Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Măsurile cuprinse în Programul de Convergenţă respectă recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene

Publicat

in

Memorandumul privind Programul de Convergenţă al României pentru perioada 2021 – 2024, care urmează să fie transmis Comisiei Europene pentru coordonarea politicilor economice şi bugetare în cadrul Uniunii, ca parte a Semestrului European a fost aprobat de Guvern miercuri, iar măsurile cuprinse în cadrul acestuia răspund recomandărilor specifice de ţară pentru România, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Conform sursei citate, programul adoptat prezintă traiectoria şi măsurile necesare pentru consolidarea finanţelor publice într-o manieră sustenabilă şi echilibrată, care să nu afecteze capacitatea României de a sprijini economia şi de a promova investiţiile, ca modalitate de susţinere a unei creşteri economice durabile, scrie Agerpres.ro.

Programul de Convergenţă are la bază prevederile Strategiei fiscal-bugetare şi prognoza cadrului macroeconomic pe termen mediu 2021-2024.

Potrivit estimărilor, recuperarea economică va fi completă în acest an, iar ritmul anual de creştere pe termen mediu se va apropia de 5%, susţinută de bugetele în creştere pentru investiţii publice. Nivelul datoriei publice este estimat să rămână la un nivel sustenabil, sub valoarea de referinţă de 60% din PIB stabilit prin Tratatul de la Maastricht, în condiţiile reducerii graduale a deficitului bugetar către un nivel inferior plafonului de 3% din PIB în 2024.

De asemenea, programul reflectă investiţiile planificate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care se aşteaptă să genereze o contribuţie anuală pozitivă la creşterea economică pe termen mediu de aproape 1 punct procentual.

Începând cu anul 2020, România face obiectul Procedurii de deficit excesiv – din cadrul Pactului de Stabilitate şi Creştere, ca urmare a depăşirii limitei de deficit bugetar de 3% din PIB în anul 2019. Comisia Europeană urmează să reevalueze în această lună situaţia bugetară a României pe baza informaţiilor transmise prin Programul de Convergenţă şi ne aşteptăm la o analiză pozitivă din partea acesteia, iar recomandările specifice de ţară din acest an să reflecte obiectivele noastre de politici economice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

O bătrână de 82 de ani, păcălită prin metoda ‘accidentul’ de patru tineri din Constanța: Femeia le-a dat 130.000 de euro

Publicat

in

De

O vârstnică din Braşov a fost înşelată de patru tineri din Constanţa prin metoda “accidentul”, aceştia pretinzând de la femeie 130.000 de euro pentru aşa-zisa plată a anumitor cheltuieli în cazul unui accident pe care fiul acesteia l-ar fi produs în străinătate, potrivit agerpres.ro.

Conform unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, poliţiştii braşoveni i-au identificat pe făptaşi în persoana a patru bărbaţi din Constanţa, cu vârste cuprinse între 27 de ani şi 33 de ani, care, ulterior, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

“Din cercetări a reieşit că o femeie, în vârstă de 82 de ani, din municipiul Braşov, ar fi fost indusă în eroare, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că fiul său ar fi provocat un accident rutier grav, în urma căruia a rezultat o victimă, ce necesită intervenţii chirurgicale urgente în străinătate, pentru care este necesară plata unei sume de bani. Persoana vătămată, fiind menţinută în stare de eroare cu privire la aceste aspecte, ar fi înmânat unui bărbat, aproximativ 130.000 de euro”, a precizat, conform comunicatului citat, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan.

În vederea identificării făptaşilor, poliţiştii din Braşov, în colaborare cu colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, fiind depistate persoanele în cauză.

De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate sume de bani şi bunuri, precum şi un autoturism, despre care există bănuiala că ar fi fost achiziţionat cu bani proveniţi din săvârşirea infracţiunilor.

Totodată, poliţiştii din Braşov au pus în executare 4 mandate de aducere, cele patru persoane fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în vederea audierii. Ulterior, cei patru bărbaţi au fost reţinuţi.

În prezent, aceştia sunt cercetaţi într-un dosar instrumentat de poliţişti braşoveni de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

George Simion cere DEMISIA lui Florin Cîțu: Săptămâna asta România pierde 30.000 de locuri de muncă

Publicat

in

De

Liderul AUR George Simion cere demisia premierului Florin Cîțu. Acesta spune că șeful guvernului trebuie să plece din funcție din cauză că România pierde, doar în această săptămână, 30.000 de locuri de muncă.

„Sunt un sustinator pentru ca asa zisul investitor rus de acolo si-a batut joc si de statul roman si de muncitorii de acolo, de avem de recuperat 40 de milioane. Sunt 1000 de familii care depind de acel combinat, ei sunt disponibilizati, trecuti in somaj. Sunt mai mult proteste, la Baita in judetul Bihor exploateaza companii straine, o companie romaneasca nu este lasata sa exploateze. Se pierd 8000 de locuri de munca pe Valea Jiului, pentru ca suntem o colonie care trebuie doar sa consume. Saptamana asta se vor pierde cel putin 30.000 de locuri de munca si economia e in crestere, ne spune Citu, desi cresc doar preturile. Este dezastru, ultimele ramasite din industria romaneasca sunt preluate de straini. Am ajuns groapa de gunoi a Europei. Domnul Citu mai bine sa-si dea demisia inainte de motiunea de cenzura, ca e dezastru.”, a spus George Simion la România

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend