Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mandatul lui Diaconu atacat de CCR

Avatar

Publicat

in

mircea-diaconuConform deciziei de astăzi a Curții Constituționale a Romaniei potrivit căreia aleșii incompatibili nu mai pot ocupa nici o funcție publică, Mircea Diaconu este pe cale să își piardă mandatul de europarlamentar. Ar fi vorba despre mica hibă din cadrul deciziei, care a fost interpretată diferit. Potrivit deciziei, Diaconu, dar și alți funcționari publici, nu mai pot ocupa funcția pe care o ocupau atunci când au fost găsiți incompatibili. Astfel, decizia s-a interpretat prin faptul că Diaconu nu putea fi ales senator, dându-i liber astfel la toate celelalte funcții eligibile.

Astăzi, CCR a decis că precizarea hotărârii se aplică asupra tuturor funcțiilor publice, fapt pentru care Diaconu, dar și alți aleși aflați în stare de incompatibilitate, sunt pe cale să își piardă mandatul pe care îl dețin la ora actuală.

La auzul deciziei europarlamentarul argesean, Mircea Diaconu a reacţionat. ”În lege scrie funcţii publice VIRGULĂ cu excepţia celor eligibile. Aşa e în textul legii, aşa că rămâne cum e în lege. Eroarea s-a preluat tot timpul în toate comunicatele de la ANI. Toate care au venit au eludat acestă virgulă. Ăsta e textul legii, aşa că rămâne aşa cum e în lege. Se referă la funcţii numite, alea de demnitate publice care nu sunt eligibile sunt funcţiile alea numite, de ministru, de secretar de stat. Iar restricţia funcţionează doar în zona asta şi nu funcţionează nicaieri în clipa în care există un concurs. Deci orice funcţie care se obţine prin concurs este perfect la îndemâna unuia ca mine.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu a răbufnit: ‘Ai mers la Bacău să tai panglica la o investiție făcută de PSD și să lauzi Guvernul tău, care nu a avut nicio contribuție’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept ‘jenant’ gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a merge la darea în folosinţă a centurii municipiului Bacău, care a fost bugetată de fostele guverne.

„Mă uitam astăzi, cât de jenant: pe o centură a Bacăului făcută de către PSD – cred că 10% sau 5% nu era finalizată, au făcut marcările şi şanţurile adiacente – ai mers la Bacău să tai panglica la o investiţie făcută de PSD şi să lauzi Guvernul tău, care nu a avut nicio contribuţie, fiindcă, oricum, centura era bugetată de guvernele anterioare şi prinsă în programul de investiţii multianual, că nu poţi să intervii decât dacă încalci legea.

Eu mă aşteptam că, dacă tot a ajuns domnul Iohannis la Bacău, să meargă şi la investiţia domnului Orban, care este mult trâmbiţata investiţie anunţată, spitalul modular de trei milioane de euro care acuma este pe un teren de fotbal, dezumflat şi abandonat şi nu a fost folosit niciodată în COVID. Eu am spus, dom’le, dacă se duce la o centură făcută de PSD, se duce şi la investiţia domnului Orban, la acel spital care l-a văzut toată ţara”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Ciolacu şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că şeful statului a ţinut discursul de 1 Decembrie în zona din faţa Arcului de Triumf.

„Au picat în ridicol. Să foloseşti simboluri… Există anumite care nu ai dreptul, ca om politic sau ca om de stat, să le foloseşti politic niciodată. Între ele este Arcul de Triumf. Să foloseşti Arcul de Triumf, să te pui în toată splendoarea Arcului de Triumf, în mijlocul Arcului de Triumf şi să ţii un discurs de 1 Decembrie numai tu – eu şi numai eu – şi să faci şi campanie electorală de 1 Decembrie sub Arcul de Triumf, unde au trecut eroii noştri şi ştim ce simbolizează Arcul de Triumf şi de unde este copiat ş.a.m.d., tot istoricul, mi se pare că am picat într-o pantă nu a ridicolului… noi ne aşteptăm să nu mai credem în nimic şi să nu mai avem nimic sfânt pe această lume”, a adăugat preşedintele PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat, miercuri, la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara recent că acest tronson era realizat, în urmă cu un an, în proporţie de 27%, informează news.ro

Citește și:

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend