Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mănăstirea Plumbuita a primit moaștele Sf. Ioan Botezătorul. Patriarhul Daniel mulțumește Părintelui Antipa Iviritul

Publicat

in

Părintele Arhimandrit Antipa Protopsaltul, starețul Chiliei „Sfânta Ana” a Mănăstirii Iviru din Athos a donat Mănăstirii Plumbuita un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual, Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Acestea au fost așezate într-o raclă confecționată în Atelierele Patriarhiei Române de la Mănăstirea Pasărea, raclă pe care a sfințit-o vineri Patriarhul Daniel, notează Basilica.ro.

„A avea moaștele Sfântului Ioan Botezătorul este o mare binecuvântare”, a spus Preafericirea Sa după slujba care a avut loc în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reşedinţei Patriarhale.

„Mulțumim Părintelui Antipa de la Chilia Sfânta Ana, a Mănăstirii Ivirion sau Iviru, dar și Părintelui Atanasie Prodromitul”, a transmis Patriarhul menționând că cei doi părinți sunt semnatarii Actului de autenticitate care însoțește sfintele moaște.

Patriarhul Daniel a precizat că părinții de la Chilia „Sfânta Ana” aveau două racle cu fragmente din moaștele Sfântului Ioan și au dăruit-o Mănăstirii Plumbuita pe cea mai mare dintre ele zicând că sunt mai de folos într-o mănăstire decât în chilia lor.

„O conștiință misionară și un duh de dărnicie”, a apreciat Patriarhul României vorbind despre gestul lor.

În cuvântul adresat după sfințirea raclei, Patriarhul a amintit că „Sfântul Ioan Prorocul, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, este, după Maica Domnului, persoana cea mai cinstită între sfinţi”.

„Sfântul Ioan Botezătorul, ca dascăl al pocăinţei, este cel care mijloceşte în ziua morţii fiecărui om şi în ziua Judecăţii Universale pentru cei care s‑au pocăit dar nu au mai avut timp să arate şi faptele pocăinţei, ci au doar au murit în stare de regret pentru păcate, aşa cum a murit tâlharul de pe cruce din dreapta Mântuitorului”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Din moaștele primite, starețul Mănăstirii Plumbuita, Protos. Justin Bulimar, a dăruit la rândul său un fragment Reședinței Patriarhale. Fragmentul, depus într-o raclă mai mică va fi dus la hramurile unor biserici ocrotite de Sf. Ioan spre întărirea evlaviei credincioșilor, a explicat Părintele Patriarh amintind că la români numele „Ioan” este unul foarte popular.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Marian Neacșu ar urma să fie numit secretar general al Guvernului / Ciolacu: Condamnarea e depășită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii?

Publicat

in

De

Marian Neacşu urmează să fie numit în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că îşi “asumă” propunerea, deşi Marian Neacșu a fost condamnat penal. Ciolacu a adăugat că Neacşu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare “e depăşită juridic”. ”Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a spus liderul social-democraților, afirmând că premierul Nicolae Ciucă nu a avut nimic de comentat legat de propunerea PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că îşi “asumă” propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, deşi acesta a fost condamnat penal pentru că și-a angajat fiica la biroul parlamentar.

“Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru ce dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv, citat de News.ro.

Întrebat ce părere are premierul Nicolae Ciucă despre propunere, liderul PSD a răspuns: “Nu are nicio părere… domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”.

În ceea ce priveşte trecutul lui Marian Neacşu, condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar, Ciolacu a susţinut că acea condamnare “e depăşită juridic”.

“Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat preşedintele PSD.

Marian Neacşu, în vârstă de 57 de ani, ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acesta a fost exclus din PSD, în anul 2018, în perioada în care preşedinte al formaţiunii era Liviu Dragnea, fiind unul din semnatarii scrisorii prin care solicita ca Dragnea să facă un pas în spate de la şefia PSD.

Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România, în februariel 2019, însă în iunie 2019 acesta a fost susţinut şi votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Fostul secretar general al PSD Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

El nu a mai putut candida pentru un nou mandat, deoarece instanţa l-a condamnat, în februarie 2016 la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Schimbare de conducere la COLOSUL Inditex, care deține celebre branduri precum Zara, Massimo Dutti sau Stradivarius

Publicat

in

De

Grupul spaniol Inditex SA, proprietarul magazinelor Zara, a anunţat marţi că Marta Ortega, fiica fondatorului Amancio Ortega, va deveni noul preşedinte al grupului începând cu 1 aprilie 2022, alături de un nou CEO, în cadrul unei schimbări de generaţii la vârful retailerului spaniol, transmite Bloomberg. Marta Ortega îl va înlocui pe actualul preşedinte al Inditex, Pablo Isla, 57 de ani, care va demisiona alături de directorul general Carlos Crespo, a informat Inditex într-un document remis marţi autorităţilor de reglementare. În vârstă de 37 de ani, Marta Ortega este fiica lui Amancio Ortega, 85 de ani, cel mai mare acţionar de la Inditex. De asemenea, Oscar Garcia Maceiras va deveni noul CEO al Inditex, după ce anterior a lucrat la băncile Banco Popular şi Banco Santander SA, iar Carlos Crespo va deveni director operaţional, scrie Agerpres.

“Am trăit în această firmă încă din copilărie şi am învăţat de la toţi profesioniştii cu care am lucrat în ultimii 15 ani. Am spus întotdeauna că îmi voi dedica viaţa continuării moştenirii părinţilor mei”, a spus Marta Ortega. Tatăl său, Amancio Ortega, este cel mai bogat om din Spania şi deţine 59,29% din acţiunile Inditex, cea mai mare companie listată din Spania. În următorii trei ani, Inditex intenţionează să investească 900 de milioane de euro în fiecare an pentru a accelera strategia de a se concentra pe magazinele mari din zonele comerciale de prim rang şi pe afacerile online, urmând să închidă 1.000 – 1.200 de magazine mai mici în 2020 şi 2021. În România, la finele lui 2018, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend