Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mare atenție! Aceste pastile sunt interzise

Avatar

Publicat

in

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de ranitidină, până când Comisia Europeană va lua o decizie în cazul acestei substanțe, după ce au fost depistate impurităţi care prezintă potențial cancerigen, anunță ANMDMR, scrie Mediafax.

Conform unei informări a Agenției Medicamentului, impurităţile nitrozaminice aparțin categoriei de substanțe cu potențial cancerigen la om.

DE INTERES

„ANMDMR informează, în acest context, profesioniștii din domeniul sănătății asupra disponibilității pe piață a unor tratamente alternative și recomandă pacienților să-si consulte medicul în acest sens”, arată sursa citată.

„Ca urmare a suspendării de către Directoratul European pentru Calitatea Medicamentului (EDQM) a Certificatelor de conformitate cu Farmacopeea Europeana (CEP) pentru substanţa activă Clorhidrat de ranitidină, din cauza detectării prezenţei de impurităţi nitrozaminice (NDMA), Agenția Națională a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a dispus, ca măsură de precauţie, blocarea la vânzare la nivel de farmacie, a medicamentelor pe bază de ranitidină, atât a formelor farmaceutice cu administrare orală cât și a soluției injectabile, până la emiterea de către Comisia Europeană a unei decizii referitoare la medicamentele care conțin ranitidină, afectate de această neconformitate de calitate”, conform sursei citate.

În acest sens, Agenția Medicamentului a dispus toți deținătorii Autorizațiilor de Punere pe Piață pentru aceste medicamente să transmită seriilor fabricate, în termen de valabilitate, aflate atât în depozitul propriu cât şi distribuite în reţeaua farmaceutică (depozite şi farmacii), precum şi a seriilor fabricate şi neeliberate spre vânzare.

De asemenea, ei trebuie să transmită ANMDMR lista distribuitorilor cărora le-au fost distribuite seriile medicamentelor pe bază de ranitidină şi dovada informării acestora cu privire la acţiunea de blocare la vânzare.

În plus, deținătorii Autorizațiilor de Punere pe Piață sunt obligați să trasnmită informații și cu privire la cantitățile deţinute în depozitul propriu, din substanţa activă Clorhidrat de ranitidină, fabricată de producatorii carora li s-a suspendat CEP.

Vezi și

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Bibiana Steinhaus, singura femeie arbitru din Bundesliga, s-a retras din activitate

Avatar

Publicat

in

De

Bibiana Steinhaus, singura femeie arbitru din Bundesliga, a decis să îşi încheie cariera, la vârsta de 41 de ani, anunță news.ro.

Steinhaus a arbitrat ultima dată meciul dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, miercuri, scor 3-2, contând pentru Supercupa Germaniei.

DE INTERES

“La fel ca mulţi alţi oameni, am fost obligată să îmi revizuiesc priorităţile în timpul crizei de coronavirus. M-am gândit mult la elementele pro şi contra şi, după o discuţie sinceră şi constructivă cu Lutz Michael Frolich, directorul sportiv al arbitrajului de elită din cadrul federaţiei, am decis să îmi închei cariera naţională şi internaţională”, a explicat Steinhaus, potrivit L’Equipe.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Înainte de a deveni prima şi singura femeie arbitru din Bundesliga, Bibiana Steinhaus a condus meciuri din liga a doua masculină şi partide la cel mai înalt nivel în fotbalul feminin, între care finalele Cupei Mondiale din 2011, Jocurilor Olimpice din 2012 şi Ligii Campionilor din 2017.

Ea a trăit însă şi momente controversate de-a lungul carierei. În 2015, fotbalistul Kerem Demirbay, atunci la Fortuna Dusseldorf, a spus, după ce Steinhaus l-a eliminat: “Femeile n-au ce căuta la un meci al bărbaţilor”. Jucătorul a fost suspendat atunci cinci meciuri.

În februarie 2020, Steinhaus a fost asistent VAR la meciul CFR Cluj – FC Sevilla, din 16-imile Ligii Europa.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ Biroul Electoral Central a decis OPRIREA renumărării voturilor și în Sectorul 5

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral Central a respins din nou solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1. BEC va emite o circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5, ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti.

Practic, BEC a decis că BEM este cel care poate lua decizii legate de alegerile din București. Din aceste motive, este posibil ca BEM să decidă chiar și reluarea alegerilor, dacă va constata că au fost comise fraude.

DE INTERES

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a solicitat joi Biroului Electoral Central o interpretare unitară privind renumărarea voturilor. În documentul transmis de BEM există o referire la decizia BEC prin care a fost admisă renumărarea voturilor în Sectorul 5, însă precizează că Legea 115/2015 nu reglementează posibilitate de a fi solicitată renumărarea voturilor, altfel decât în condiţiile art. 95 din legea menţionată. Sursa citată precizează că BEC a admis cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5 „pe baza unei majorităţi conjuncturale, din partea formaţiunilor politice”.

Astfel, BEM cere BEC să soluţioneze o contestaţia depusă de către preşedintele biroului electoral Sector 5, locţiitorul şi de către reprezentantul Partidului Puterii Umaniste, la decizia BEC prin care a fost admisă solicitarea renumărării voturilor în acest sector.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend