Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marea Britanie, 500 de milioane de lire un potențial vaccin anti Covid

Avatar

Publicat

in

Marea Britanie este aproape să accepte un acord de furnizare de 500 de milioane de lire sterline (624 milioane de dolari) cu Sanofi și GlaxoSmithKline pentru 60 de milioane de doze din potențialul lor vaccin COVID-19, a raportat Sunday Times.

Ziarul a spus că Marea Britanie a avut în vedere luarea unei opțiuni pentru a cumpăra vaccinul în cazul în care ar funcționa în studiile umane, care urmează să înceapă în septembrie.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mike Pompeo va semna la Varşovia un contract privind creşterea cu 1000 de militari a prezenţei militare a SUA în Polonia

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat american Mike Pompeo urmează să semneze un contract privind creşterea cu 1000 de militari a prezenţei militare a SUA în Polonia, cu prilejul vizitei sale la Varşovia, unde este aşteptat la 15 august, au indicat surse apropiate de biroul preşedintelui, citate sâmbătă de dpa.

Pompeo va semna acordul în acest sens ca reprezentant al preşedintelui Donald Trump, a precizat pentru agenţia PAP Krzysztof Szczerki, şeful de cabinet al preşedintelui Andrej Duda, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Acesta a menţionat că acordul este materializarea unei declaraţii semnate anul trecut de cei doi şefi de stat.

Documentul prevede transferul în Polonia a unei părţi din efectivele Corpului V al armatei terestre a SUA de la Fort Knox, în Kentucky. Misiunea lor va consta în planificare operaţională, monitorizarea forţelor din Europa şi coordonare cu partenerii europeni din NATO.

În prezent în Polonia sunt staţionaţi circa 4500 de militari americani.

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Pompeo efectuează săptămâna viitoare un turneu în Slovenia, Austria şi Polonia.

SUA au anunţat retragerea a 11.900 de militari din Germania, efectivele acestora urmând să se diminueze de la 36.000 la 24.000.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Dezastru ecologic: Tone de carburant dintr-o navă eșuată curge în ocean

Avatar

Publicat

in

De

Mauritius a declarat stare de urgență ecologică după ce din nava japoneză MV Wakashio a început să curgă petrol în ocean, anunță BBC. Nava a lovit un recif de corali din Oceanul Indian pe 25 iulie, echipajul său a fost evacuat, dar tone de carburant au început să se scurgă din navă, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Publicitate

Franța a promis sprijin și armatorul a declarat că lucrează pentru a combate deversarea.

Premierul Pravind Jugnauth a spus că națiunea nu are abilitățile și expertiza pentru a readuce pe linia de plutire navele blocate și a apelat la Franța pentru ajutor.

Mauritius are recife de corali cunoscute pe mondial, iar turismul este o parte crucială a economiei naționale.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

MV Wakashio se află în prezent la Pointe d’Esny, într-o zonă a zonelor umede din apropierea unui parc marin.

Într-o declarație, proprietarul navei, Nagashiki Shipping, a declarat că din cauza vremii nefavorabile, unul dintre rezervoarele navei s-a spart și o cantitate de combustibil a scăpat în mare.

Nagashiki Shipping a adăugat că ia în serios responsabilitățile în materie de mediu și că va depune toate eforturile cu agențiile partenere și contractorii pentru a proteja mediul marin și pentru a preveni poluarea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend