Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Manifestaţii antiguvernamentale la Bangkok, după ce doi lideri ai protestelor au fost reţinuţi de autorităţi

Avatar

Publicat

in

Peste 1000 de manifestanţi antiguvernamentali s-au adunat sâmbătă în cartierul comercial al capitalei thailandeze Bangkok, după ce doi lideri ai protestelor au fost reţinuţi de autorităţi, relatează Reuters.

Cei doi, militantul pentru drepturile omului Anon Nampa (35 de ani) şi studentul Panupong Jadnok (23 de ani), au fost inculpaţi vineri în legătură cu participarea lor la protestele pro-democraţie şi eliberaţi condiţionat sâmbătă. Ei au fost acuzaţi de instigare la rebeliune şi încălcarea decretului de urgenţă vizând oprirea răspândirii coronavirusului, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Punerea lor în libertate nu i-a liniştit, se pare, pe manifestanţi, care şi-au continuat protestele în faţa unui centru comercial din capitală, în pofida apelului poliţiei de a se retrage. “Nu-i mai hărţuiţi pe cetăţeni”, au scandat protestatarii, care au mai cerut “Căderea dictaturii”, precum şi dizolvarea parlamentului, amendarea Constituţiei şi noi alegeri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda şi HCDS Constanţa au ratat calificarea în grupele EHF European League

Avatar

Publicat

in

De

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda şi HCDS Constanţa au ratat marţi, în deplasare, calificarea în grupele EHF European League, după ce au fost învinse de formaţiile Fenix Toulouse, respectiv Sporting CP, în a doua manşă din turul secund al competiţiei.

Potaissa Turda a fost învinsă de francezii de la Fenix Toulouse cu scorul de 31-27 (17-12). În manşa tur, cele două echipe au remizat, scor scor 35-35 (17-15), astfel că în grupe se califică Fenix Toulouse, potrivit news.ro.

Publicitate

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

În cealaltă partidă, HCDS Constanţa a cedat cu scorul de 21-22 (12-10). În tur, a fost de asemenea egalitate, scor 27-27 (14-16), astfel că portughezii ajung în faza grupelor.

În primul tur al EHF EL, Potaissa a eliminat croaţii de la HRK Gorica, 56-53 la general, iar HCDS Constanţa a trecut de echipa rusă HC Victor, cu 54-45 la general.

În EHF EL, România mai este reprezentată doar de Dinamo Bucureşti, repartizată direct în faza grupelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CNA taie în carne vie: amenzi URIAȘE pentru televiziuni, din cauza campaniei electorale

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, în şedinţa de marţi, postul Realitatea Plus cu amendă de 15.000 de lei pentru încălcări ale prevederilor din Codul audiovizualului în emisiuni electorale din perioada 28 august-17 septembrie.

Citește și: HARTA primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ – PNL obţine cele mai multe mandate, în ciuda loviturilor date de USR

Publicitate

CNA a analizat modul în care a fost reflectată cea de a treia săptămână din campania electorală pentru alegerile locale din acest an (11-17.09.2020) la posturile centrale de televiziune Realitatea Plus, România TV şi B1 TV, informează News.ro.

Amenda de 15.000 de lei a fost postului Realitatea Plus pentru ediţii ale emisiunii „100% Tu decizi” difuzate în perioada 28.08 – 17.09.2020 cu încălcarea prevederilor art. 40 alin. (2) şi (3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Consiliul a reţinut şi ediţia din 03.09.2020, în care s-au făcut referiri la Neculai Onţanu fără a se ţine cont de dispoziţiile art. 40 alin. (1) din Cod care prevede că „în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt”.

La stabilirea sancţiunii s-au avut în vedere şi emisiunile „Culisele puterii” (ediţia din 13.09.2020) şi „Jocuri de putere” (din 16.09.2020), în cadrul cărora au fost încălcate dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. a) şi cele ale art. 40 alin. (1) şi (2). Pentru cea de a doua emisiune s-a ţinut cont şi de încălcarea prevederilor art. 40 alin. (4) din Cod care precizează că „moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea”.

Postul B1 TV a primit somaţie publică pentru că, la difuzarea unor emisiuni transmise în perioada 11-17.09.2020, nu a respectat dispoziţiile art. 8 alin. (3) şi nici pe cele ale art. 11 alin. (1) din Decizia CNA nr. 475/2020 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend