Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Managerul Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi: Am externat ultimul bolnav de Covid-19, dar ne este frică să nu sărbătorim prematur

Publicat

in

Managerul spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, Radu Crişan Dabija, anunţă, marţi seară, că a fost externat ultimul bolnav de Covid din unitatea medicală pe care o conduce, dar că se adună nori negri deasupra Europei şi că sărbătoarea ar putea fi prematură, anunță news.ro.

“A doua oară anul acesta răsuflăm (ironic, nu?) uşuraţi fiindcă am externat (din nou) ultimul bolnav de Covid-19. Plecând pe picioarele sale, am privit din nou, ca într-un morbid deja-vu, cum ne îmbătăm cu gândul că poate “e gata”, “se termină”, am scăpat. Dar se adună nori grei deasupra Europei şi ne este frică să nu sărbătorim prematur“, scrie pe Facebook managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, medicul Radu Crişan Dabija.

El adaugă că nu vrea să mai audă zgomotul compresoarelor din staţia de oxigen şi nici “salvările urlând toată noaptea“ pe străzile Iaşiului.

“Ce n-aş da să nu mai aud motoarele compresoarelor din staţia de oxigen gemând de extenuare, salvările urlând toată noaptea până şi în liniştea dealurilor mele din Comunitatea Bârnova – Iaşi, plânsetele fiilor şi fiicelor de bolnavi răpuşi de mizeria asta de virus şi disperarea bolnavilor după mai mult oxigen. Ce n-aş da să nu mai aud “Faceţi ceva, vă rog!” Dar, mergem inainte. Cu bune, cu rele, mergem fix înainte, noi, cei de la Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iaşi (…) Hai, poate am scăpat de virus“, mai scrie medicul Radu Crişan Dabija.

Numărul cazurilor de Covid a scăzut constant în ultimele săptămâni la Iaşi, iar medicii afirmă că nu mai există presiune pe secţiile de terapie intensivă.

Până marţi, în judeţul Iaşi, s-au înregistrat în total 71.554 cazuri de Covid, din care 23 în ultimele 24 de ore.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Digi24: Mesajul misterios dat de comandantul Batalionului Azov la evacuarea răniților de la Azovstal: „Războiul este o artă, nu o știință”

Publicat

in

De

Comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, a dat de înțeles, în mesajul video transmis luni seară, când a avut loc și evacuarea soldaților de la combinatul Azovstal, că decizia a fost luată pentru salvarea vieților luptătorilor.

Denis Prokopenko, comandantul Batalionului AzovFoto: Captura Twitter

Citește mai mult pe Digi24.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rezerva strategică de petrol din SUA a scăzut la cel mai redus nivel din 1987

Publicat

in

De

Cantitatea de ţiţei din rezerva strategică a Statelor Unite a SUA a scăzut cu 5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 13 mai, arată datele Departamentului Energiei al SUA, transmite Reuters.

Stocurile din rezerva strategică de petrol au scăzut la 538 de milioane de barili, cel mai redus nivel atins din 1987, informează News.ro.

Preşedintele Joe Biden a anunţat în martie cea mai mare eliberare de petrol din rezerva strategică a SUA efectuată vreodată, de 1 milion de barili pe zi (bpd) de ţiţei, timp de şase luni.

Eliberarea de 180 de milioane de barili de petrol este echivalentă cu aproximativ două zile de cerere globală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend