Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marcus Rashford a mulţumit fanilor care l-au susţinut atunci când a fost ţinta insultelor rasiale după ratarea unui penalty în finala EURO 2020

Publicat

in

Atacantul naţionalei de fotbal a Angliei şi al echipei Manchester United, Marcus Rashford, a mulţumit fanilor care l-au susţinut atunci când a fost ţinta insultelor rasiale după ratarea unui penalty în finala EURO 2020 pierdută în faţa Italiei, scrie Reuters, citat de agerpres.

”Mulţumesc şi mă bucur pentru susţinerea arătată de foarte mulţi oameni. Este ceva ce nu am experimentat înainte. Nimeni nu vrea să piardă o finală a unui turneu, însă la penalty-uri nu se ştie niciodată ce va fi. Oricum ar fi, rasismul este ceva inacceptabil. Dar pentru că noi ne-am confruntat cu el, şi eu şi Jadon Sancho şi Bukayo Saka, este minunat să vedem că avem o mulţime de alţi oameni care ne susţin şi ne sprijină”, a spus Rashford.
Declaraţia sa a fost făcută şi în contextul în care o pictură murală care-l reprezenta, desenată pe un zid de lângă stadionul lui Manchester United, a fost ştearsă la câteva zile după ce Anglia a pierdut finala EURO 2020. Cu toate acestea, în locul picturii au apărut mesaje de încurajare pentru jucătorul lui Manchester United.

”Astfel de lucruri ne încurajează, ne fac să mergem mai departe”, a punctat Rashford.

Aşa cum se ştie, săptămâna trecută Marcus Rashford a devenit cel mai tânăr deţinător al distincţiei doctor honoris causa al Universităţii din Manchester pentru implicarea sa în acţiunile de combatere a sărăciei la copii.

Internaţionalul englez a fost foarte apreciat după ce a reuşit să ducă la bun sfârşit o campanie de furnizare a tichetelor de masă pentru şcolari şi în perioada vacanţei de vară, dezvăluind că şi el a beneficiat, când era elev, de un astfel de sprijin.

”Să fiu aici, în prezenţa unui mare nume precum Sir Alex Ferguson, care mi-a fost model în evoluţia mea, este ceva foarte special. Vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi făcut timp şi pentru mine”, spunea cu acel prilej Rashford.

Fotbalistul a reuşit, împreună cu organizaţia Fareshare, să strângă 20 milioane lire sterline pentru a susţine oferirea de mese calde pentru copii care au avut de suferit anul trecut, în timpul pandemiei de coronavirus.

În august, Marcus Rashford anunţa că a fost operat cu succes la umăr. Fotbalistul, care a fost afectat de o accidentare în a doua parte a sezonului trecut, a confirmat atunci că intervenţia chirugicală a decurs bine.

“Vă mulţumesc pentru toate urările. M-am operat şi totul a mers foarte bine. O mică inflamaţie, însă în rest mă simt bine”, scria în august Rashford pe Twitter.

Atacantul anunţa că va fi indisponibil până la 12 săptămâni, iar clubul menţiona că rămâne de văzut când va reveni pe gazon.

Rashford şi-a amânat operaţia ca să poată juca la EURO 2020, unde a avut cinci apariţii, toate din postura de rezerve. Naţionala sa a fost învinsă de Italia în finala competiţiei.

Manchester United, vicecampioană în sezonul trecut, este în prezent pe locul 4 în Premier League după şapte etape, cu 14 puncte, la 2 puncte de liderul Chelsea, şi va juca sâmbătă cu Leicester City în etapa a 8-a.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Motivul pentru care NASA a amânat ieşirea în spaţiu a doi astronauţi

Publicat

in

De

NASA a anunţat marţi dimineaţă amânarea unei ieşiri în spaţiu a doi dintre astronauţii săi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din cauza riscului ”deşeurilor”, informează AFP.

Astronauţii NASA Thomas Marshburn şi Kayla Barron urmau să iasă în exteriorul laboratorului spaţial în a doua parte a zilei de marţi pentru o misiune cu durata de şase ore şi jumătate care avea drept obiectiv înlocuirea unei antene de comunicaţii radio defectă.

”NASA a fost informată în legătură cu (un risc) de deşeuri pentru staţia spaţială”, a scris agenţia spaţială pe Twitter.

”În absenţa posibilităţilor unei evaluări corecte a riscului pe care l-ar putea prezenta pentru astronauţi, echipajul a decis să amâne ieşirea în spaţiu programată pentru 30 noiembrie până când vor fi disponibile informaţii suplimentare”, a mai precizat agenţia.

La jumătatea lunii noiembrie, Rusia a distrus un satelit propriu cu o rachetă-test, generând un nor de resturi spaţiale. Drept urmare, cei şapte membri ai echipajului de pe ISS au fost nevoiţi să se refugieze temporar în navele andocate pentru a se pregăti de o eventuală evacuare.

NASA nu a preciza dacă amânarea ieşirii în spaţiu a fost cauzată de resturile provenite de la racheta de test rusească.

Rusia a respins acuzaţiile americanilor potrivit cărora testele sale ar fi pus în pericol staţia spaţială.

Responsabilii americani au declarat la rândul lor că nu au fost informaţi în avans în legătură cu acest test al unei rachete anti-satelit, a patra astfel de rachetă care atinge un obiect spaţial de la sol şi care a generat peste 1.500 de reziduuri orbitale reperabile, potrivit Agerpres.ro.

Ieşirea în spaţiu ar fi fost prima pentru astronauta Kayla Barron şi cea de-a cincea pentru Thomas Marshburn.

Cei doi astronauţi au sosit pe ISS pe 11 noiembrie la bordul capsulei Crew Dragon Endurance a SpaceX în cadrul misiunii NASA Crew-3 pentru un sejur de şase luni la bordul avanpostului orbital.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Vaticanul FACE ACUZAȚII după încercarea Comisiei Europene de a INTERZICE folosirea cuvântului Crăciun: Înseamnă a distruge persoana

Publicat

in

De

Vaticanul a luat poziție după ce Comisia Europeană a recomandat creștinilor din Uniunea Europeană să nu folosească termenul de  Crăciun pentru a nu ofensa persoanele de o altă religie. Între timp, Comisia Europeană a renunțat la documentul care a revoltat țările membre UE.

Citește și: Comisia Europeană stârnește un nou scandal: Termenul ‘Crăciun’ trebuie evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini

“Consider că preocuparea de a șterge orice discriminare este corectă. Este o cale de care am devenit mai conștienți și care în mod firesc trebuie transpusă în practică. Cu toate acestea, în opinia mea, nu aceasta este modalitatea de a atinge acest obiectiv. Pentru că până la urmă riscăm să distrugem, să anihilăm persoana, în două moduri. Prima este diferențierea care caracterizează lumea noastră. Din păcate, tendința este de a omogeniza totul, neștiind să se respecte nici măcar diferențele de drept, care în mod firesc nu ar trebui să devină un conflict sau o sursă de discriminare, ci să fie integrate pentru a construi o umanitate deplină și integrală. Al doilea: uitarea a ceea ce este o realitate. Și cine merge împotriva realității se pune în pericol grav. Apoi, este anularea rădăcinilor noastre, a dimensiunii creștine a Europei noastre, mai ales în ceea ce privește festivalurile creștine. Desigur, știm că Europa își datorează existența și identitatea multor influențe, dar cu siguranță nu putem uita că una dintre influențele principale, dacă nu și cea principală, a fost creștinismul însuși. Prin urmare, a distruge diferența și a distruge rădăcinile înseamnă tocmai a distruge persoana”, anunță Vaticanul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend