Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marcel Ciolacu anunţă că PSD ia în calcul greva parlamentară: Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen

Publicat

in

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că formaţiunea ia în calcul greva parlamentară, urmând a boicota şedinţele de plen. De asemenea, Ciolacu îl acuză pe Ludovic Orban de abuz, urmând a se dresa Curţii Constituţionale.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că formaţiunea ia în calcul greva parlamentară.

”Urmează şi greva parlamentară. Este tot un instrument”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă ia în calcul acest tip de protest şi în ce va consta, Ciolacu a explicat: ”Categoric. Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen”.

Liderul PSD a precizat că va avea o discuţie în acest sens şi cu parlamentarii AUR: ”O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia”.

Ciolacu reclamă ”abuzurile” pe care le-ar fi săvârşit coaliţia de Guvernare, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care nu a programat la vot moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu în termenul legal.

”Vom face la Curte şi vom aştepta dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie”, a mai declarat Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nici ministrul Sănătății nu respectă restricțiile: S-a infectat la o petrecere de Crăciun, în Copenhaga

Publicat

in

De

Ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, a fost testat pozitiv la coronavirus în timpul unei deplasări ministeriale la Bruxelles, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al ministerului, citat de dpa.

Heunicke se află acum în autoizolare într-un hotel din Bruxelles şi a fost iniţiată întocmirea listei contacţilor, a mai spus purtătorul de cuvânt adăugând că ministrul se simte bine şi are, până acum, doar simptome uşoare, scrie agerpres.ro.

Heunicke a ajuns la Bruxelles luni seară pentru a participa la reuniunea miniştrilor sănătăţii din statele UE de marţi. Potrivit ministerului, Heunicke a făcut un test rapid în cursul dimineţii, care a ieşit pozitiv. Rezultatul a fost confirmat apoi de un test PCR.

Nu se ştie când şi cum ar fi contactat Heunicke virusul, deşi Ministerul Sănătăţii a confirmat că el a participat la petrecerea de Crăciun a ministerului de vineri de la Copenhaga, unde alt invitat a fost deja depistat pozitiv la COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Aprobare europeană pentru un anti-inflamator contra Covid-19

Publicat

in

De

Laboratorul Roche a primit de la organismul european de reglementare o omologare a anti-inflamatorului său Actemra/Roactemra (tocilizumab) recomandat contra formelor severe de Covid-19, potrivit Rador.

Multinaționala renană a obținut luni o recomandare în acest sens din partea Comitetului medicamentelor de uz uman (CHMP), principalul organ consultativ al Agenției Europene a Medicamentelor (EMA). Tratamentul a fost aprobat de asemenea în Australia în această indicație, arată un comunicat difuzat marți.

Food and Drug Administration (FDA) acordase de asemenea o autorizație de urgență în iunie pentru prescrierea Actemra/Roactemra în Covid-19.

Anti-inflamatorul este de asemenea obiectul unei recomandări emise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru tratarea anumitor pacienți Covid.

Pus la punct de filiala niponă Chugai, Actemra/Roactemra a fost inițial omologat în țara soarelui răsare în 2005 contra poliartritei reumatoide. Constituie și o opțiune pentru combaterea șocurilor citokinice său reacțiilor exagerate imunitare induse de tratamente celulare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend