Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mare atenție! Ce decizie a luat Simona Halep

Publicat

in

Mare atenție! Jucătoarea româncă de tenis, Simona Halep a luat o decizie importantă pentru următorul sezon.

Halep este hotărâtă să reprezinte România la Jocurile Olimpice în toate turneele de tenis: simplu, dublu şi dublu-mixt. Din acest motiv, fostul lider WTA va participa la dublu-mixt şi la turneele de grand slam din 2020.

„Am în minte să joc la Olimpiadă inclusiv la dublu-mixt. De asta am decis ca la anul să evoluez în toate turneele de Mare Șlem în această probă. Încă nu m-am decis asupra celui cu care voi face pereche. Mă înscrisesem și la US Open în acest an, dar am luat decizia să mă retrag. Așa că voi face asta la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon” – a declarat Halep înainte de debutul în turneul de la Beijing, informează realitateasportiva.net

Vezi și

Vești importante pentru pensionari- Ministrul Muncii a făcut anunțul

EXCLUSIV Dezvăluire fără precedent! Remus Rădoi, coleg cu Rareș Bogdan

Solicitare urgentă! Polițiștii cer majorare: Este o măsură necesară și reparatorie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

BNR: ‘Incertitudinile asociate perspectivei inflaţiei sunt neobişnuit de înalte’

Publicat

in

De

Incertitudinile asociate perspectivei inflaţiei sunt neobişnuit de înalte, date fiind natura fără precedent a unui asemenea şoc economic pe plan naţional şi la nivel global, dar şi modificări ale comportamentului de consum, arată Banca Naţională a României, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Incertitudinile asociate perspectivei inflaţiei sunt neobişnuit de înalte, date fiind natura fără precedent a unui asemenea şoc economic pe plan naţional şi la nivel global, implicând închideri bruşte ale activităţii unor companii şi sectoare de activitate, dar şi modificări ale comportamentului de consum. Surse majore de incertitudine sunt şi viteza de redresare a economiei ulterior eliminării graduale a măsurilor restrictive şi eficacitatea acţiunilor şi a programelor de sprijinire a companiilor şi populaţiei. Pe plan intern, incertitudini semnificative sunt asociate conduitei politicii fiscale şi a celei de venituri, dar şi funcţionării mecanismului de transmisie a politicii monetare în contextul proiectelor legislative care vizează sistemul bancar. Incertitudini şi riscuri sporite decurg de asemenea din contracţia economiei zonei euro şi a celei globale, precum şi din evoluţiile de pe pieţele financiare internaţionale, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus”, se spune în comunicatul de presă privind Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Potrivit sursei citate, în şedinţa de vineri, Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat Raportul asupra inflaţiei, ediţia mai 2020, document ce încorporează cele mai recente date şi informaţii disponibile.

„Actualele previziuni macroeconomice au fost realizate în condiţii de incertitudine extrem de ridicată şi de dificultăţi maxime, date fiind multiplele necunoscute privind evoluţia şi implicaţiile pandemiei şi ale măsurilor asociate. Noul scenariu arată o modificare a traiectoriei anticipate a ratei anuale a inflaţiei mai cu seamă în a doua parte a orizontului prognozei. Astfel, după o scădere moderată în trimestrul II, rata anuală a inflaţiei este aşteptată să urce din nou în jumătatea superioară a intervalului ţintei în a doua parte a anului curent, pentru ca apoi să se repoziţioneze şi să se menţină în jurul punctului central al ţintei până la finele orizontului proiecţiei, pe fondul manifestării presiunilor dezinflaţioniste ale deficitului de cerere agregată”, se menţionează în raport.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Aproximativ 500 de membri ai Gărzii Naţionale acţionau vineri pentru a restabili calmul în oraşul american Minneapolis

Publicat

in

De

Aproximativ 500 de membri ai Gărzii Naţionale acţionau vineri pentru a restabili calmul în oraşul american Minneapolis, după a treia noapte de violenţe în urma morţii lui George Floyd, un afoamerican, în timpul unei arestări în forţă, se arată într-un comunicat militar, relatează AFP, potrivit news.ro.

Aceşti membri ai Gărzii Naţionale din statul Minnesota ”vor oferi o susţinere autorităţilor civile atât timp cât li se va cere acest lucru, în vederea asigurării securităţii persoanelor şi bunurilor”, se precizează în comunicat.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend