Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Martin Schulz, despre Marea Britani: Întâi referendumul propus de premierul Cameron și apoi discuțiile cu blocul comunitar

Publicat

in

Președintele Parlamentului European cere britanicilor să organizeze cât mai repede referendumul propus de premierul David Cameron.

Martin Schulz vrea informații despre decizia populației privind rămânerea în Uniunea Europeană, ca mai apoi să se poarte negocieri cu privire la o eventuală revizuire a raporturilor Marii Britanii cu blocul comunitar, scrie Agerpres.

“Cred că ar fi mai bine ca britanicii să organizeze rapid referendumul. Astfel vor decide dacă vor să rămână în UE’, a declarat Schulz în fața presei la sosirea la o reuniune a Eurogrupului ce se desfășoară la Bruxelles. ‘Odată ce (britanicii) se vor fi decis asupra chestiunii de fond, atunci vom putea discuta cu ei să vedem ce este mai bine de făcut”, spune Schulz.

Premierul britanic, însă, vrea mai întâi negocierile, ca apoi în 2017 să fie organizat referendumul pentru ca cetățenii să decidă dacă sunt sau nu de acord cu noile reglementări.

“În Europa nu așa se procedează. Trebuie mai întâi să se ia o decizie de fond. Astfel se poate lucra ulterior mai ușor cu partenerii”, conchide germanul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti a fost afectată puternic de pandemia de coronavirus – Scădere de 45%

Publicat

in

De

Piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti a fost afectată puternic de pandemia de coronavirus în primul semestru al anului 2020, cererea fiind în scădere cu 45%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize a companiei de consultanţă imobiliară Avison Young, notează Agerpres.

“Cererea totală de spaţii de birouri s-a aflat într-un trend descendent, înregistrând o scădere puternică din cauza pandemiei: 112.000 mp, cu 45% mai scăzută în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cererea netă reprezintă 72.000 mp cu tranzacţionaţi (aproximativ 65%) şi este împărţită între cerere nouă (71%) şi relocări în interiorul stocului de spaţii de birouri moderne (29%). Comparând structura cererii noi înregistrate în S1 2020 cu situaţia din S1 2019, suprafaţa închiriată de companiile interesate să deschidă noi operaţiuni în România a scăzut cu 80%. Pe de altă parte, au crescut cu 9% relocările din spaţii de birouri vechi, precum vile sau apartamente, în spaţii de birouri moderne”, arată analiza.

Publicitate

Potrivit sursei citate, zona de Centru Vest rămâne preferată companiilor interesate de spaţii de birouri noi, atrăgând o treime din volumul cererii nete înregistrate în Bucureşti în prima jumătate a acestui an, urmată de zona de Nord (18%) şi zona de Sud (13%).

În acelaşi timp, tranzacţiile de renegociere au însumat 39.500 mp, cu 25% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte a spaţiilor pentru care s-au renegociat termenii contractuali se regăsesc în zona de Centru Vest şi în zona Piaţa Presei Libere – Expoziţiei.

“Cei mai dinamici chiriaşi ai primului semestru au continuat să fie companiile din sectorul IT&C, cu 25% din cererea netă, urmaţi de companiile din Finance/Banking/Insurance (21%) şi cele din domeniul Serviciilor Profesionale (17%). Cele mai mari tranzacţii de închiriere derulate de aceste companii au fost cele de renegociere şi relocările din spaţii vechi în spaţii modern de birouri”, susţin specialiştii Avison Young.

Pe de altă parte, rata generală de neocupare a spaţiilor de birouri moderne din Bucureşti la finalul S1 2020 este de 9,8%, cu 80% mai ridicată faţă de finalul anului 2019. În total sunt 315.000 mp de spaţii de birouri disponibile pentru închiriere, cea mai mare parte a acestora (23%) aflându-se în zona Pipera Nord.

În schimb, Zona de Sud are o rată de neocupare aproape de zero, iar cele mai mici rate de neocupare se înregistrează în Barbu Văcărescu – Floreasca (3,5%), Zona de Vest (3,8%) şi Piaţa Presei Libere – Bd. Expoziţiei (6%) şi zona de Centru Vest (13%).

“Rata generală de neocupare a spaţiilor de birouri moderne ar putea să crească în continuare, dacă ţinem cont de faptul că în prezent sunt în construcţie spaţii de birouri de aproximativ 345,000 mp cu dată de finalizare până la finalul anului viitor”, afirmă David Canta, Managing Director Avison Young.

Potrivit analizei, multe proiecte nu au reuşit să fie gata la termen. Rata finalizării construcţiilor noi a scăzut cu 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vestea bună este că dezvoltatorii nu sunt descurajaţi şi construiesc în continuare.

Până la finalul anului vor fi finalizate alte patru mari proiecte în zone precum Centru Vest, Barbu Văcărescu sau Floreasca. Nivelul chiriei pentru spaţiile de birouri moderne din Bucureşti a rămas stabil, 19 euro/mp/lună. Informaţiile sunt prezentate în cel mai recent studiu realizat de Avison Young, cel mai mare broker imobiliar din Canada, cu birou şi în România.

“Conceptul de “work from home” (WFH), testat înainte de doar câteva companii, a devenit foarte popular în acest an al pandemiei. Deşi chiriaşii încă analizează efectele implementării acestui concept, se disting două puncte de vedere principale: companiile vor avea nevoie de acelaşi spaţiu sau mai puţin din cauza WFH sau vor avea nevoie de acelaşi spaţiu sau mai mult pentru a-şi desfăşura activitatea – ţinând cont de distanţarea fizică”, susţine David Canta, Managing Director Avison Young.

Potrivit analizei Avison Young, stocul spaţiilor moderne de birouri a ajuns în primul semestru la 3,22 milioane de metri pătraţi, ceea ce înseamnă o creştere de doar 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care specialiştii se aşteptau la începutul anului la o cerere record pe acest segment. În prima jumătate a anului 2020 au fost finalizate şase proiecte de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 107.000 mp. Cei mai dinamici chiriaşi rămân companiile din sectorul IT&C, care acoperă 25% din cererea netă.

Compania de consultanţă imobiliară Avison Young are peste 5.000 de specialişti în ‘real estate’, care oferă servicii profesioniste de consultanţă imobiliară, centrate pe clienţi, în peste 100 de birouri din 15 ţări, printre care şi Canada, SUA, Mexic, Marea Britanie, Germania sau România. Compania oferă proprietarilor şi chiriaşilor servicii de consultanţă în investiţii imobiliare, tranzacţii de leasing, finanţări şi împrumuturi ipotecare pentru proprietăţi hoteliere, de birouri, retail, industriale şi rezidenţiale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coadă de tiruri la ieşirea din ţară prin vama Giurgiu – Timpul de aşteptare este de 70 de minute

Publicat

in

De

Tirurile care ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ şapte kilometri şi pot fi văzute, joi după-amiază, pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu până în dreptul localităţii Frăteşti.

“În ultimele 24 de ore un număr mare de mijloace de transport s-au prezentat la PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, pentru ieşirea din ţară, respectiv 1.121 de camioane şi 806 autoturisme”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, Iuliana Butoi.

Publicitate

Ea spune că şi numărul mijloacelor de transport care au intrat în România prin PTF Giurgiu-Ruse a fost mare. Astfel, în ultimele 24 de ore au intrat în ţară 985 de tiruri şi 764 de autoturisme.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România prin PTF Giurgiu pentru camioane este de 70 de minute, iar pentru autoturisme este de 20 de minute, iar la intrarea în ţară timpul de aşteptare este de 30 de minute pentru camioane, respectiv zece minute pentru autoturisme.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend