Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maria Andrejczyk a devenit a treia peformeră din istorie la aruncarea suliţei

Publicat

in

Atleta poloneză Maria Andrejczyk a devenit a treia performeră din istorie la aruncarea suliţă, impunându-se în concursul din cadrul Cupei Europene de aruncări, cu 71,40 m, duminică la Split (Croaţia), informează AFP, potrivit Agerpres.

Andrejczyk le-a devansat categoric pe germanca Christin Hussong (66,44 m) şi pe belarusa Tatiana Haladovici (62,88 m), pulverizând cu această ocazie recordul său personal (67,11 m), care data de la Jocurile Olimpice din 2016.

Citește și: Fost președinte al PSD Vișeul de sus SUB LUPA DNA în mega-dosarul permiselor SV

Graţie acestei performanţe, poloneza a urcat pe locul al treilea în ierarhia performanţelor din toate timpurile la aruncarea suliţei, după cehoaica Barbora Spotakova, care deţine recordul mondial din 13 septembrie 2008 (72,28 m), şi cubaneza Olisdeilys Menendez (71,70 m).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

OMS îndeamnă țările să înceapă să stocheze medicamente pentru ‘urgențe nucleare’

Publicat

in

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un ghid despre cum să supraviețuiești unei catastrofe nucleare, la doar câteva ore după ce UE a avertizat că Rusia „este în război cu Occidentul”, notează fortune.com.

Citeste mai mult

NATIONAL

Economia Germaniei s-a contractat neaşteptat în trimestrul patru

Publicat

in

Economia germană s-a contractat neaşteptat în trimestrul patru din 2022, arată datele publicate luni, un semn că cea mai mare economie europeană ar putea intra în recesiunea îndelung prognozată, ca rezultat al invadării Ucrainei de către Rusia, transmit DPA şi Reuters.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend