Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marcel Ciolacu, replică pentru Klaus Iohannis: Am luat act, dar PSD este pregătit pentru orice

Avatar

Publicat

in

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că a înțeles dorința președintelui Klaus Iohannis de a nominaliza un premier de la PNL, dacă va pica actualul Guvern, însă arată că PSD este pregătit pentru orice scenariu, inclusiv pentru alegeri anticipate.

Citește și: SURSE – Lovitura fatală pentru Tăriceanu?

Publicitate

”În primul rând, am justificat de ce depunem această moțiune, de ce strângem semnături de la PSD și UDMR: se încalcă o linie roșie a democrației. Nu putem schimba reguile în timpul jocului. Părerea noastră este că această moțiune va trece, iar apoi vom vedea.

Președintele desemnează primul ministru și am luat act despre faptul că domnul președinte dorește în continuare un Guvern al PNL, dar noi vom merge la Cotroceni pentru a vedea care sunt pozițiile.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu, În cadrul Consiliului Național al PSD se ajustează programul de guvernare. Noi suntem pregătiți pentru orice și pentru alegeri anticipate. Nu suntem pretiți pentru alegeri în trei tururi, se tot alege până va ieși candidatul PNL, eventual cel al PSD fiind interzis în alegeri.

Președintele României, care are atributul de a desemna un prim-ministru a spus că dorește un Guvern al PNL, dar am specificat extrem de clar faptul că depunerea acestei moțiuni de cenzură este o înțelegere punctuală cu cei de la UDMR și nu un acord pentru o viitoare majoritate.”, a spus Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

RECORD Primarul-vedetă din Ciugud obține al şaselea mandat, cu 88,2% din voturi: Deține cea mai mare rată de absorbție de fonduri europene din țară

Avatar

Publicat

in

De

Edilul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a obţinut cel de-al şaselea mandat consecutiv de primar, cu un procentaj de 88,2%, mai mult decât a obţinut în urmă cu patru ani, când a avut 85% din voturi.

Exclus din Partidul Social Democrat în 2017, primarul comunei cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, Gheorghe Damian a candidat la actualele alegeri ca independent. La aceste alegeri şi-a mai depus candidatura şi un reprezentant al Partidului Mişcarea Populară, scrie agerpres.ro.

Publicitate

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Dan Lungu, Gheorghe Damian a fost votat de 88,2% dintre cei prezenţi duminică la urne. Prezenţa la vot a fost în Ciugud de 68,5%, cu mult peste media pe judeţ – 50,12%.

Damian conduce Primăria din Ciugud din anul 2000.

Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administraţiei publice locale, lansând în 2019 conceptul “Smart Village” ca soluţie de digitalizare a serviciilor publice şi de dezvoltare a satului românesc. Ciugud mai este cunoscută şi pentru că este comuna din România care a atras cele mai multe fonduri europene, respectiv peste 27 de milioane de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

S-a tranșat lupta în alt sector important: PNL va avea un singur primar de sector, în București

Avatar

Publicat

in

De

PNL a aruncat în lupta pentru București 3 candidați pentru pozițiile de primari de sector, însă doar pare să câștige competiția. În Sectorul 6, Ciprian Ciucu s-a detașat în clasament, după ce s-au numărat voturile în 77% din secții.

Ciucu are 53%, fiind urma de primarul în exercițiu, Gabriel Mutu, de la PSD, cu 35. Ștefan Florescu, de la PMP, are 7,6%.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend