Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Marius Fratoaica, ranit la Colectiv, a fost externat azi – S-a facut loc in spitale pentru victimele atentatelor de la Burxelles

Publicat

in

Marius Frătoaica, unul din tinerii răniţi în clubul Colectiv şi externat marţi din Spitalul Militar din Bruxelles a spus „că în zece minute au avut bagajele pregătite” iar la scurt timp au apărut şi primii răniţi în urma atentatelor din capitala belgiană.

„Ne-au anunţat la ora 9 că urmează să fim externaţi, era o mare agitatie iar în 10 minute aveam toate bagajele strânse”, a declarat acesta pentru MEDIAFAX.

Marius Frătoaica a povestit că au fost mutaţi „provizoriu într-o sală” iar după 30 de minute, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles au apărut primii răniţi în urma atentatelor.

Tânărul a povestit pentru MEDIAFAX că cei care au fost externaţi, marţi, au fost transportaţi cu ambulanţele la un hotel iar acum vor rămâne „în regim ambulatoriu pentru recuperare”.

„Suntem bine, eram la recuperare, acum suntem în regim ambulatoriu şi o să mergem câteva ore pe zi pentru kinetoterapie la Spitalul Militar” a mai spus Marius.

Patru din tinerii răniţi în incendiul din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Militar „Regina Astrid”, au fost externaţi marţi, pentru a face loc răniţilor din atentatele din capitala belgiană.

În spital mai rămân internaţi Bogdan Moleşag şi Pavlos Popovici.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Lovitură pentru Vladimir Putin! Cancelarul german Olaf Scholz îi oferă un nou sprijin lui Volodimir Zelenski

Publicat

in

De

Purtătorul de cuvânt al guvernului german a declarat că Germania va furniza „peste 350 de generatoare” Ucrainei, ale cărei infrastructuri energetice au fost parţial distruse de atacuri ruse.

Cancelarul Olaf Scholz a avut o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi „l-a asigurat pe acesta de un sprijin suplimentar pe termen scurt„, a anunţat Steffen Hebestreit într-un comunicat, precizând că ajutorul german pentru energie a ajuns până în prezent la 56 de milioane de euro, relatează AFP.

Cancelarul german „a condamnat continuarea bombardamentelor şi a asigurat Ucraina de un sprijin suplimentar pe termen scurt„, a continuat purtătorul de cuvânt.

Scholz „a reafirmat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina, inclusiv în domeniul apărării aeriene şi al reconstrucţiei pe termen lung„, a conchis el.

Rusia a lansat la începutul lunii octombrie o campanie de atacuri masive cu rachete care vizează infrastructura energetică a Ucrainei. Potrivit cifrelor citate de guvernul ucrainean, între 25 şi 30% din această infrastructură a fost avariată, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apar primele semne ale unei noi crize economice mondiale. Eurostat: A crescut numărul europenilor care întâmpină dificultăți în a-și procura cele necesare traiului

Publicat

in

De

Conform ultimelor statistici ale Eurostat a crescut numărul europenilor care întâmpină dificultăţi în a-şi procura cele necesare traiului.

Proporţia din populaţia UE care reuşeşte cu greu sau foarte greu să-şi acopere cheltuielile este în creştere, a constatat agenţia de statistică a blocului comunitar, pe baza datelor din 10 ţări membre pe al doilea trimestru al lui 2022.

Bulgarii sunt în cea mai precară situaţie din ţările cuprinse în studiu, 39,8% dintre respondenţi afirmând că se confruntă cu greutăţi sau cu mari greutăţi în a-şi acoperi cheltuielile necesare traiului.

Cel puţin unul din cinci locuitori ai UE se afla într-o astfel de situaţie în Bulgaria, Slovacia, Italia şi Franţa, în al doilea trimestru al anului în curs, arată Eurostat.

Finlandezii sunt cel mai puţin afectaţi de grijile financiare, doar 11% dintre ei raportând dificultăţi mari sau pur şi simplu dificultăţi şi 40,5% afirmând că reuşesc să facă faţă cheltuielilor uşor sau foarte uşor.

Majoritatea respondenţilor au spus că veniturile lor au fost stabile sau au crescut în perioada analizată.

Au furnizat date Belgia, Bulgaria, Irlanda, Franţa, Italia, Luxemburg, Austria, Slovenia, Slovacia şi Finlanda, a mai precizat Eurostat, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend