Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie, prima țară din lume care va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare anti-Covid-19

Avatar

Publicat

in

Marea Britanie va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat miercuri seară premierul Boris Johnson, oferind asigurări că vaccinul produs de companiile Pfizer/BioNTech îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale.

“Ne apropiem de împlinirea a un an de când omenirea este afectată puternic de Covid-19, în întreaga lume se înregistrează scăderi economice şi au murit 1,5 milioane de oameni. În tot acest timp, aşteptam şi speram să vină ziua în care luminile ştiinţei vor învinge inamicul invizibil pentru a ne oferi puterea să oprim acest inamic. Acum, oamenii de ştiinţă au reuşit”, a declarat Boris Johnson.

“Pot anunţa astăzi că Guvernul a acceptat recomandarea autorităţilor de reglementare în domeniul produselor medicale pentru aprobarea vaccinului Pfizer/BioNTech, pentru a fi distribuit în Marea Britanie”, a precizat Boris Johnson, subliniind că vaccinul îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

Premierul britanic a precizat că au fost achiziţionate 40 de milioane de doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech.

“Cel mai mare program de vaccinare din Marea Britanie va începe săptămâna viitoare. (…) Prima etapă va include vaccinarea pacienţilor centrelor pentru asistenţă, personalul medical, vârstnicii şi cei care sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic”, a subliniat Boris Johnson.

Premierul a îndemnat cetăţenii britanici să continue respectarea măsurilor antiepidemice. “Acum nu ne mai agăţăm de simpla speranţă că putem reveni la normalitate anul viitor, avem certitudinea şi anumite cunoştinţe că vom reuşi să ne recăpătăm vieţile”, a subliniat Boris Johnson.

La rândul său, Simon Stevens, directorul Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia, a dat asigurări că vaccinul produs de grupul Pfizer/BioNTech este sigur din punct de vedere medical.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

După București, și Constanța relaxează restricțiile – Decizia intră în vigoare mâine și este valabilă două săptămâni

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor şi teatrelor din judeţul Constanţa care vor funcţiona la o treime din capacitate. Măsura intră în vigoare din data de 28 ianuarie şi este valabilă timp de 14 zile. Decizia se aplică tuturor localităţilor din judeţul Constanţa, cu excepţia comunei Fântânele, unde rata incidenţei este peste trei la mia de locuitori.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a convocat, miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a votat încadrarea judeţului în limita de incidenţă cuprinsă între 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Astfel, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, în aer liber.

Totodată, restaurantele pot fi deschise la interior, între orele 06 – 23, fără a se depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. CJSU a mai decis şi că sălile de jocuri de noroc vor fi deschise, tot la o treime din capacitate.

Acestea măsuri sunt valabile pentru toate localităţile judeţulu Constanţa, cu excepţia comunei Fântânele, acolo unde rata incidenţei depăşeşte trei la mia de locuitori.

Decizia intră în vigoare din data de 28 ianuarie şi este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, când urmează să fie reevaluată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Interdicţia avortului intră în vigoare în Polonia. Cazurile de incest și viol reprezintă excepții

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul polonez a anunţat miercuri că decizia Tribunalului constituţional prin care avortul este practic interzis în Polonia intră în vigoare după publicarea hotărârii, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial, informează AFP.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

“Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial”, a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter.

Tribunalul constituţional a interzis în octombrie întreruperea voluntară a sarcinii în caz de malformaţie gravă a fătului, statuând că aceasta este “incompatibilă” cu textul Constituţiei, ceea ce duce la interzicerea practic a tuturor întreruperilor de sarcină, exceptând în cazul celor rezultate după un viol sau un incest, sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

După anunţarea hotărârii Tribunalului, reformat de partidul ultra-catolic Lege şi Justiţie (PiS), la putere, şi care s-a conformat cererilor acestuia pe 22 octombrie, manifestaţii în masă au avut loc în toată Polonia împotriva acestei măsuri.

Manifestaţii au fost anunţate şi miercuri seara în faţa sediului Tribunalului Constituţional din Varşovia, precum şi în mai multe oraşe ale Poloniei.

“Cerem tuturor să iasă în stradă. (…) Exprimaţi-vă furia după cum credeţi de cuviinţă”, a declarat miercuri Marta Lempart din partea “Grevei femeilor”, principala mişcare aflată la originea protestelor.

“Întreaga Polonie se mobilizează, nu doar Varşovia, noi suntem gata! Atunci când vorbim despre infernul femeilor, putem acum să vorbim de infernul guvernului. Vă vom pregăti noi un infern”, a adăugat Klementyna Suchanow, tot din partea “Grevei femeilor”.

În prezent, se fac mai puţin de 2.000 de avorturi legale pe an în Polonia, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, organizaţiile feministe estimează că circa 200.000 de întreruperi voluntare de sarcină sunt făcute anual de poloneze ilegal sau în străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend