Conecteaza-te cu noi

CULTURA

Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu invitaţi la concertul Cristinei Preda

Avatar

Publicat

in

Spectacol de excepţie săptămâna viitoare la Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” din Curtea de Argeş unde solista de muzică populară Cristina Turcu Preda îşi va sărbători cei 30 de ani de carieră. Intrarea la eveniment este liberă, spre bucuria argeşenilor, iar invitaţi speciali la acest spectacol sunt interpreţi îndrăgiţi ai muzicii de gen. Cap de afiş Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian iar alături de ei vor mai încânta publicul Mitică Tavă, Gigi Iordăchescu, Octavian Băsescu, Georgeta Chiţioran, Zina Ghiţulescu, Ilean Lăceanu şi mulţi alţii.
Nu vor lipsi surprizele iar organizatorii spun că va fi un spectacol de excepţie.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

CURS DE ROBOTICĂ GRATUIT, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș!

Avatar

Publicat

in

 În perioada martie – mai 2021, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” organizează CURS DE ROBOTICĂ pentru următoarele grupe de vârstă: 8 – 11 ani și 11 – 14 ani.

Printre proiectele ce vor fi realizate pe durata cursului, se numără:

-diferite jocuri, de la simple la jocuri mai complexe cu mai multe personaje, niveluri etc.(dezvoltate in Scratch);
-o stație meteo ce măsoară temperatura și
umiditatea aerului, presiunea atmosferică si afișează datele sau le transmite pe Web;
– un ceas electronic ce afișează ora exactă și data și se poate programa;
– un semafor inteligent.

 Activitățile sunt GRATUITE!

-Locurile sunt LIMITATE! Cursul se va desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru mai multe informații și ÎNSCRIERI, persoane de contact:
– Marius Motreanu: 0770.498.101
– Cosmin Tofan: 0749.642.229

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ziua Brâncuși! Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor

Avatar

Publicat

in

În fiecare an, în data de 19 februarie, este omagiat Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. În 2021, se împlinesc 145 de ani de la nașterea sa.

Ziua Brâncuşi este marcată la nivel naţional începând din anul 2016.


Născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa, în judeţul Gorj, Constantin Brâncuşi a absolvit Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova şi Şcoala de Bellearte din Bucureşti.

Copilăria avea să îi fie marcată de lungi perioade de ucenicie în diverse ateliere.

Fuge de două ori de acasă, prima dată la vârsta de 11 ani, a plecat la Târgu Jiu unde s-a angajat vopsitor de lână într-o boiangerie. Contractul de angajare pe care îl încheiase cu patronul spunea că „este primit pe trai, laolaltă cu toţi ucenicii, pe două rânduri de ţoale, de Paşte şi de Crăciun, şi ce-om mai vedea”.

Câteva luni mai târziu, fuge a doua oară de acasă, de data aceasta, mai departe, la Slatina şi la Craiova, unde lucrează ca servitor sau ca spălător de vase în diverse restaurante şi bodegi.

După ce a terminat Şcoala de Arte Frumoase din Bucureşti, a primit post de profesor de caligrafie şi desen, în oraşul Mizil, judeţul Prahova. A refuzat postul şi a revenit la Hobiţa.

La vârsta de 27 de ani, Constantin Brâncuși a plecat pe jos la Paris.

În 1906, pe când avea 30 de ani, genialul sculptor expunea pentru prima oară în Franţa, ţară a cărei cetăţenie o va obţine în 1952, şi unde va muri 5 ani mai târziu, la vârsta de 81 de ani, fiind înhumat în cimitirul Montparnasse din Paris.

Cele mai accesibile creaţii ale sale sunt, pentru români, Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana infinitului, de la Târgu Jiu.

În 1918, a realizat, în lemn de stejar, prima versiune a „Coloanei fără sfârşit”, definitivată şi inaugurată mai târziu, împreună cu celelalte elemente ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, la Târgu Jiu. Creat între anii 1937 şi 1938, în aer liber, faimosul ansamblu, emblemă a municipiului Târgu Jiu, este format din Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii şi a fost ridicat în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend