Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie raportează 25 de decese şi 815 noi infectări

Avatar

Publicat

in

Marea Britanie a informat luni că a înregistrat 25 de decese, care au ridicat bilanţul total la 43.575 de morţi de la începutul pandemiei, şi 815 noi contagieri cu coronavirus în ultimele 24 de ore, relatează EFE potrivit news.ro.

Ministerul Sănătăţii britanic a efectuat în ultima zi 93.881 de teste pentru coronavirus, în condiţiile în care guvernul se pregăteşte să relaxeze săptămâna aceasta măsurile de izolare. Începând de sâmbătă, pub-urile, hotelurile şi saloanele de coafură şi frizerie şi-au redeschis porţile pentru prima dată de la sfârşitul lunii martie.

Se vor putea celebra de asemenea nunţi şi uniuni civile cu maximum 30 de persoane, inclusiv invitaţii, fotografii şi alţi lucrători.

Oraşul Leicester, cu o populaţie de peste 300.000 de persoane, ar putea menţine actualele restricţii cel puţin alte două săptămâni, a informat primarul său, Peter Soulsby. Leicester a înregistrat 2.987 cazuri de coronavirus în timpul pandemiei, dintre care 29 % (866) în cele două săptămâni dinaintea datei de 23 iunie.

În Scoţia, în schimb, nu au avut loc decese confirmate de COVID-19 pentru a patra zi consecutiv şi s-au înregistrat doar 5 contagieri în ultimele 24 de ore.

Guvernul autonom scoţian s-a delimitat de măsurile de relaxare, preconizate de executivului central, şi prevede ca restaurantele să rămână închise până la 15 iulie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Canada apără proiectul oleoductului Keystone XL

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul canadian a promis luni să sprijine în continuare proiectul oleoductului Keystone XL dintre Canada şi Statele Unite după ce media canadiene au dezvăluit intenţia viitorului preşedinte american Joe Biden de a îl anula imediat după instalarea în funcţie, notează AFP preluat de agerpres.

Anularea decretului care permite oleoductului să traverseze frontiera va face parte dintre măsurile pe care urmează să le anunţe Joe Biden miercuri, ziua preluării mandatului, potrivit informaţiilor difuzate duminică de posturile canadiene de televiziune CBC şi CTV.
“Sprijinul guvernului nostru pentru proiectul Keystone XL este de lungă durată şi bine cunoscut. Vom continua să afirmăm acest lucru pe lângă colegii noştri americani”, a declarat luni ministrul resurselor naturale, Seamus O’Regan.

Proiectul va permite “consolidarea relaţiilor energetice vitale dintre Canada şi Statele Unite” şi crearea “a mii” de locuri de muncă “pentru muncitorii de ambele părţi ale frontierei”, a subliniat demnitarul canadian.

Proiectul grupului canadian TC Energy, în valoare de circa 8 miliarde de dolari americani (6,6 miliarde de euro), trebuie să permită transportul a peste 800.000 de barili de petrol pe zi, pe o distanţă mai mare de 2.000 de kilometri, între provincia canadiană Alberta şi rafinăriile americane din Golful Mexic.

Lansat în 2008, proiectul de prelungire a oleoductului a fost blocat de fostul preşedinte Barack Obama, apoi autorizat de succesorul lui Donald Trump. El este criticat de ecologişti din cauza impactului asupra emisiilor de gaze de efect de seră.

“În opinia noastră, aceasta ar fi o gravă eroare economică şi strategică”, a afirmat premierul provinciei Alberta, Jason Kenney, într-un briefing de presă.

“Dacă este creat un precedent, dacă guvernul american poate pune capăt unilateral conductelor care traversează frontiera şi există deja”, atunci acest precedent s-ar putea aplica “multor alte conducte care furnizează energie canadiană consumatorilor americani”, a ţinut el să adauge.

“Dacă proiectul este anulat, acesta va reprezenta un cost de aproximativ 30 de miliarde de dolari pentru economia provinciei Alberta până în 2030”, a insistat Jason Kenney.

Provincia canadiană este în plină criză economică după prăbuşirea preţului petrolului, consecinţă în special a pandemiei de coronavirus.

La rândul său, liderul Partidului Conservator (opoziţie), Erin O’Toole, a estimat duminică într-o declaraţie că o astfel de decizie “va devasta mii de familii canadiene deja grav lovite de criza economică”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raed Arafat a cumpărat 10 milioane de seringi

Avatar

Publicat

in

De

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, luni seară, că a încheiat contracte subsecvente pentru cumpărarea a 10 milioane de seringi, de 1 şi 3 mililitri, cu ac, pentru campania de vaccinare, potrivit Agerpres.

DSU a transmis, luni seară, că, în conformitate cu art. 4, alin (2) din Ordonanţa de urgenţă nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a fost desemnat ca instituţie abilitată pentru organizarea şi derularea procedurilor de atribuire, în vederea încheierii de acorduri-cadru.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

În baza acordurilor cadru încheiate de ONAC şi furnizor, IGSU a încheiat două contracte subsecvente pentru seringi necesare n campania de vaccinare.

Primul contract subsecvent la acordul cadru nr. 1103/CN/07.01.2021 prevede achiziţionarea a 9 milioane de seringi cu ac de 1 mililitru şi ace de rezervă, în valoare de 5.504.940 lei, inclusiv TVA, în care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare şi transport.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Cel de-al doilea contract subsecvent la acelaşi acord cadru prevede achiziţionarea a 1 milion de seringi de 3 mililitri, cu ac. Valoarea acestui contract este de 714.000 lei, inclusiv TVA, în care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare şi transport.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie, fiind în plină derulare cea de-a doua etapă a Strategiei naţionale.

Vaccinarea este gratuită şi se face în centre amenajate în toate judeţele.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend