Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie se topește – Avertizare de căldură extremă pentru regiuni din Anglia şi Ţara Galilor

Publicat

in

Serviciul de meteorologie din Marea Britanie a emis marţi o avertizare „amber” (chihlimbar) de „căldură extremă” valabilă pentru unele regiuni din Anglia şi Ţara Galilor, fără a se întrevedea un răgaz de la vremea călduroasă şi secetoasă care a condus la declanşarea unor incendii, a doborât recorduri de temperatură şi a suprasolicitat infrastructura din această ţară, informează Reuters.

Avertizarea „amber” – situată între codul galben şi cel roşu, potrivit site-ului serviciului de meteorologie Met Office – va fi în vigoare începând de joi până la sfârşitul zilei de duminică, persoanele vulnerabile la căldură extremă putându-se confrunta cu efecte negative asupra sănătăţii.

Temperaturile ar putea atinge vineri 35 de grade Celsius şi chiar 36 de Celsius, pe alocuri, sâmbătă.

Avertizarea vine la scurt timp după ce Anglia a înregistrat cea mai aridă lună iulie începând din 1935, când temperaturile au depăşit pentru prima dată 40 de grade Celsius.

Şi alte ţări europene au fost afectate în ultimele săptămâni de un val de căldură, temperaturile depăşind deseori 40 de grade Celsius.

Marea Britanie, care este mai puţin obişnuită cu valori atât de ridicate, a făcut faţă cu greu acestor temperaturi. Canicula din iulie a provocat pene de curent, deteriorarea pistelor de pe aeroporturi, deformarea căilor ferate şi a condus la declanşarea a zeci de incendii la Londra, unde pompierii s-au confruntat cu cea mai aglomerată săptămână de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cea mai mare companie de apă din Marea Britanie, Thames Water, care deserveşte 15 milioane de clienţi din Londra şi din sud-estul Angliei, şi-a anunţat marţi intenţia de a introduce restricţii temporare în următoarele săptămâni ca urmare a temperaturilor caniculare din această săptămână şi a prognozelor pe termen lung referitoare la vremea aridă.

Alte companii de apă au impus deja restricţii, iar supermarketurile au limitat vânzarea grătarelor de unică folosinţă, despre care pompierii au avertizat că pot aprinde cu uşurinţă iarba uscată.

Serviciile de ambulanţă au primit sute de apeluri de la pacienţi care au acuzat dificultăţi de respiraţie, ameţeli şi stări de leşin.

Avertizarea „amber”, care vine la scurt timp după prima avertizare cod roşu de „căldură extremă” din Marea Britanie, în luna iulie, vizează o mare parte din jumătatea sudică a Angliei şi regiuni din estul Ţării Galilor.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, schimbările climatice au făcut ca valul de căldură din iulie să fie de zece ori mai probabil.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sărăcia de lux! Românii cumpără tot mai des haine second hand de la Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada

Publicat

in

De

Românii optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada. Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunţ activ pe OLX este listat la preţul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, anunţă platforma online.

”În contextul actual al scumpirilor, românii sunt din ce în ce mai conştienţi de impactul alegerilor lor şi optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada. Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunţ activ pe OLX este listat la preţul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este preţul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei. OLX permite tuturor utilizatorilor să cumpere şi să vândă produse second-hand, încurajând, astfel, alegerile sustenabile şi răspunzând în mod direct provocărilor globale cu care se confruntă planeta. Atunci când produsul este revândut pe OLX, i se prelungeşte durata medie de viaţă a acestuia, prin simpla menţinere în uz”, anunţă compania.

Conform datelor disponibile, comerţul de produse pe OLX a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone şi, în acelaşi timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă şi a 209.000 de tone de materiale.

Pe lângă acest aspect, factorul financiar contribuie la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Achiziţionarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creşterii inflaţiei, potrivit platformei.

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Suntem bucuroşi că pe cea mai mare platformă de vânzare şi cumpărare din România, OLX, avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunţuri în categoria Modă şi Frumuseţe. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă şi piese de designer, piese de colecţie care trec testul timpului. În special reprezentanţii Generaţiei Z înţeleg importanţa modei sustenabile”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign manager OLX.

Cea mai mare platformă de anunţuri la nivel naţional, OLX raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunţuri zilnice în categoria „haine de damă” şi 90.000 în categoria „haine pentru bărbaţi”. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru bărbaţi intră un costul de gală Champions League, o haină de piele Prada, o geacă Christophe Terzian Fringed, un costum Armani şi un costum Tom Ford În TOP 5 produse de lux second-hand pentru femei intră o haină de blană de leopard naturală, o rochie de mireasă (vândută), o rochie Versace, un palton de nurcă (vândut).

„Vedem o schimbare de comportament în felul în care românii se raportează la modă, chiar şi atunci când vorbim despre branduri de lux. Ceasul Audemars Piguet Royal Oak Skeleton este cel mai luxos produs pe care îl avem listat pe platforma OLX, cu un preţ de 179.000 €. Tocmai de aceea, încurajăm cumpărătorii să solicite vânzătorilor certificatele de garanţie pentru produsele de lux, dar şi certificatele de autenticitate şi de asemenea, să se asigure că acestea sunt documente veridice. Mai mult, cumpărătorii pot folosi opţiunea de livrare cu verificare. Reamintim că limita pentru plăţile ramburs la curier este de 5.000 lei”, completează Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign manager OLX.

Pentru a veni în ajutorul consumatorilor, OLX a implementat o funcţie prin care aceştia au posibilitatea să verifice în timp real un link şi să evite un posibil furt de date pe: https://siguranta.olx.ro/. În cazul în care un utlizator devine victimă al unei fraunde online, compania se bazează pe parteneriatul puternic cu Poliţia Română pentru a combate fenomenul pe platformă, mai arată compania.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunţuri active şi o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găseşte o gamă largă de categorii printre care electronice şi electrocasnice, maşini, proprietăţi imobiliare, obiecte de vestimentaţie sau pentru casă şi grădină.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

IMF revises upward Romania’s economic growth forecast for 2022, to 4.8% (Minister)

Publicat

in

De

The International Monetary Fund has positively revised Romania’s economic growth forecast for 2022, to 4.8%, the Ministry of Finance announced on Monday, in a statement sent to AGERPRES.

In June of this year, the head of the IMF mission for Romania, Jan Kees Martijn, announced, in a press conference, that the international financial institution improved its economic growth forecast for Romania to approximately 3.5% – 4.5 % for 2022 and 2023.

„We started from a forecast of 2.2% in the spring when the World Economic Outlook report of the IMF presented a reserved perspective on economic growth, against the background of the international context and the approach to the armed conflict on our border. And here, today, we are to 4.8% forecast, and the more than two percentage points positive correction of the economic growth forecast represents a confirmation of the correct approach that the Government has in relation to the situation at the level of the entire European Union,” said the Minister of Finance, Adrian Caciu, according to the quoted statement, told Agerpres.

An International Monetary Fund team, led by the head of the IMF mission for Romania, Jan Kees Martijn, visited Bucharest, between May 30 and June 10, 2022, for the annual analysis of the Romanian economy, known as the Article IV Consultation.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend