Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MANEVRE CU SCANDAL LA VALEA IAȘULUI – Primarul Barbu, amendat de Curtea de Conturi

Avatar

Publicat

in

Încă din primavara acestui an Ziarul PROFIT si SUPER TV anunța o serie de manevre la Valea Iașului sub bagheta primarului care se vrea mare deputat, Nicolae Barbu. Acuzat chiar de contabilul sef al primăriei ca e pe cale să bage primăria in faliment, cu toate consecințele de rigoare, baștanul Barbu, profitand și de guvernarea PNL pe principiul ” mă doare-n bască, acum noi suntem la putere”, a girat o serie de afaceri dubioase in vremuri de pandemie- si nu numai- care încet, încet, încep să iasă la iveală iar noi le vom prezenta pe larg in cadrul ziarului PROFIT si SUPER TV. Prima scatoalca primita după ceafa-i groasă de încrezutul primar Barbu, a venit zilele acestea când, după un amplu control, Curtea de Conturi a aplicat o amendă de 5500 de lei. Nu, nu primăriei, ci chiar primarului Nicolae Barbu, pe persoană fizică, pentru niște nereguli privind carantinarea persoanelor suspecte COVID şi cazarea medicilor, pe perioada de inceput a pandemiei. Asta a fost de fapt voința baștanului de la Valea Iasului pentru ca, initial, amenda fusese dată instituției dar, în stilu-i caracteristic de veritabil Dinu Păturică, Barbu a zis ca se sacrifică și va plati pe persoană fizica amenda de 5500 lei dar, așa de bine se descurca cu plățile, că a mers in alta parte să facă asta.

Acum, chiar daca de azi, 2 iulie, angajații au scăpat de stresul controlului Curții de Conturi, apar și dopcumentele minune dar si imagini cu nereguli majore pe la primaria baștanului Barbu, unele care duc chiar spre penal, cum ar fi, de exemplu, stergerea unor serii de aparate de masura, afaceri cu dublă măsură politică in care apar firme ale unor liberali dar si altele care sunt dirijate de PSD prin Consiliul Județean sau achizitia mult prea timpurie de combinezoane, in condițiile in care baștanul de la Valea Iasului orăcăia ca la el in comuna nu va fi Spital COVID.

Dacă la administrație a demonstrat că a cam dat-o în bară, fiind un implicat intr-un painjeniș politic dubios, nici la capitolul politică nu stă prea bine. Recentul scandal din PNL Valea Iasului, finalizat, momentan, cu excluderea vicelui Enescu si cu o ceasca de cafea aruncata pe barba primarului de față cu poliția, arată cum se poate schimba un primar mânat de cu totul alte interese decât cele ale comunei Valea Iasului.

Din sursele noastre, Curtea de Conturi a luat declaraţii de la peste 50 de persoane în această speţă. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Întâlnire importantă privind soarta centurii de vest a Piteștiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.
Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marius Budăi, despre numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională: ‘Cu toții cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat că în ceea ce privește decizia de numire a fostului premier Viorica Dăncilă într-un post de consultant la Banca Națională a României (BNR) este una care aparține guvernatorului acestei instituții.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a declarat Budăi la Parlament.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, Marius Budăi a răspuns: „Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da”.

El a adăugat că fostul premier nu i-a cerut să voteze în Parlament pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu.

„Cu toţii cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic”, a afirmat deputatul PSD.

Marius Budăi i-a urat succes şi fostului europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, care, de asemenea, ar fi fost angajat la BNR.

„Eu ştiu că este membru PSD (Paşcu – n.r.). La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate”, a spus Budăi.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit biroului de presă al băncii centrale.

„Confirmăm faptul că doamna Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Cancelariei BNR, începând cu data de 15 mai 2021, în funcţia de consultant strategie”, precizează sursa citată, informează agerpres.ro.

Citește și:

Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR, în echipa lui Mugur Isărescu! Și Petre Roman ar urma să se angajeze la Banca Națională

BNR confirmă: Dăncilă, consilierul lui Mugur Isărescu! Ce o recomandă pentru această funcție

Angajată consultant la Banca Națională, Viorica Dăncilă va avea un salariu baban! Cât va câștiga fostul premier

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend