Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mare atenție, șoferi! Amenzi de până la 3.000 de lei pentru toți cei care încalcă aceste reguli

Publicat

in

Șoferi, aveți grijă cum circulați! Vă poate aștepta o amendă de 3.000 de lei pe loc. Dacă poliția rutieră descoperă în mașină un anumit lucru, se poate încasa o amendă usturătoare. Obiectul este folosit de marea majoritate a conducătorilor auto, din păcate.

Șoferii riscă amenzi de 3000 de lei dacă au asta în mașină. Ce trebuie să faci imediat, ca să scapi de sancțiunea uriașă

Șoferii români trebuie să fie foarte atenți pentru că legea a fost dată, iar aceasta trebuie respectată de absolut toți participanții la trafic. Cei care nu se supun noilor reguli și sunt prinși că au în mașină anumite obiecte, vor scoate pe loc din buzunar 3.000 de lei pentru amendă.

Printre aceste obiecte se numără și suportul de telefon. Astfel, dacă suportul de telefon este montat în așa fel încât poate reduce vizibilitatea șoferului, acesta este pasibil de o amendă de nu mai puțin de 3000 de lei.

Cât de importantă este vizibilitatea la volan

Cu toate astea, mulți dintre șoferii români se încăpățânează și agață prin mașină cruci, jucării de pluș, parfumuri…etc. Mulți dintre ei nu știu că acestea le pot reduce vizibilitatea, astfel că pot face grave accidente rutiere. Sorin Ene a oferit ca exemplu o situație în care un șofer vrea să vireze la dreapta de pe o străduță pe alta.

„La colțul străduței și, uitați, fix în acest moment, acea secundă în care pietonul nu se vede… care secundă contează foarte mult. De ce? Pentru că este timpul nostru de reacție. Avem o situație în care am frânat destul de târziu din cauza neatenției. Deja obiectul de la oglindă a plecat, s-a dus în parbriz. (…) Virăm, ocolim, toate aceste obiecte în mașină se plimbă. La un moment dat eu sunt atent ce lovește, pe unde lovește, se aude nu știu ce zgomot e… Până depistez și așa mai departe… Deci conducătorul auto trebuie să fie atent la drum, să nu aibă niciun fel de… acest obiect lipit pe parbriz și așa mai departe”, a explicat expertul auto la Digi 24.

Polițistul de la rutieră decide dacă vizibilitatea este afectată

Șoferii care agață tot felul de chestii pe parbriz își sumă riscul de a fi amendați, iar datele recente arată că au fost înregistrate puțin peste 290 de amenzi însă includ și aplicarea de afișe, reclame sau înscrisuri pe parbriz. Sancționarea șoferului este hotărâtă de agent, dacă acesta consideră că vizibilitatea este redusă de obiectele de decor, conform playtech.ro.

Vezi și:

Polițiștii anunță că sunt hărțuiți la locul de muncă! ‘Au început să apară șefi care demarează acțiuni de mobbing’

Nuntă mare în familia lui Virgil Popescu! Fiica ministrului s-a căsătorit cu un cetățean austriac. David Muniz, însărcinatul Pentru Afaceri Al Ambasadei SUA, a fost prezent la eveniment

Vești extrem de bune pentru antreprenorii români! Vor putea obține fonduri europene între 100.000 euro și 1,5 milioane euro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Loto 6/49, 4 decembrie 2022. Numerele extrase azi-Vezi dacă te afli printre câștigători

Publicat

in

De

Loto 6/49, 4 decembrie 2022. Duminică, 4 decembrie 2022, au avut loc noi extrageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, organizate de Loteria Română.

Bugetul.ro vă prezintă numerele extrase Duminică, 4 decembrie 2022:

  • Loto 6 din 49: 36, 27, 23, 14, 38, 43
  • Loto 5 din 40: 32, 4, 10, 35, 27, 25
  • Joker 8, 19, 41, 17, 18, + 8
  • Noroc: 5 7 0 3 5 0 1
  • Super Noroc: 4 6 4 2 1 6
  • Noroc Plus: 2 3 8 6 5 2

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 3,85 milioane de lei (peste 781.700 de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 4,82 milioane de lei (peste 980.500 de euro).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analist politic: ‘Nu scăpăm de război înainte de sărbători. Dacă Joe Biden vorbește despre așa ceva, este clar că Putin nu are soluții’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui american Joe Biden care a spus că este pregătit să vorbească cu Vladimir Putin.

„Nu scăpăm de război înainte de sărbători, dar sunt primele semne oficiale că negocierile de pace sunt avute în vedere. Încă de acum o lună de zile presa americană a anunțat și vorbea despre posibilitatea unor negocieri de pace. Acum președintele american Joe Biden face un gest uriaș când spune că este de acord să vorbească despre pace cu Putin.

Deci, vă dați seama, de la înălțimea lumii libere să vorbești cu un om care este acuzat, cu dovezi clare, de crime de război, Vladimir Putin… Dar face acest lucru. Totuși, sunt aproximativ 250 de mii de victime, ucraineni și ruși, în acest război, în 10 luni de zile, pe pământ european. Este de neimaginat ce s-a putut petrece și vine Joe Biden și spune: „Dacă e cazul, pot să mă întâlnesc cu Putin pentru a vorbi despre pace. Vreau să văd ce este în mintea lui”. Cred că este un pas important.

Dacă Joe Biden vorbește despre așa ceva, este clar că Putin nu are soluții. Fiindcă a pierdut războiul din Ucraina, pentru el important este să se mențină la putere în Rusia pentru că tot sistemul este colapsat în acest moment. Rusia nu mai este o superputere decât din punctul de vedere al armelor nucleare”, a declarat Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

Citește și:

Președintele SUA arată singura modalitate prin care se poate termina războiul din Ucraina: Vladimir Putin să se retragă din țară

‘Vocea’ lui Putin: ‘Președintele Federației Ruse a fost întotdeauna, este și rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend