Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie l-a sancționat pe procurorul general al Iranului după executarea lui Alireza Akbari

Publicat

in

Regatul Unit a anunţat sâmbătă că l-a plasat sub sancţiuni pe procurorul general al Iranului, Mohammad Jafar Montazeri, pentru a sublinia „dezgustul” Londrei după execuţia pentru spionaj a lui Alireza Akbari, informează AFP.

James CleverlyFoto: © No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia

„Punându-l astăzi sub sancţiuni ne subliniem revolta faţă de execuţia lui Alireza Akbari”, a scris pe Twitter ministrul britanic de externe James Cleverly, fără a preciza natura acestor sancţiuni.

Cerem regimului (iranian) să dea socoteală pentru violările îngrozitoare ale drepturilor omului”, a adăugat el.

Şi diplomaţia americană s-a declarat sâmbătă „îngrozită” de executarea lui Alireza Akbari şi şi-a exprimat sprijinul pentru guvernul britanic împotriva unui act „nedrept”.

„Detenţiile arbitrare, confesiunile forţate şi execuţiile motivate politic sunt complet inacceptabile şi trebuie să înceteze”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Executarea lui Alireza Akbari, care avea dublă cetăţenie, iraniană şi britanică, este un „act barbar” ce „nu va rămâne fără răspuns”, reacţionase mai devreme, în cursul zilei de sâmbătă, James Cleverly.

Fost viceministru al apărării, Alireza Akbari, 61 de ani, condamnat la moarte pentru corupţie şi spionaj, a fost executat prin spânzurare. (Agerpres)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Riscurile celebrității: Rihanna a chemat poliția după ce un bărbat a încercat să-i pătrundă în domiciliu să o ceară de soție

Publicat

in

Un bărbat a fost arestat după ce a călătorit peste 3.500 de kilometri pentru a încerca să o ceară în căsătorie pe Rihanna, în locuința ei din Beverly Hills, conform Mediafax.

Poliția a fost chemată joi la casa din Beverly Hills a Rihannei, după ce un bărbat a încercat să se strecoare în casă pentru a o cere în căsătorie.

Citeste mai mult

NATIONAL

Conflictul e departe de a fi încheiat: Rusia acuză Azerbaidjanul de încălcarea acordului de încetare a focului cu Armenia din 2020

Publicat

in

Rusia, mediatoare în conflictul între Azerbaidjan şi Armenia, a acuzat sâmbătă Azerbaidjanul că a încălcat acordul de încetare a focului din 2020 lăsându-şi trupele să treacă linia de demarcaţie, transmite AFP, conform AGERPRES.

Sâmbătă, ’25 martie 2023, o unitate a forţelor armate azere a trecut linia de contact în districtul Şuşa, încălcând’ acordul încheiat în 2020, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend