Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marcel Vela anunță un RĂZBOI TOTAL: ‘Trebuie să lupt împotriva cumetriilor din sistem’

Avatar

Publicat

in

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că trebuie să ducă războaie pe mai multe planuri în ministerul pe care îl conduce de mai bine de două luni.

Șeful de la Interne spune că a găsit tot felul de probleme în MAI și că, împreună cu sindicatele și profesioniștii din minister, încearcă să le rezolve.

DE INTERES

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

“Sunt în dialog pozitiv cu liderii sindicatelor pentru eficientizarea ministerului. Cei mai mulți își fac treaba, doar doi, trei la sută fac MAI de râs.

O să schimbăm statutul polițistului, să profesionalizăm managerul de unitate. Am spus că vreau depolitizare, profesionalizare. Nu tot felul de legături între șefi.

Pe lângă lupta împotriva infractorilor, trebuie să lupt împotriva cumetriilor din sistem”, a declarat Marcel Vela.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FBI va coopera cu agenţiile de spionaj pentru a lupta împotriva hackerilor

Avatar

Publicat

in

De

Poliţia federală americană (FBI) va conlucra mai strâns cu agenţiile de spionaj şi companiile de internet, în cadrul unei noi strategii federale vizând combaterea piraţilor informatici străini, transmite joi agenţia Reuters, citând înalţi responsabili ai FBI.

Decizia vine după un an în care Centrul american de reclamaţii privind infracţionalitatea online a înregistrat în total 467.361 de plângeri, însumând pierderi de peste 3,5 miliarde de dolari în dauna unor persoane fizice şi companii, potrivit agerpres.ro.

DE INTERES

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Strategia FBI prevede reorganizarea personalului cu responsabilităţi în combaterea criminalităţii informatice şi contrainformaţii cibernetice şi pune un accent pe crearea de parteneriate cu agenţiile de poliţie străine, precum şi cu companiile private de internet, care deţin frecvent cele mai utile informaţii legate de activităţile hackerilor, a explicat Matt Gorham, director adjunct al diviziei pentru criminalitatea informatică.

Între altele, va dobândi un nou statut Centrul operativ naţional de investigaţii informatice NCI-JTF, organism guvernamental cu sediul la Chantilly, statul Virginia, în cadrul căruia lucrează specialişti din peste 30 de agenţii federale, inclusiv CIA, Agenţia pentru securitate naţională şi Serviciul Secret. Acesta va servi drept pilon central al eforturilor guvernamentale de monitorizare şi combatere a atacurilor informatice.

Obiectivul acestei strategii este de a combina “instrumentele şi autoritatea tuturor” pentru a obţine rezultate mai bune, a spus Gorham.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

De o atenţie specială vor beneficia “centrele de misiuni” având divizii informatice separate în cadrul FBI, care vor monitoriza interferenţele din direcţia Rusiei, Chinei şi Iranului, considerate principalele ameninţări informatice.

“Admitem că prea multă vreme principalii noştri adversari străini au considerat că pot ataca reţelele SUA, pot fura proprietate intelectuală, pot pune în pericol infrastructura noastră critică fără a se pune pe ei înşişi în vreun pericol”, a spus Tonya Ugoretz, asistent adjunct al directorului diviziei informatice a FBI.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

Unii experţi în securitate naţională au apreciat însă că aceste parteneriate ar putea duce la conflicte interne, diferite agenţii de informaţii şi investigaţie putând avea scopuri diferite, ce pot intra în conflict.

“Este inevitabil ca aceste diferenţe să creeze tensiuni în ce priveşte priorităţile, dar trebuie încercat pentru că trebuie să înţelegem mai bine ecosistemul infracţional”, a spus Michael Daniel, fost înalt oficial american şi actual preşedinte al Cyber Threat Alliance.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

E HAOS din cauza pandemiei: aproape UN SFERT din școlile din România sunt în SCENARIUL GALBEN

Avatar

Publicat

in

De

E haos în România, la două săptămâni de la deschiderea școlilor. Un sfert din școli fac ore online, iar elevii merg la școală prin rotație. Aproximativ un sfert din școlile din România sunt în scenariul galben, iar elevii vin la cursuri prin rotație. Asta reiese dintr-un raport al Ministerului Educației și Cercetării care mai arată că în majoritatea unităților de învățământ cursurile se fac în mod tradițional, cu toți elevii la școală, conform Mediafax.

Citește și:  Dan Tudorache face ACUZAȚII: Cei de la USR nu vor renumărare pentru că știu ce s-a întâmplat!

DE INTERES

Statistica Ministerului Educației și Cercetării este realizată în baza informațiilor primite din fiecare județ și din București. Astfel, miercuri, 12.540 de unități de învățământ se află în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

4.535 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2, în care majoritatea elevilor vin la școală prin rotație. Excepție fac elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

De asemenea, 581 de unități de învățământ se află în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități online. MEC precizează faptul că din totalul de unități aflate în scenariul roșu doar 139 au probleme din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

„Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, scrie în documentul MEC.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Consiliile de administrație din fiecare unitate de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend