Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marian Oprișan, șeful CJ Vrancea, a EXPLODAT: PNL a paralizat sistemul medical din judeţ, refuzând să pune în funcționare aparatele PCR

Avatar

Publicat

in

Atac dur lansate de preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan. Acesta acuză că PNL ar fi paralizat sistemul medical din judeţ “din cauza încăpăţânării de a nu pune în funcţiune aparatul de testare Real Time PCR”.Aparatul la care face referire oprișan a fost achiziţionat în urmă cu trei luni din banii Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea.

“Din cauza încăpăţânării de a nu pune în funcţiune aparatul de testare COVID-19, Real Time PCR, cumpărat de acum trei luni din bugetul Consiliul Judeţean Vrancea, s-a ajuns la paralizarea sistemului medical din judeţ. Au toată puterea, instituţiile sanitare sunt în mâna PNL, dar se pare că doar campania electorală este singurul ţel care îi interesează”, se arată într-un comunicat al PSD Vrancea, semnat de Marian Oprişan, conform Agerpres

Publicitate

Citește și: MOBILIZARE de forțe la casa Duduienilor – Jandarmeria montează garduri pentru a BLOCA accesul

Potrivit liderului PSD, deşi numărul cazurilor este în continuă creştere, liberalii sunt “înnebuniţi să crească imaginea partidului deşi campania electorală nu a început încă”.

“Numărul cazurilor creşte de la o zi la alta, în timp ce conducerea incompetentă a Spitalului Judeţean şi gloata de manichiuriste, prieteni şi rubedenii de la DSP Vrancea umblă ca disperaţii, încălcând legea, înnebuniţi să crească în imagine partidul PNL, deşi, din punct de vedere legal, campania electorală încă nu a început. Este de neconceput cât de departe merge inconştienţa celor care au grijă de sănătatea noastră”, a afirmat Oprişan.

El susţine că judeţul Vrancea se confruntă în prezent cu o “criză majoră”, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, iar la nivel naţional “situaţia a scăpat de sub control”.

“Judeţul Vrancea, din nefericire, se confruntă cu o criză majoră generată de numărul mare de cazuri de coronavirus. De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în acest moment au fost confirmate 1.895 de cazuri, iar în ultimele 24 de ore s-au mai adăugat alte 36 de îmbolnăviri. Astfel bilanţul cazurilor raportate rămâne la un nivel foarte ridicat, urmare a incompetenţei PNL care continuă să îşi bată joc de sănătatea vrâncenilor. (…) Astăzi s-au înregistrat 1.345 de cazuri noi şi 45 de decese în ţara noastră! Situaţia a scăpat de sub control, iar această haită de lupi flămânzi ce ne conduce gestionează catastrofal această pandemie şi riscă viaţa românilor. Nu-şi asumă nicio responsabilitate, ba mai mult dau vina pe populaţie pentru incoerenţa măsurilor luate de ei”, a declarat Oprişan.

Preşedintele PNL Vrancea i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se lase folosiţi de cei care promit o “Românie normală” şi cărora “le pasă doar de căpătarea puterii, din ambiţii pur personale”.

“Puteţi să vă închipuiţi că există asemenea politruci, care, în aceste momente critice, când zilnic dispar dintre noi fiinţe dragi, se gândesc numai la interesele lor politice? Puteţi realiza că nu îi interesează câtuşi de puţin ce se întâmplă în România şi implicit în Vrancea şi le pasă doar de căpătarea puterii, din ambiţii pur personale? Stimaţi cetăţeni, nu vă lăsaţi folosiţi de unii care vă promit “România normală”, dar tot ce au arătat până acum demonstrează contrariul”, a afirmat Oprişan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Singapore a luat fața SUA – Este prima țară din lume care introduce verificarea facială în sistemul oficial

Avatar

Publicat

in

De

Singapore este prima țară din lume care folosește verificarea facială în sistemul național de evidență a populației, pentru a oferi acces atât la serviciile private, cât și la cele guvernamentale, relatează BBC.

Agenția guvernamentală pentru tehnologie spune că va fi „fundamentală” pentru economia digitală a țării.

Publicitate

Sistemul a fost testat într-o bancă și este acum lansat la nivel național. Tehnologia nu numai că identifică o persoană, dar se și asigură că aceasta este cu adevărat prezentă.

“Trebuie să vă asigurați că persoana este cu adevărat prezentă atunci când se autentifică, că nu este o fotografie, un videoclip, o înregistrare reluată sau un deepfake”, a declarat Andrew Bud, fondator și director executiv al iProov, compania din Marea Britanie care furnizează tehnologia.

Citește și: Ieșire dură a lui Marcel Ciolacu: Peneliștii și-au bătut joc de oameni

Tehnologia va fi integrată cu schema de identitate digitală SingPass și permite accesul la serviciile guvernamentale.

“Este pentru prima dată când verificarea feței bazată pe cloud este utilizată pentru a asigura identitatea persoanelor care utilizează un sistem național de identitate digitală”, a spus Bud.

Atât recunoașterea facială, cât și verificarea facială depind de scanarea feței unui subiect și de potrivirea acesteia cu o imagine dintr-o bază de date existentă, pentru a-i stabili identitatea.

Verificarea necesită consimțământul explicit al utilizatorului, iar utilizatorul primește ceva în schimb, cum ar fi accesul la telefon său sau la aplicația bancară.

Prin contrast, tehnologia de recunoaștere a feței ar putea scana fața tuturor celor dintr-o gară și ar avertiza autoritățile dacă un criminal trece prin fața camerei.

Multe guverne folosesc deja verificarea facială, dar puține au luat în considerare atașarea tehnologiei la identitatea națională.

În unele cazuri, acest lucru este urmarea faptului că nu există un act de identitate național. În SUA, de exemplu, majoritatea oamenilor folosesc permisele de conducere eliberate de stat ca principală formă de identificare.

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

China nu a încercat să asocieze verificarea facială cu sistemul de evidență a populației, dar anul trecut a adoptat reguli care îi obligă pe clienți să-și scaneze fețele atunci când cumpără un nou telefon mobil, astfel încât să poată fi verificați.

Verificarea facială este deja răspândită în aeroporturi și multe departamente guvernamentale o folosesc, inclusiv Ministerul de Interne al Regatului Unit și Serviciul Național de Sănătate și Departamentul de Securitate Internă al SUA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cinci persoane au fost rănite, dintre care trei au rămas încarcerate, într-un accident produs în Sălaj

Avatar

Publicat

in

De

Cinci persoane au fost rănite, dintre care trei au rămas încarcerate, într-un accident produs sâmbătă între localităţile Hereclean şi Vârşolţ, anunță AGERPRES.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1H, la kilometrul 66+800 de metri, între localităţile Hereclean şi Vârşolţ, judeţul Sălaj, s-a produs o coliziune între două autoturisme.

Publicitate

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

Traficul este oprit pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Circulaţia este deviată prin localităţile apropiate.

Se estimează reluarea traficului, în condiţii normale, în 30-45 de minute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend