Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Marcel Ciolacu propune moțiune de cenzură și vine cu 28 de măsuri de redresare urgentă a economiei

Publicat

in

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, alături de partidele de opoziție, are în vedere depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului liberal. Conform Președintelui Camerei Deputaților, moțiunea ar urma să fie depusă după expirarea stării de alertă. Marcel Ciolacu a reluat cele 28 de măsuri propuse de PSD care ar urma să aducă o creștere de 8% a Produsului Intern Brut.

Moțiune împotriva inactivității liberale

Ieșirea de miercuri seară infirmă zvonurile referitoare la starea de sănătate a lui Marcel Ciolacu. Președintele PSD, și totodată Președintele Camerei Deputaților, nu numai că se simte bine, dar are și planuri serioase pentru viitor. Conform declarațiilor sale, opoziția lucrează „la un proiect politic şi la un proiect legislativ economic, împreună cu alți parteneri politici de la alte formațiuni şi când vom avea creionat acest proiect şi această variantă economică pentru români, vom veni cu o moțiune de cenzură, sub nicio formă în această perioadă de stări de urgență sau stare de alertă. Am propus colegilor mei ca în lunile iulie şi august Parlamentul să funcționeze în sesiune extraordinară, cu alte cuvinte, să nu avem vacanță parlamentară.”

Surse apropiate de PSD au declarat, în context, că partidul nu dorește depunerea moțiunii înainte de expirarea stării de alertă, pentru a nu induce ideea unei instabilități a României. De asemenea, aceleași surse au declarat că Marcel Ciolacu vrea ca, la depunerea moțiunii, partidul să vină cu un plan ultra-complet de măsuri care să redreseze economia românească.

28 de măsuri ale PSD pentru un plus de 8% la PIB

Marcel Ciolacu a coordonat o echipă de experți din interiorul și din afara PSD, pentru a pune bazele a 28 de măsuri economice, vizând repornirea economiei românești. Conform viziunii președintelui PSD, creanțele IMM-urilor ar trebui garantate de stat, companiile urmând să primească și împrumuturi de redresare de la băncile de stat, la o dobândă de 1.7%. Ciolacu a propus, de asemenea, investiții ambițioase în turism, mai ales în turismul balnear și a propus reintroducerea voucherelor de vacanță pentru stimularea turismului intern. Propunerile PSD presupun inclusiv introducerea unor stimulente semnificative, de până la 1.000 de lei per salariat, pentru o perioadă de 3 luni, pentru toți cei care se întorc la muncă. Păstrând vie identitatea social democrată a partidului, Ciolacu a insistat pentru introducerea unor fonduri de ajutorare a familiilor cu venituri sub 2.000 de lei, sub forma unor vouchere de 700 și 300 de lei, în funcție de venitul pe gospodărie, care să fie utilizate exclusiv pentru achiziția de alimente și medicamente.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Oficial! Care sunt noile măsuri de relaxare ce se vor aplica de la 1 iunie

Publicat

in

De

Au fost publicate vineri seară în Monitorul Oficial noile măsuri de relaxare ce se vor aplica de la 1 iunie.  Se prevede redeschiderea teraselor în aer liber, plajele, se reiau transporturile și competițiile sportive.

HG 394/2020 a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial şi transpune măsurile luate cu o seară înainte prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020.

Actul normativ nu aduce noutăţi, astfel că principalele măsuri de relaxare, ce vor intra în vigoare la 1 iunie, sunt următoarele:

Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Astfel, deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost încă publicate de Ministerul Economiei.

Se deschid şi plajele. Conform HG, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Se reiau transporturile rutiere şi feroviare.

Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori (aceştia vor purta măşti de protecţie şi vor sta la distanţă de 2 m unul de celălalt). În plus, se vor putea organiza şi spectacole de tip drive-in, cu condiţia ca ocupanţii unei maşini să fie membrii aceleiaşi familii.

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact). În plus, poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber. În spaţiile închise, activitatea sportivilor profesionişti poate fi reluată numai cu respectarea regulilor de distanţare, respectiv cel puţin 7 mp/persoană.

Citește și:

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Reacția halucinantă a lui Ludovic Orban după apariția pozei cu cheful de la Palatul Victoria

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu știe despre poza postată pe Facebook în care este imortalizat fumând și consumând alcool în biroul de la Guvern: ‘Dacă e o poză, e o poză. Asta e’.

„Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e „, a declarat premierul Ludovic Orban, informează Mediafax.

În poză apar premierul Ludovic Orban care fumează, Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu și ministrul transporturilor Lucian Bode.

Virgil Popescu ține în mână un pahar care pare să conțină alcool, în timp ce Bogdan Aurescu are un trabuc.

Citește și:

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend