Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie și-a prezentat super-arma care va sta în calea pretențiilor expansioniste ale Chinei/ VIDEO

Publicat

in

Marea Britanie a prezentat luni Japoniei portavionul HMS Queen Elizabeth, la o bază navală de lângă Tokyo, marcând începutul unei prezenţe militare permanente în regiune,care are rolul să contracareze puterea tot mai mare a Chinei, transmite Reuters.

Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, şi comandanţi militari japonezi au vizitat portavionul, mergând între avioane de luptă F-35B, în timp ce ofiţeiâri ai marinei britanice le-au explicat cum sunt lansate avioanele.

“Unul dintre scopurile acestei desfăşurări este să semnaleze începutul unui angajament. Importanţa acestei regiuni creşte semnificativ”, a spus comandorul Steve Moorhouse, într-un briefing de presă referitor la nava de 4,15 miliarde de dolari.

Japonia, care intenţionează, de asemenea, să lanseze zboruri ale unpr avioane F-35B cu decolare scurtă şi aterizare verticală de pe două nave transportatoare de elicoptere convertite, vrea să îşi extindă cooperarea în materie de securitate dincolo de aliatul său SUA pentru a contracare influenţa chineză despre care crede că ameninţă regiunea, inclusiv independenţa Taiwanului.

Într-un document recent referitor la strategia de apărare, Japonia a identificat China vecină drept principala sa ameninţare pentru securitatea sa naţională şi a declarat că are ”un sentiment de criză” în ceea ce priveşte Taiwanul, pe măsură ce activitatea militară chineză din jurul insulei se intensifică. “Vizita grupului britanic de nave are o mare importanţă, pentru a menţine şi a consolida o regiune Indo-Pacifică liberă şi deschisă”, a declarat Kishi reporterilor după vizita sa pe portavionul Queen Elizabeth.

Un apropiat aliat al SUA, Japonia găzduieşte cea mai mare concentraţie de forţe militare americane în afara Statelor Unite, inclusiv a şaptea flotă a marinei SUA, avioane şi mii de marinari.

China, care consideră Taiwanul ca o provincie separatistă, affirmă că intenţiile sale în regiune sunt paşnice.

Conducând două distrugătoare, două fregate, un submarin şi două nave de sprijin, pe portavionul Queen Elizabeth a pornit din Marea Britanie în luna mai şi a navigat inclusiv prin Marea Chinei de Sud, din care China pretinde 90%, înainte de a ajunge în Japonia sâmbătă, cel mai îndepărtat port al misiunii sale. I s-au alăturat un distrugător american şi o fregată din marina olandeză şi transportă, de asemenea, avioane americane F-35B, care zboară alături de avioanele stealth britanice.

După întoarcerea grupului de de atac condus de portavionul Queen Elizabeth, două nave de război vor continua prezenţa britanică în regiune, întrucât Londra caută o prezenţă mondială mai mare după plecarea sa din Uniunea Europeană.

În timp ce a fost ancorată în Yokosuka, care este baza pentru USS Ronald Reagan, singurul portavion desfăşurat de Washington, Queen Elizabeth va primi, de asemenea, vizite ale unor directori de companii japoneze mari, Marea Britanie urmărind după Brexit să încheie acorduri comerciale.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Marcel Ciolacu, reacție virulentă: ‘Frig, foame, sărăcie! Asta a reușit creșterea ta economică bolnăvicioasă, Florine!’

Publicat

in

De

Frig, foame, sărăcie! Asta a reușit creșterea ta economică bolnăvicioasă, Florine! – este mesajul liderului PSD Marcel Ciolacu, după ce premierul interimar a susţinut într-o conferinţă de presă, astăzi, că „bunăstarea românilor se simte deja”

„Premierul demis a dat astăzi un ultim (sper) spectacol al delirului politic!

Afirmă, cu o seninătate care ține de patologie, că “românii vor simți la facturile din această iarnă creșterea economică ”

????Reformele de dreapta ne-au adus înainte de Revoluție! Românii nu aveau atunci ce să cumpere, iar acum au de unde, dar nu și bani!

Și nu, nu mă refer la acei 1% cu venituri peste medie!

????????Explică-le, Florine, cum a crescut economia ca o rachetă spre cer, celor 7 milioane de oameni aflați în risc de săracie și excluziune socială!
????????Explică-le, Florine, cât sunt de fericiți și celor 120.000 români aruncați în deprivare materială severă în doar un an de guvernare!

În loc să enervezi oamenii, stai cu privirea în pământ de rușine și nu te mai lăuda!

DEJA AI SCUFUNDAT BARCA!

????Oamenii vor să știe cum ieșim împreună din catastrofa sanitară!
Oamenii au nevoie de soluții acum! Economia o putem salva, viețile însă nu le putem recupera!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Poliţia italiană a confiscat sute de rozătoare congelate servite ca delicatese de mafia ‘Ndrangheta

Publicat

in

De

Poliţia italiană a arestat trei persoane din Calabria, fief al mafiei ‘Ndrangheta, după descoperirea a sute de pârşi congelaţi, o specie protejată, şi care sunt serviţi ca delicatese de organizaţiile mafiote, relatează sâmbătă ziarul La Repubblica, citat de AFP.

‘Ndrangheta serveşte aceste mici rozătoare în timpul banchetelor în care se face pace între familiile duşmane mafiote, potrivit organizaţiei de protecţie a naturii LIPU.

Poliţia a găsit şi mai multe animale ţinute în cuşti în cadrul unei razii pentru descoperirea de droguri la Delianuova, un oraş situat în sudul Italiei, alături de alţi 200 de pârşi congelaţi şi ambalaţi pentru vânzare şi consum, potrivit La Repubblica.

Braconajul este o practică curentă la Aspromonte din Calabria, unde vânătorii plasează mii de capcane în pădure şi vând apoi pârşii capturaţi ilegal mafioţilor şi restaurantelor, notează LIPU.

‘Ndrangheta este o organizaţie mafiotă din Calabria, care a depăşit-o pe mai cunoscuta Cosa Nostra din Sicilia, devenind cea mai puternică din Italia şi având activităţi în întreaga lume, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend