Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie: Motivele pentru care tot mai mulți refugiați ucraineni rămân fără adăpost și sprijin

Publicat

in

Din ce în ce mai mulți refugiați ucraineni din Marea britanie rămân fără adăpost și, în multe cazuri, fără bani, după ce au rupt de relațiile cu gazdele lor, au declarat organizațiile comunitare pentru The Guardian.

Refugiaţi ucraineni în gara din PragaFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Unele organizații prevăd că sistemul s-ar putea prăbuși complet după ce au fost raportate cazuri de refugiați ucraineni cărora li s-a cerut să părăsească locuințele celor care i-au ajutat cu un preaviz de doar o zi, ceea ce nu le lasă altă opțiune decât să fie trimiși la autoritățile locale ca persoane fără adăpost sau, dacă își permit, să încerce să caute în ultimul moment o locuință închiriată.

Liderii comunității au declarat că astfel de incidente se întâmplă în rândul unor gazde de obicei bine intenționate, care este posibil să nu fi reușit să anticipeze enormitatea angajamentului până când refugiații au ajuns în casele lor, ceea ce se adaugă la stresul și trauma noilor veniți.

Printre alți factori citați se numără costurile, diferențele de personalitate și culturale, gazdele care nu stabilesc regulile casei, neînțelegerile și problemele de comunicare.

Oamenii dau înapoi când își dau seama de costuri

Irina Terlecki, membră a consiliului de administrație al Asociației ucrainenilor din Marea Britanie, a declarat: „Comunitatea noastră vede frecvent aceste cazuri și percepția noastră este că acestea sunt în creștere.”

De asemenea, ei raportează probleme similare în rândul celor care au sosit în cadrul programului pentru familii din Ucraina – cauzate fie de probleme de spațiu, fie de certuri. „Constatăm că relațiile de sponsorizare se destramă – în ciuda dorinței foarte clare a oamenilor de a ajuta”, a spus Terlecki.

Marta Muliak, care a găzduit mai multe familii ucrainene de la începutul războiului, a declarat: „Mulți oameni spun: „Bineînțeles că pot da o cameră unui ucrainean”. Dar apoi facturile, costul mâncării – poate că oamenii nu se gândesc la asta până când nu vin”.

O ucraineancă în vârstă de 43 de ani a povestit pentru The Guardian că a rămas fără adăpost, îngrozită și fără să știe încotro să se îndrepte după ce gazdele sale de la Homes for Ukraine i-au cerut să plece după mai puțin de o săptămână.

După invazia Rusiei, ea a fugit din apartamentul ei de la etajul 22 din Kiev în Spania, dar i-a fost greu să găsească de lucru. Și-a cunoscut gazdele din Marea Britanie, un cuplu din Exeter, pe Facebook, care i-au aranjat zborurile și documentele.

La început, a spus ea, s-au înțeles bine și s-a simțit „iubită și îngrijită”. Dar dinamica lor s-a schimbat dramatic atunci când a mers să viziteze un bărbat pe care îl cunoscuse online. Gazdele ei au acuzat-o că a mințit.

„Este un sentiment groaznic… Te simți foarte fericit, iubit și îngrijit și apoi te simți ca și cum ai fi fost aruncat de pe o clădire înaltă la pământ”, a adăugat ea.

Între timp, Asociația guvernelor locale a declarat că a existat o „creștere îngrijorătoare” a numărului de sosiri de ucraineni care se prezintă ca persoane fără adăpost și a solicitat de urgență un proces de relocalizare, astfel încât refugiații să nu fie lăsați în incertitudine.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

[P] Tot ce trebuie să știi despre bujiile incandescente

Publicat

in

De

​Indiferent din ce perspectivă privești lucrurile, tehnologia mașinilor a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimele decenii. În timp ce unele dintre aceste progrese sunt imediat vizibile și apreciate, precum sunt geamurile electrice și sistemele de suspensie, altele, precum bujiile incandescente, sunt poziționate într-un loc mai ascuns. În realitate, aceste elemente ajung să fie uitate, ceea ce poate să atragă după sine diverse probleme de ordin tehnic. În ultimul timp, tehnologia bujiilor incandescente s-a îmbunătățit semnificativ, reușind astfel să ne bucurăm de un timp mult mai redus pentru pornirea mașinii – în special în diminețile reci. Rămâi alături de noi și descoperă tot ceea ce trebuie să știi despre bujiile incandescente, pe parcursul rândurilor următoare!

Cum îți dai seama că au apărut probleme la nivelul bujiilor incandescente? Foto: UNSPLASH

1. Ce reprezintă bujiile incandescente?

Pentru a înțelege modul în care funcționează mașina și de ce bujiile incandescente sunt atât de importante, este important să înțelegem utilitatea acestora. Pentru început, ceea ce trebuie să știi este că o bujie incandescentă reprezintă un element de încălzire care are un rol activ asupra combustibilului și a aerului în ceea ce privește arderea eficientă a combustibilului într-un motor diesel. Din punct de vedere tehnic, arderea combustibilului este cea care pornește motorul, astfel încât autoturismul să poată fi condus. Fiecare cilindru dispune de o bujie incandescentă, în special în camera de ardere, în cazul motoarelor cu injecție directă.

2. Cum îți dai seama că au apărut probleme la nivelul bujiilor incandescente?

În general, bujiile incandescente au o perioadă de viață destul de lungă, însă acestea se deteriorează treptat datorită uzurii. Astfel, fiecare șofer trebuie să aloce o atenție deosebită indiciilor cu privire la faptul că setul de bujii incandescente trebuie să fie înlocuit cu unul nou. Printre cel mai des întâlnite astfel de semne se numără:

● Indicatorul motorului de pe tabloul de bord s-a aprins

De cele mai multe ori, acest indicator este adesea primul indiciu cu privire la faptul că ceva nu este în regulă. Toate autoturismele care prezintă această lumină se recomandă să fie transportate la un atelier sau la un service auto specializat în vederea diagnosticării în cel mai scurt timp. O serie de defecțiuni pot face ca indicatorul să se aprindă, ceea ce înseamnă că, în anumite cazuri, acesta ar putea să nu fie principala cauză.

● Pornirea mașinii este grea

Un motor cu o pornire grea este cel mai comun indicator al faptului că bujiile incandescente sunt deteriorate. Atunci când afară este frig, dacă bujiile incandescente nu funcționează corect, camera de ardere poate să nu ajungă la temperatura potrivită, astfel încât combustibilul nu se aprinde, iar motorul nu reușește să pornească. În cazul în care problemele cu combustibilul sau cu bateria nu sunt prezente, este momentul ca și bujiile incandescente să fie verificate.

● Aplicarea greșită a motorului

Procesul de ardere în motoarele diesel necesită o viteză mare de compresie, alături de cantitatea corectă de combustibil care ajunge să fie injectat la momentul corespunzător. Acest lucru reușește să aprindă combustibilul, ceea ce duce la ardere. Ratele de aprindere pot fi generate de probleme legate de calitatea combustibilului, precum și de către compresie și injecție. De cele mai multe ori, căldura camerei de ardere este generată ca urmare a presiunii de compresie și a căldurii bujiilor incandescente. Potrivit specialiștilor, aceasta ar trebui să atingă o temperatură de cel puțin 232°C, astfel încât aprinderea să fie generată cu succes. Pe de altă parte, în cazul în care bujiile incandescente prezintă defecțiuni, camera motorul lui nu va reuși să ajungă la temperaturile necesare.

● Schimbări în mersul la relanți

În situația în care una sau mai multe bujii incandescente a ajuns să fie arse, prezintă urme de carbon sau sunt chiar deteriorate, motorul nu va fi la fel de ușor de pornit, dat fiind faptul că temperaturile scad. De aceea, acesta va merge la relanți și va genera un fum alb, timp de câteva minute, după ce autoturismul pornește. Pe de altă parte, recomandarea specialiștilor este să verificați sincronizarea injecției de combustibil, atunci când toate bujiile incandescente sunt arse la vârfuri.

Mulțumită tuturor acestor informații, îți va fi mult mai ușor să îți dai seama atunci când autoturismul tău are nevoie de ajutor în ceea ce privește bujiile incandescente. Chiar dacă anumite simptome sau semne pot fi confundate cu alte probleme, este bine ca, de la bun început, să reușești să elimini această posibilitate chiar de unul singur.

Surse de informații pentru articol:

https://www.autopieseonline24.ro/bujie-incandescenta

https://www.autogreen.ro/auto/cum-se-schimba-bujiile-incandescente/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Ciolacu, despre schimbarea șefului Portului Constanța: Acolo era un dezastru! Ne-a prins nepregătiți

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire.

Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend