Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Marcel Ciolacu, ironic la adresa lui Cristian Ghinea: ‘Are un potențial de creștere, fiind ministrul zero’

Publicat

in

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns ironic lui Cristian Ghinea, după ministrul a scris pe Facebook că ”Ciolacu s-a văzut pe hol cu un comisar european și aduce iar vești catastrofale legate de PNRR, a vorbit prin semne, că nu știe boabă de limbi străine”.

„Fiecare comisar european – eu m-am văzut cu domnul Gentiloni, nu m-am văzut pe holuri, m-am văzut la sediul şi al democraţilor germani, unde am fost invitat şi eu şi domnia sa, unde l-am şi întrebat dacă pot spune public acest lucru – unde mi-a declarat foarte clar că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României e foarte departe până când va termina analiza şi va fi aprobat de către Comisie.

Până acuma, se pare sunt 10 state care au trecut, primele două state fiind Portugalia şi Spania, amândouă cu prim miniştri social-democraţi. Cu domnul Sanchez chiar am stat de vorbă. Ca să terminăm şi asta cu limbile străine: cred că domnul prim ministru al Spaniei şi domnul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învăţat repede româneşte ca să mă pot înţelege cu domniile sale.

Doomnul Sanchez, eu l-am felicitat pentru faptul că a fost al doilea Plan de Redresare şi Rezilienţă, cel al Spaniei aprobat, deja Spania a primit avansul ceva zeci de miliarde, pe care începe deja să le implementeze în reformele din Spania. L-am felicitat, dar l-am şi compătimit, mă uitam la dânsul nici nu ştiam, să-i spun, să nu-i spun, Dom-le, vezi că te-ai cam păcălit, aşa am aflat eu, de la Iohannis, te-ai ca păcălit că te-ai grăbit. Cum poţi să ieşi tu, preşedintele României, să spui ”E bine să întârzie”?”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat susţine că cel mai probabil în luna octombrie va fi aprobat de Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

„Dacă se menţine acest calendar, ajungem cu el până în octombrie, va fi aprobat. Cred că vom fi unul dintre ultimele state. Poate domnul Cîţu va avea înţelepciunea să-l schimbe pe domnul Ghinea, cel puţin după Congres, dacă moţiunea de cenzură nu trece”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu a continuat ironiile la adresa ministrului Fondurilor Europene, spunând despre Cristian Ghinea că „are un potenţial de creştere, fiind ministrul zero”.

Ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea a afirmat, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că a discutat cu oficiali europeni, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă e departe de a fi aprobat de Comisia Europeană, că Ciolacu s-a văzut pe hol cu un comisar european şi aduce iar veşti catastrofale legate de PNRR, amintindu-i acestuia de provocarea pe care i-a lansat-o, de a discuta cu demisiile pe masă despre avizarea planului, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Clotilde Armand, ieșire în forță: ‘Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1. Nu ne lăsăm’

Publicat

in

De

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că procurorii DNA au deschis un dosar penal cu privire la modul în care o companie înfiinţată de fostul edil al sectorului şi de angajaţi ai primăriei a încheiat „contracte de sute de mii de euro” pentru a face publicitate unei machete de spital.

„Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1 şi a administraţiei PSD. Este vorba despre modul în care o companie înfiinţată de fostul primar & angajaţii primărie au încheiat, printre altele, contracte de sute de mii de euro cu principalele televiziuni de ştiri şi cu mai multe site-uri apropiate de PSD pentru a face publicitate unei machete de spital”, a scris Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit edilului, este vorba despre urmărire penală pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

De asta sunt unii pesedişti atât de disperaţi şi vor să ne demită. Pentru că nu mai curg banii cetăţenilor către televiziunile şi firmele lor de casă. Nu-i nimic. Nu ne lăsăm. Mergem tot înainte. Până la capăt”, a adăugat Clotilde Armand, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1! Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Valeriu Gheorghiță trage un puternic semnal de alarmă: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de cazuri pe zi

Publicat

in

De

Coordonatorul campanie naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că situaţia este gravă, predicţiile specialiştilor fiind reevaluate. Potrivit ultimelor date, am putea avea o medie săptămânală de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic. ”Situaţia e cât se poate de serioasă”, susţine Gheorghiţă, care anunţă că nu se poate să nu fie luate măsuri – cum ar fi certificatul verde – doar pentru că sunt nepopulare.

”Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a declarat, vineri seară, la B1 TV, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că specialiştii au reevaluat predicţiile:

”Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă. Ne aşteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend