Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marina SUA refuză să dea publicității imaginile cu OZN-uri: Ar afecta securitatea națională

Publicat

in

Marina SUA admite că are mai multe videoclipuri cu OZN-uri, dar afirmă că lansarea în mod public a filmului ar „DĂUNA securității naționale”, deoarece ar dezvălui informații „prețioase” cu privire la operațiunile și capacitățile Pentagonului inamicilor Americii, notează dailymail.

Marina americană nu va lansa imagini suplimentare cu obiecte zburătoare neidentificate, deoarece acest lucru ar „afecta securitatea națională”.

Un purtător de cuvânt militar a făcut declarația ca răspuns la o solicitare a Legii privind libertatea de informare depusă de site-ul guvernamental de transparență The Black Vault – care a distribuit anterior mii de pagini de documente legate de OZN-uri primite de la CIA și alte agenții.

Solicitarea FOIA datează din aprilie 2020, imediat după ce Marina a lansat videoclipurile  filmate de piloții săi care înfățișau un tip de aeronave high-tech neidentificate care se mișcă în moduri care păreau imposibile.

„Divulgarea acestor informații va dăuna securității naționale, deoarece poate oferi adversarilor informații valoroase cu privire la operațiunile, vulnerabilitățile și/sau capabilitățile Departamentului de Apărare/Marină”, a scris Gregory Cason, director adjunct al biroului FOIA al Marinei, într-o scrisoare de răspuns distribuită. de The Black Vault. „Nici o porțiune din videoclipuri nu poate fi separată pentru lansare.”

Carson a explicat că Marina a lansat doar acele trei videoclipuri anterioare pentru că au fost deja divulgate presei și, prin urmare, au fost „discutate pe larg în domeniul public”.

„Având în vedere cantitatea de informații din domeniul public cu privire la aceste întâlniri, a fost posibilă eliberarea dosarelor fără alte prejudicii la adresa securității naționale”, a spus el.

The Black Vault a depus o contestație pentru a solicita eliberarea videoclipurilor care au fost respinse.

Indiferent de ceea ce aleg să elibereze, Pentagonul ia cu siguranță amenințarea OZN-urilor în serios. În timpul audierilor publice din mai, agenția a dezvăluit 400 de rapoarte de „fenomen aerian neidentificat” în ultimii ani – ceea ce este semnificativ mai mare decât cele 144 de incidente din 2004 care au fost raportate anul precedent.

Unsprezece dintre incidente au fost „aproape incidente”, în care avioanele militare abia au trecut de UAP-uri fără să se ciocnească.

Ronald Moultrie, cel mai înalt oficial al serviciilor secrete al Pentagonului, a declarat că guvernul nu a exclus posibilitatea ca aceste incidente să fie legate de viața extraterestră.

„Există elemente ale guvernului nostru implicate în… căutarea vieții extraterestre”, a spus Moultrie la audiere. „Scopul nostru nu este să ascundem ceva potențial, ci să înțelegem ce este poate acolo.”

„Toți suntem curioși și căutăm să înțelegem necunoscutul. Și ca profesionist în domeniul inteligenței de-a lungul vieții, sunt nerăbdător. Vreau explicații imediate pentru asta la fel de mult ca oricine altcineva. Cu toate acestea, înțelegerea poate necesita timp și efort semnificativ. Acesta este motivul pentru care ne-am străduit să ne concentrăm asupra acestui proces bazat pe date pentru a obține rezultate bazate pe fapte”, a declarat Scott Bray, director adjunct al Informațiilor Navale, parlamentarilor.

În iulie, Pentagonul a anunțat că a primit finanțare federală pentru a deschide un nou birou axat exclusiv pe gestionarea rapoartelor privind observările OZN de către S.U.A. Armată, Marina și Forțele Aeriene.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Kazahstanul câștigă teren în România pe fondul sancțiunilor împotriva petrolului rusesc: companiile petroliere au găsit soluția pentru a evita criza

Publicat

in

De

Lukoil, Petrom OMV produceau benzină și motorină din petrol brut extras din Rusia. Rafinăriile celor trei companii nu mai au voie să prelucreze combustibili din Rusia, în baza sancțiunilor internaționale. UE interzice importul de țiței rusesc originar din Rusia. Este vorba de achiziția petrolul brut extras de pe teritoriul rusesc și exportat apoi spre rafinăriile din întreaga lume.

„Am avut discuții cu toate companiile, cu toate rafinăriile, și, de azi, toți, și rafinăria Petrom, și rafinăria Petromidia, și rafinăria Petrotel, nu vor mai procesa țiței rusesc, s-au stabilit surse alternative și rute alternative”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În România, până la aprobarea sancțiunilor, trei rafinării importau petrol rusesc pe care îl prelucrau în special în motorină, dar și în benzină, informează într-o analiză Europa Liberă: Petromidia (deținută de KMG Internațional – fostul Rompetrol), Petrobrazi (OMV Petrom), Petrotel (Lukoil). În plus, Gazprom România importa benzină și motorină rafinată în Serbia din petrol rusesc. Și rafinăria din Novisad este lovită de sancțiuni, pentru că petrolul BRUT ajunge pe teritoriul Europei într-un terminal din Croația, stat membru UE. În 2021, cele trei rafinării românești au procesat 9,9 milioane de tone de țiței, dintre care 6,82 milioane de tone au fost din import. Cam 2,5 milioane de tone de țiței au provenit din Rusia, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Până la startul războiului, două treimi din țițeiul rafinat în România era importat din portul rusesc Novorosisk. Printr-un terminal este exportat petrol rusesc, care ajunge inclusiv la Petrotel Ploiești (rafinărie deținută de Lukoil) și la Petrobrazi (rafinăria deținută de OMV Petrom).

Prin al doilea terminal din Novorosisk se importa petrol kazah, transportat prin Rusia prin oleoductul Caspian Pipeline Consortium (CPC), care alimentează rafinăria Petromidia.

Petromidia, rafinăria deținută de Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul KazMunaiGaz (KMG), va putea importa în continuare țiței din Rusia, cu condiția ca acesta să fie de proveniență kazahă, reiese din textul celui de-al șaselea pachet cu sancțiuni impuse Rusiei, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Embargo-ul european împotriva țițeiului rusesc nu va afecta activitatea de la Petromidia pentru că rafinăria nu prelucrează țiței rusesc. De altfel, Kazahstanul și-a redenumit petrolul pe care îl exportă prin porturile maritime rusești și pe care-l procesează în România, țiței care va fi comercializat sub numele de Kazakhstan Export Blend Crude Oil (KEBCO), pentru a-l disocia de petrolul originar din Rusia și a evita riscurile de sancțiuni și problemele de finanțare.

Petrobrazi, rafinăria deținută de OMV Petrom, procesa până la începerea războiului în jur de 3 milioane de țeței. 70% din petrolul brut rafinat la Petrobrazi provenea din țițeiul extras pe teritoriul României. Restul de 30% îl reprezenta țiței importat din Rusia. „Din martie, nu mai importăm petrol”, au precizat reprezentanții companiei pentru Europa Liberă. Petrolul brut din țările scandinave, Africa de Nord și cel din Kazahstan ar fi înlocuit țițeiul rusesc rafinat la Petrobrazi.

Petrotel Ploieşti, a treia rafinărie mare din România, deținută de compania rusă Lukoil, a importat anul trecut în jur de 2 milioane de tone de țiței. Petrolul brut care ajungea la Petrotel era 100% din Rusia.

Europa Liberă a contact reprezentanții Petrotel Lukoil SA, compania gigantului rus care operează rafinăria din Ploiești, pentru lămuriri legate de originea petrolului rafinat la Petrotel însă nu a primit niciun răspuns până în prezent. Din informațiile primite de la Europa Liberă de la operatorii portuari din Constanța, Lukoil România ar importa țiței din Kazahstan și din Turcia, a cărui proveniență inițială nu poate fi precizată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Karolina Pliskova este antrenată din nou de Sasha Bajin

Publicat

in

De

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a anunţat că l-a angajat din nou pe antrenorul german Sasha Bajin, informează L’Equipe, potrivit news.ro

Cei doi au mai colaborat până în luna iulie. De atunci, sportiva a fost pregătită de compatriotul său Leos Friedl.

Pliskova, fost lider WTA, ocupă acum locul 31 în clasamentul mondial.

Ea nu a mai câştigat un turneu din ianuarie 2020.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend