Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘România are nevoie de un stat puternic, dar nu în zona unui stat opresiv. Are nevoie de un stat puternic, eficient, de un guvern eficient, coerent și cu decizii rapide’

Publicat

in

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat la prezentarea publică a noilor Programe guvernamentale de garantare, organizată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, că  România are nevoie de un stat puternic, de un guvern eficient, coerent și cu decizii rapide.

România are nevoie de un stat puternic, dar nu în zona unui stat opresiv. Are nevoie de un stat puternic, eficient, de un guvern eficient, coerent şi cu decizii rapide care să poată ţine în perioada următoare o balanţă în această provocare, în acest dezechilibru între import şi export, în ceea ce priveşte tendinţele inflaţiei. Aceste lucruri nici un guvern din lume, nici un prim ministru, nici un preşedinte de Cameră sau de Senat nu pot să le facă fără ajutorul şi fără implicarea dumneavoastră, fără nişte bănci puternice, rezonabile şi cu adevărat, când există speculaţii, cum se întâmplă în acest moment în zona de energie, statul trebuie sa intervină şi să impoziteze aceste venituri excepţionale şi prin intermediul programelor promovate de către dumneavoastră să le întoarcă către IMM-uri, către producătorii români, ca să depăşească această perioadă„, a subliniat Marcel Ciolacu.

El a amintit că unul dintre obiectivele strategice ale PSD este sprijinirea „cu toată forţa” a celor care produc în România.

În ultimii ani, adevărul este că statul nu a fost alături de antreprenorii români. Au fost multe declaraţii de bune intenţii, multe promisiuni şi postări pompoase pe reţelele de socializare, dar foarte puţine rezultate. Am văzut miniştri ai economiei care nu au fost în stare să pună în aplicare schemele de ajutor pentru IMM-uri, miniştri ai energiei care au promis anul trecut că preţul la energie şi gaze va scădea în urma liberalizării preţurilor. Toate aceste lucruri trebuie să se schimbe. De aceea, peste 70% dintre măsurile pe care PSD le-a impus în programul economic şi al noii guvernări vizează soluţii şi scheme de ajutor pentru IMM-uri şi zona de agricultură. (…) Ţinta noastră este să susţinem produsele cu valoare adăugată ridicată„, a adăugat Ciolacu.

Potrivit acestuia, firmele care produc în România trebuie susţinute, indiferent de naţionalitatea lor.

Liderul PSD a adăugat că, recent, România a fost invitată să adere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică – „o veste uriaşă” care în traducere înseamnă că la nivel macroeconomic au fost atinşi indicatorii ţărilor dezvoltate.

România nu este o ţară săracă sau în curs de dezvoltare. Avem un potenţial uriaş, dar pentru a face parte din acest club select al statelor dezvoltate trebuie să sprijinim economia românească. (…) Nu cred că îşi permite nimeni, când există o asemenea majoritate parlamentară, când un guvern are susţinere de peste 70% în Parlament, să nu avem parte de lucruri aşteptate de către români şi lucruri măreţe, cum este aderarea la OCDE, cum este aderarea la Schengen şi să terminăm odată cu acel MCV. Niciun om politic în acest moment nu are nicio justificare să nu se implice în aceşti ani pe care îi consider anii cu cea mai mare provocare pentru România„, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Un lucru este foarte clar: cu Rusia, cu Putin în frunte, categoric nu se poate negocia acum’

Publicat

in

De

În primul interviu acordat de la începutul conflictului din ţara vecină, Kiril Budanov a vorbit şi despre înlăturarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de la conducerea ţării.

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea misiunilor active de luptă se vor termina până la sfârşitul anului. Ca rezultat al acestui război, noi ne vom recupera graniţele pierdute şi vom reface puterea Ucrainei în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea. Nu va fi uşor, dar victoria Ucrainei va veni cu siguranţă. 

Este treaba mea, trebuie să ştiu lucrurile acestea. Dacă nu le ştiu eu, cine ar trebui să ştie? 

Ce se întâmplă va duce la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse. Acest proces a început deja, iar lucrurile se îndreaptă în această direcţie. Da, spre asta ne îndreptăm şi nu se pot opri. 

Putem confirma că Putin este într-o stare psihică şi fizică foarte rea. Este foarte bolnav, suferă de mai multe boli în acelaşi timp, una dintre ele fiind cancer”, susţine Budanov.

Referitor la declaraţiile şefului Serviciului Secret al Ucrainei, analistul Bogdan Chirieac este de părere că războiul informaţional este la fel de important ca cel de pe teren.

„Cred că şeful serviciului ucrainean a ieşit să dea nişte predicate: pe de o parte a anunţat finalitate pentru război, lucru foarte important pentru toată lumea. Şi, desigur, lucrul acesta intens vehiculat, că Putin ar avea grave probleme de sănătate şi urmează să fie înlăturat. 

Un lucru este foarte clar: cu Rusia, cu Putin în frunte, categoric nu se poate negocia acum. Acolo sunt crime de război, sunt lucruri înspăimântătoare. Şi în Germania nazistă a dispărut Hitler şi s-a negociat apoi cu Germania fostă nazistă.

Asta spun şi serviciile occidentale, prin gura şefului spionajului ucrainean: fără Putin, noi, Occidentul, vom negocia cu Rusia, ceea ce e de la sine înţeles, fiindcă n-o să rămână Rusia complet izolată două secole de acum încolo. Se va negocia, dar nu cu Putin, nu cu cei apropiaţi lui Putin”, a declarat Bogdan Chirieac, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Antonio Costa, despre războiul din Ucraina: ‘Atacul brutal asupra unei țări pașnice a distrus pacea din Europa. Rusia va avea de plătit un preț mare pentru orice agresiune împotriva unui aliat NATO’

Publicat

in

De

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat schimbări majore în securitatea Europei şi a subliniat că aliaţii sunt determinaţi să apere fiecare centimetru al teritorului NATO.

„Atacul brutal asupra unei ţări paşnice a distrus pacea din Europa şi a cauzat cea mai mare criză umanitară de pe continentul european după Al Doilea Război Mondial. Lumea este martoră la această suferinţă umană şi la pierderile de vieţi omeneşti. Apreciez România, ca vecină a Ucrainei, pentru poziţia ei şi pentru eforturile făcute în prima linie de răspuns la această criză umanitară. Izbucnirea conflictului din Ucraina, după invazia Rusiei pe 24 februarie, a provocat schimbări majore în ce priveşte securitatea Europei.

În acea zi, pentru a întări postura de apărare a NATO, Portugalia a aprobat desfăşurarea de forţe portugheze în România pentru întărirea activităţilor NATO pe Flancul Estic. Aliaţii au transmis un mesaj ferm Rusiei: un atac împotriva unui aliat este considerat ca un atac împotriva noastră, a tuturor. În acest fel, am fost clari că Rusia va avea de plătit un preţ mare pentru orice agresiune împotriva unui aliat NATO. Conducerea Rusiei trebuie să nu aibă nicio îndoială în ce priveşte unitatea şi determinarea noastră de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, este angajamentul nostru comun din articolul V al tratatului de la Washington”, a spus premierul portughez.

El a mulţumit pentru modul în care România a primit trupele portugheze dislocate la Caracal.

„Vreau să salut şi profesionalismul forţelor armate române care au făcut integrarea contingentului nostru foarte uşoară. Sunt sigur că, lucrând împreună, forţele ţărilor noastre îşi vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi îşi vor creşte capacitatea de operare pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă astăzi”, a spus Antonio Costa.

Premierul Portugaliei a dat asigurări că ţara sa va rămâne un contributor de încredere la securitatea şi la valorile comune ale comunităţii Nord-Atlantice.

Oficialul portughez a vizitat, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi omologul român, Nicolae Ciucă, Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, din localitatea Caracal, judeţul Olt, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend