Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Marius Ostaficiuc, deputat: Gata cu scuzele! Poliția Română trebuie reformată

Publicat

in

”Ce se întâmplă cu Poliția Română? În ultima perioadă s-au întețit scandalurile în care au fost implicați oameni ai legii, și pentru care, din păcate, mai marii instituției nu au nicio reacție. Imaginea Poliției a ajuns să fie tot mai pătată, munca polițistului fiind din ce în ce mai umbrită de astfel de incidente”, susține deputatul PSD Marius Ostaficiuc într-un comunicat remis presei.

”Accidentul rutier provocat de un polițist și în care o fetiță de 11 ani a decedat, cazul în care un alt polițist a umblat drogat la femei de moravuri ușoare sau diversele dispute cu interlopii, toate acestea au făcut că imaginea Poliției să fie puternic lovită. Scuzele ministrului de Interne și explicațiile tardive despre pedepsirea polițiștilor nu au darul să schimbe situația. Importante sunt măsurile care trebuie luate pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

Problema pleacă tocmai de la vârf, de unde ar trebui luate măsurile pentru remedierea situației. În fapt, în ultimii ani s-au făcut mai multe angajări din sursă externă, angajări care nu au avut darul de a suplini lipsa de personal, ci dimpotrivă. Trebuie să o spunem foarte clar si sa ne asumamacest lucru:

Au ajuns în sistem oameni care nu au avut calificarea necesară, lucru care a dus la o degradare a funcției. În plus, în ultimii ani s-au întețit și protestele polițiștilor, a cadrelor MAI. Oamenii au cerut salarii mai mari, acordarea normelor de hrană, a sporurilor de armă, etc. Lipsa acestora a dus la o plecare din sistem și la o angajare din sursă externă, care nu a corespuns așteptărilor.

Pentru că dacă Ministerul de Interne ar aloca fonduri suficiente în sistem, ar face investiții, angajari conform necesarului de posturi, atunci se poate ajunge și la o responsabilizare mai mare a Poliției și nu ar mai fi incidente că cele menționate anterior. Dar, din păcate, în prezent, lipsește voința.

Personal, am avut o colaborare foarte bună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne că președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Iași. Am colaborat cu reprezentanții MAI pe mai multe paliere și împreună am căutat să găsim soluții că viața cetățenilor să fie una mai sigura, iar activitatea forțelor de ordine să fie cât mai eficientă. Din punctul meu de vedere, discuțiile trebuie să fie purtate și la un nivel mai mare, la principalii factori de decizie și să nu lipsească asumarea reformei Poliției Române domnule ministru!”, a declarat președintele organizației municipale a PSD Iași, deputatul Marius Ostaficiuc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bucharest to conclude on twinning agreement with Tbilisi

Publicat

in

De

The General Council of Capital City will debate during Thursday’s session a project which provides the conclusion of a twinning agreement between the Bucharest Municipality and the Tbilisi (Georgia) Municipality.

According to the agreement, the parties will promote cooperation relations in various areas of mutual interest, based on each one’s expertise and in accordance with the legislation of the two countries.

The authorities will encourage cooperation in the areas of culture, arts and science, by exchanging experience and good practices between the delegations of people of culture and by organizing exhibitions, festivals, workshops and conferences.

The two municipalities will encourage cooperation in the areas of infrastructure, investments, sports, tourism, youth, social assistance, environmental protection, exchange of experience and good practices between the delegations of specialists.

Furthermore, the two capitals will create favorable conditions for carrying out joint economic activities, by individuals and legal entities from cities.

Exchange of experience will be carried out in the area of urban administration. The cooperation program for the next year will be established at the end of each year.

According to the approval paper, signed by mayor Nicusor Dan, the twinning agreement was developed following correspondence with the Georgian Embassy in Bucharest, also getting a favorable opinion from the specialized directorate within the Ministry of Foreign Affairs.

AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ședință de foc pentru Guvernul Ciucă: impozitul progresiv, principalul subiect în analiza guvernanților

Publicat

in

De

Liderii coaliţiei se reunesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR, relatează News.ro.

PSD doreşte introducerea unui impozit progresiv în România, arătând că în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc. În schimb, PNL susţine păstrarea cotei unice în România.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, vineri, la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică – fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică.

”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD. Marcel Ciolacu le-a transmis antreprenorilor şi fermierilor din Galaţi şi Brăila că se lucrează deja la un nou pachet de măsuri care să intre în vigoare în a doua parte a anului pentru a opri inflaţia, pentru a susţine investiţiile şi pentru a sprijini firmele româneşti.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi nu susţin introducerea de taxe şi impozite noi.  ”Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor”, a mai precizat şeful Executivului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend