Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Maxi-taxi ilegal între Curtea de Arges si Bascov depistat de poliţişti

Publicat

in

În ziua de 18 septembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 54 de ani din Uda, care efectua transport de persoane în regim maxi-taxi, pe ruta Bascov- Curtea de Argeș, în timp ce transporta persoane peste numărul de locuri.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform HG 69/2012.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre redeschiderea restaurantelor: Sperăm să fie cât mai repede

Publicat

in

De

În măsura în care o să avem o concluzie vom aborda și deschiderea restaurantele. Sperăm să fie cât mai repede”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care autoritățile au dat mai multe amenzi în ultimele zile agenților economici pentru nerespectarea regulilor de igienă sau distanțare socială.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se schimbă radical ceea ce se știa până acum! Anunțul făcut de către Raed Arafat

Publicat

in

De

Având în vedere că suntem într-o perioadă de vid legislativ în care persoanele nu mai pot fi obligate să stea în carantină sau izolare, Guvernul Orban lucrează la o lege pentru a face din nou obligatorii aceste măsuri.

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, luni, ce definiții vor avea „izolarea” și „carantina” în noua lege.

Carantina, de acum încolo, se va referi la persoane sănătoase, care au fost expuse și pot fi în stare de incubare.

Izolare constă în separarea fizică a persoanelor bolnave, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicarea de tratamente. Aici se vorbește de internare, izolarea poate avea loc și la domiciliu dacă capacitatea de internarea e depășită.

Carantinarea persoanelor care vin din alte țări se face de Ministerul Sănătății, prin stabilirea procedurilor. Prefecturile pot dispune, prin DSP-uri, carantinarea unor zone însă nu se face fără factorul medical”, a explicat Arafat, conform Știripesurse.ro.

Declarațiile lui Raed Arafat vin în contextul în care, prin decizia Curții Constituționale a României, izolarea, carantinarea și internarea forțată în spital a bolnavilor cu coronavirus au fost declarate neconstituționale, iar acum sunt simple recomandări ale autorităților.

Vezi și

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend