Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maria Zaharova: hotărârea CE privind drepturile omului în Crimeea reprezintă un atentat la integritatea teritorială a Federației Rusie

Publicat

in

Rusia consideră hotărârea Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei (CE) privind drepturile omului în Crimeea drept un atentat la integritatea sa teritorială și nu o recunoaște nici măcar în calitate de recomandare, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția TASS.

”Nu putem să nu considerăm acest verdict drept un atentat la integritatea teritorială a Federației Rusie. Consiliul Europei a depășit o linie, creând, prin propria decizie, un obstacol artificial pentru ca organizația să-și desfășoare activitatea în condiții normale pe teritoriul acestor subiecte ale Federației Ruse. Hotărârile Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei au un caracter strict consultativ, iar această decizie noi nu o recunoaștem nici măcar în calitate de recomandare”, a spus ea.

Aprobând proiectul ucrainean de hotărâre a Comitetului de Miniștri al CE, țările UE au abuzat din nou de majoritatea de care dispun în acest organism, a arătat Zaharova. ”Nu văd sensul unei analize detaliate a acestui set de afirmații false și acuzații absurde la adresa țării noastre, toate aceste șabloane despre presupusa ocupație, discriminare a tătarilor și ucrainenilor din Crimeea – toate acestea sunt bine cunoscute, toate acestea sunt prelucrate în mod regulat de partenerii noștri, dar în același timp nu au nici o legătură cu situația reală din Crimeea rusă”, a adăugat diplomata și a subliniat că, astfel, Uniunea Europeană a mai făcut un pas pe calea escaladării relațiilor cu Rusia.

Zaharova a arătat că instituțiile de la Strasbourg ”se folosesc într-un mod tot mai nerușinat de majoritatea occidentală” în cadrul politicii de descurajare a Rusiei, ceea ce provoacă Consilliului Europei daune ireparabile și subminează autoritatea acestuia și perspectivele menținerii ca organizație europeană. ”Nu o dată am făcut apel la colegii occidentali să renunțe la standardele duble, să înceteze să mai închidă ochii la problemele reale, ce reclamă reacții din partea CE, dar ei preferă pur și simplu să nu observe blocada apei în Crimeea, spre exemplu, sau alte crime umanitare ale autorităților de la Kiev, se consideră îndreptățiți să supună populația Crimeei unei discriminări colelctive pentru alegerea făcuă în 2014 în favoarea reunificării cu Rusia”, a continuat ea. Dacă locuitorii Crimeei sunt victime ale ocupației, așa cum afirmă hotărârea respectivei structuri, de ce sunt tot ei pedepsiți, prin introducerea de restricții economice și de viză? Este o întrebare retorică sau doar impas într-o astfel de ideologie, impusă instituțiilor europene de către ”fratele mai mare”.

La 11 mai, Comitetul de miniștri al CE a adoptat, în cadrul reuniunii dedicate drepturilor omului, o hotărâre privind Crimeea și unde, în pofida situației reale a lucrurilor, se vorbește despre o înrăutățire a situației privind respectarea depturilor omului în această regiune după reunificarea cu Rusia.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Adelina Panaet a obținut medalia de argint la 3.000 metri obstacole, la CE de atletism pe echipe

Publicat

in

De

Atleta Adelina Panaet a obţinut, sâmbătă, medalia de argint în proba de 3.000 de metri obstacole, la CE pe echipe, Liga I, de la Cluj-Napoca. Este singura medalie tricoloră până în prezent la competiţia care se încheie duminică, potrivit news.ro.

Panaet a încheiat cursa cu timpul de 9:41.68 minute, după olandeza Irene Van Den Reijken (9:39.00) şi înaintea Chiarei Scherrer (Elveţia, 9:45.58).

În probele derulate sâmbătă, până la finala de 3.000 de metri, atleţii români au mai obţinut rezultatele: Andrei Micu – locul 6 (aruncarea ciocanului), Andreea Drăgan – locul 12 (săritura cu prăjina), Cristina Bujin – locul 10 (triplusalt), Vlad Dulcescu – locul, finala B (400 metri garduri), Dan Lăzărică – locul 9 (săritura în înălţime), Bianca Anton – locul 6, finala B (400 metri garduri), Andreea Lungu – locul 12 (aruncarea discului), Petre Rezmiveş – locul 6 (100 metri), Florina Pierdevară – locul 12 (800 metri), Andrei Rusu – locul 11 (1.500 metri), Adina Cîrciogel – locul 6, finala B (400 metri), Mihai Pîslaru – locul 5 (400 metri).

La 400 de metri, olandeza Femke Bol a câştigat cursa, cu un nou record al competiţiei (50.37 secunde).

Sportivi din 12 delegaţii se aliniază la start în cele două zile de competiţie.

După 14 probe derulate, România se află pe locul 12, cu 51 de puncte.

Primele două clasate în Liga 1, competiţia care se derulează la Cluj Arena, vor promova în Superligă, iar ultimele două clasate vor retrograda în liga secundă.

Organizarea CE pe echipe, Liga 1, este coordonată de forul continental de profil, European Athletics, împreună cu FR Atletism, şi este sprijinită de Guvernul României, MTS şi Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sorin Cîmpeanu, despre educația sexuală în școli: Programa e foarte bună. Ar fi bine ca elevii să fie înscriși din start

Publicat

in

De

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că actuala programă de educaţie sanitară, care să includă şi educaţia sexuală, în şcoli, este una foarte bună şi că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opţional, cu posibilitatea de a se retrage, pe parcurs, din diferite motive.

“În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, întrebat fiind dacă e mulţumit de titulatira acestui curs de educaţie sexuală.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

“Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

“Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend