Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marcel Vela a RĂBUFNIT în fața sindicaliștilor: ‘Trebuie s-o spun’

Avatar

Publicat

in

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răbufnit în fața sindicaliștilor din Poliția Română! După scandalul iscat de priveghiul lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, un reprezentant al polițiștilor i-a atacat pe Marcel Vela și pe mai-marii Ministerului de Interne.

În acest context, acum, ies la iveală informații despre reacția pe care a avut-o șeful Internelor la adresa… Citește AICI cum a RĂBUFNIT Marcel Vela în fața sindicaliștilor...

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PPU (social-liberal) devine unul dintre partidele importante ale României, după victoria lui Piedone la Sectorul 5

Avatar

Publicat

in

De

Victoria umaniștilor la Sectorul 5 este dovada că PPU (social-liberal) este unul dintre partidele „semnificative” ale României, arată formațiunea politică într-un comunicat de presă.

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a lăudat performanța reușită de Cristian Popescu Piedone și a anunțat că lupta umaniștilor împotriva abuzurilor va continua „cu și mai multă intensitate”.

Publicitate

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

„Câștigând unul din cele șase sectoare ale Bucureștiului, prin performanța extraordinară a domnului Piedone, PPU (social-liberal) își ocupă locul meritat între partidele semnificative ale României. Unul dintre cele șase sectoare reprezintă 17% din speranțele și încrederea bucureștenilor acordate umaniștilor. Totodată, contribuția PPU (social-liberal) la victoria obținută în alianță cu PSD la Sectorul 4, zonă în care formațiunea noastră are un nucleu important de simpatizanți, precum și postul de viceprimar din acest sector confirmă progresul important înregistrat de umaniști. În egală măsură, rezultatele preliminare la nivel național indică un salt electoral al PPU (social-liberal) în întreaga țară. Mulțumim românilor care ne-au acordat votul și încrederea, felicit membrii și simpatizanții PPU (social-liberal) pentru uriașul efort depus. Am câștigat o bătălie, dar lupta noastră împotriva abuzurilor continuă cu și mai multă intensitate! Cu Demnitate, Onoare și Curaj putem schimba România!”, a spus Daniel Ionașcu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STUDIU Politico.eu – Încrederea în Guvernele statelor UE SE PRĂBUȘEȘTE: Guvernul României, la VALE

Avatar

Publicat

in

De

Încrederea cetăţenilor europeni în instituţiile Uniunii Europene a crescut în timpul pandemiei de coronavirus, dar a scăzut în guvernele naţionale, situaţia fiind valabilă şi în Romania, arată un studiu citat de site-ul Politico.eu.

Pe o scală de la 1 la 10, nivelul mediu de încredere în Uniunea Europeană a crescut de la 4,6 în aprilie la 5,1 în iulie, în timp ce media încrederii în guvernele naţionale a scăzut de la 4,8 în aprilie la 4,6 în iulie, conform studiului realizat de Eurofound (Fundaţia europeană pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi muncă). Cota 1 înseamnă “lipsă de încredere”, iar 10, “încredere totală”, conform Mediafax.

Publicitate

Citește și: UDMR a dat LOVITURA: Soos Zoltan a câștigat primăria Târgu-Mureş

Studiul sugerează că există o corelaţie cu asistenţa financiară oferită de Uniunea Europeană ţărilor afectate grav de pandemie. “Gradul de încredere este semnificativ mai mare în rândul respondenţilor care au beneficiat de ajutor financiar în timpul pandemiei (…)”, precizează autorii studiului.

Încrederea în UE a crescut cel mai mult în Italia (de la 4,1 la 5,2) şi în Spania (de la 4,0 la 5,1), ţările europene cele mai afectate de pandemie. “Cetăţenii probabil au avut tendinţa de a căuta susţinere dincolo de guvernele naţionale”, subliniază autorii studiului.

Încrederea în UE a scăzut semnificativ în Danemarca, Olanda şi Suedia, care fac parte din grupul ţărilor mai austere, cele ce au pledat pentru o abordare fiscală conservatoare în alocarea stimulentelor de relansare economică.

În România, încrederea în instituţiile guvernamentale naţionale a scăzut de la 3,8, în aprilie, la 3,5, în iulie, în timp ce încrederea în UE a crescut de la 4,5, în aprilie, la 5,2, în iulie, potrivit studiului Eurofound.

În Austria, încrederea în Guvern a scăzut de la 6,5 la 5,4, iar în Finlanda de la 7,6 la 6,5. În schimb, în aceste două ţări a scăzut şi încrederea în Uniunea Europeană.

În Polonia, încrederea în UE a crescut de la 5,1 la 6,2, iar încrederea în Guvern a scăzut de la 2,6 la 2,4. În Bulgaria, încrederea în UE a crescut de la 4,0 la 4,5, iar cea în Guvern a scăzut de la 3,2 la 2,9.

Doar în trei ţări, Spania, Franţa şi Luxemburg, încrederea cetăţenilor a crescut atât în propriile guverne, cât şi în Uniunea Europeană.

Studiul Eurofound a fost efectuat în toate ţările membre UE, în perioada aprilie-iulie, pe un eşantion reprezentativ de 91.753 de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend