Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Manifestaţii în China: Preşedintele german afirmă că îi ‘înţelege’ pe manifestanţi

Publicat

in

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat luni că „înţelege” „nerăbdarea” manifestanţilor din China faţă de restricţiile drastice anti-Covid, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Înţeleg că oamenii îşi exprimă nerăbdarea şi nemulţumirile pe străzi”, a apreciat şeful statului într-un interviu pentru Deutsche Welle. „Ca democrat, pot spune că libertatea de expresie este un bun public important”, a menţionat el.

„Cu toţii ne amintim propria noastră luptă împotriva Covid-ului şi povara pe care a reprezentat-o”, a subliniat preşedintele german.

„Ne putem imagina cât de grea este povara pentru oamenii din China, unde măsurile sunt mult mai stricte, sunt în vigoare de mult mai mult timp şi sunt înăsprite în continuare”, a adăugat el.

Preşedintele german şi-a exprimat speranţa că „autorităţile din China vor respecta dreptul la libertatea de expresie şi de manifestare”.

Autorităţile chineze au făcut totul luni pentru a stăvili mişcarea de protest de o amploare istorică împotriva restricţiilor sanitare şi pentru mai multe libertăţi. Prin dimensiunile sale teritoriale, această mobilizare pare a fi cea mai importantă după manifestaţiile pro-democraţie din 1989, reprimate în mod brutal.

Mobilizarea este punctul culminant al unei nemulţumiri populare care se face simţită de mai multe luni în China, una dintre ţările din lume care aplică o politică strictă de „zero COVID”, cu lockdown-uri repetate şi teste PCR aproape zilnice pentru populaţie.

NATIONAL

Video| Căprioară rănită în curtea unei fabrici din Brașov, tratată și eliberată de jandarmi în pădure

Publicat

in

O căprioară care s-a rătăcit și era blocată în curtea unei fabrici din Brașov a fost recuperată e jandarmi. Aceștia au observat că animalul este rănit la picior și după ce a fost bandajată, i-au dat drumul în pădure.

Citeste mai mult

NATIONAL

Karl Nehammer a pierdut majoritatea absolută la alegerile din Austria (exit-poll)

Publicat

in

Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) – care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare – în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend