Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea groapă de gunoi cu care se mândrea China s-a umplut deja, deși trebuia să funcționeze până îm 2044

Avatar

Publicat

in

Marea groapă de gunoi din apropiere de Hangzhou, cu care se mândrea China, s-a umplut cu 25 de ani înaintea termenului anunțat de oficialități, scrie BBC, preluat de Mediafax.

Groapa de gunoi Jiangcungou din provincia Shaanxi Province, are o dimensiune egală cu 100 de terenuri de fotbal și a fost concepută pentru a primi 2.500 de tone de gunoi pe zi. În realitate a trebuit să gestioneze cantități de până la 10.000 de tone pe zi, fiind cea mai solicitată groapă de gunoi din China.

Publicitate

China este considerată unul dintre statele care poluează cel mai mult, întâmpinând greutăți de ani buni în procesarea gunoiului produs populația care a atins un număr de 1,4 miliarde de cetățeni.

Groapa de gunoi din apropierea orașului Xi’an a fost construită în 1994 și trebuia să funcționeze până în 2044. Întreprinderea deservește 8 milioane de cetățeni și acoperă o zonă de aproape 700.000 de metri pătrați, atingând o adâncime de 150 de metri. Groapa avea o capacitate de 34 de milioane de metri cubi. Xi’an rămăsele unul dintre puținele orașe din China care nu se bazează decât pe groapa de gunoi pentru prelucrarea gunoiului.

La începutul lunii noiembrie, o nouă fabrică de incinerare a gunoiului a fost deschisă și alte patru sunt proiectate să fie iaugurate până în 2020. Acestea ar urma să proceseze 12.750 de tone de gunoi pe zi.

Demersul are ca scop reducerea numărului de gropi de gunoi pe teritoriul Chinei, fiind preferate alte metode de procesare a deșeurilor, cum ar fi incinerarea.

Autoritățile au afirmat că groapa de gunoi ar trebui să fie transformată treptat într-un parc ecologic.

China a adunat în 2017 nu mai puțin de 215 milioane de tone de gunoi din gospodăriile din țară, potrivit cifrelor oficiale. Cifra crescuse simțitor față de cele 152 de milioane de tone, raportate cu un deceniu mai devreme.

China avea 654 de gropi de gunoi și 286 de fabrici de incinerare a gunoiului.

China a anunțat că intenționază să recicleze 356% din gunoiul provenit din marile orașe până la finalul anului 2020. În luna iulie, sortarea și reciclarea gunoiului a devenit obligatorie în Shanghai. În 2015, o alunecare de teren s-a produs la o groapă de gunoi din sudul orașului Shenzhen și 73 de persoane și-au pierdut viața. Groapa de gunoi era concepută pentru a adăposti patru milioane de metri cubi de gunoi, depozitat până la o înălțime maximă de 95 de metri. În momentul accidentului, groapa era plină, constatându-se existența a 5,8 milioane de metri cubi de gunoi care ajungea la 160 de m înălțime.

Pentru multă vreme, China a procesat și gunoi din alte țări. Autoritățile au întrerupt contractele la finalul anului 2017, când au fost interzis importul pentru 24 de tipuri de gunoi. Numai în 2017, țara primise șapte milioane de tone de deșeuri din plastic din Europa, Japonia și Statele Unite și 27 de milioane de deșeuri din hârtie. După 2017, o bună parte din gunoiul țărilor bogate a fost preluat pentru procesare de Malaezia, Philipine și Indonezia. Unele dintre aceste țări s-au declarat copleșite de impactul gunoiului asupra mediului și au bocat importul și au început chiar să returneze gunoiul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Operațiunea MASCA – Miroase a TUN la Guvern: un milion de măști, cumpărate de 4 ori mai scump

Avatar

Publicat

in

De

La Guvern se simte miros de ”tun”. Operațiunea ”MASCA” ne aduce în față o realitate frapantă: Guvernul României cumpără măști de 4 ori mai scumpe decât prețul pieței.

Citește și: Așa țeapă să își fi luat Ludovic Orban?/ OPINIE

Publicitate

La data de 25 iunie, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. Decizia a avut la bază prețul cel mai mic oferit de compania câștigătoare, respectiv 0,64 RON plus TVA, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.

Aici începe afacerea. Compania Naguma a câștigat licitația pentru că s-a angajat să livreze măștile în următoarele 7 zile. Din China, această companie cumpără măștile cu 0,003 cenți/bucată, adică cu 0,15 RON. Așadar, compania cumpără măști din China cu 0,15 RON și le vinde Ministerului Sănătății din România cu 0,64 RON plus TVA.

Prețul plătit de Ministerul Sănătății este de doar 4 ori mai mare.

Între timp, compania a mai lăsat la preț și a încheiat un contract cu Institutul Național de Medicină Legală, cei cărora le vinde măști la prețul de 0,34 RON/ bucată. La INML se vând doar 10.000 de măști. (AICI contractul de atribuire).

Mai jos atașăm documentele care atestă această afacere:

1. Costul măștilor în China:

content-image

2. Contractul de furnizare:

content-image

content-image

content-image

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alianța USR PLUS a adunat 100.000 de semnături online pentru susținerea candidaților săi

Avatar

Publicat

in

De

Alianța USR PLUS a adunat 100.000 de semnături online pentru susținerea candidaților săi la alegerile, în mai puțin de o lună de la publicarea în Monitoriul Oficial a hotărârii care reglementează mecanismul de colectare a semnăturilor de susținere online, potrivit Mediafax.

„100.000 de semnături online reprezintă un pas imens pentru democrație, dar și pentru digitalizare, un capitol la care România are mult de recuperat. Vom continua să strângem semnături online și să inovăm pentru că ne dorim ca serviciile digitale să devină normalitate într-o Românie modernă”, a declarat Dacian Cioloș, președintele PLUS.

Publicitate

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Grecia EXTINDE restricțiile de călătorie: România e PE LISTĂ

Semnăturile au fost strânse în mai puțin de o lună de la publicarea în Monitoriul Oficial a hotărârii care reglementează mecanismul de colectare a semnăturilor de susținere online.

„Numărul de semnături online pe care am reușit să îl strângem într-un timp atât de scurt este o dovadă în plus că oamenii vor altceva, o altfel de politică. Simplu, online, fără hârtii și respectând distanțarea socială, care este foarte importantă în această perioadă, oamenii au ales să ne susțină și să dea un semnal: că România se schimbă”, a spus Dan Barna, președintele USR.

Alianța USR PLUS își exprimă încrederea că în contextul pandemiei autoritățile vor face eforturi suplimentare pentru digitalizare și nu vor apărea probleme în ceea ce privește validarea semnăturilor online.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend