Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Managerul de comunicare al FRF explică de ce „Generația de Aur” nu a avut loc la VIP pe Arena Națională

Publicat

in

Primul meci pe care România l-a găzduit la Euro 2020 pe Arena Națională s-a lăsat cu scandal după ce o parte a Generației de Aur a stat la tribuna a II-a, iar politicieni și oficialități FRF la VIP. Într-un interviu, managerul de comunicare al FRF explică controversa creată.

La duelul dintre Austria și Macedonia de Nord (3-1), la tribuna VIP a Arenei Naționale au luat loc politicieni și oficiali ai FRF, în timp ce glorii precum Gică Hagi, Gheorghe Popescu și Dorinel Munteanu au stat la tribuna a II-a.

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al FRF, a încercat să facă lumină în această speță într-un interviu acordat sport.ro.

Ce a spus Răzvan Mitroi

  • „Ba da (n. r. dacă FRF poate achiziționa bilete), dar doar după ce s-a definitivat lista oficialităţilor, pentru că sunt în acelaşi spaţiu. Aflăm disponibilităţile cu o zi înainte, poate mai puţin. Noi, cei de la Structură de Organizare, am vrut să facem acest lucru pentru ambasadorii EURO 2020, Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo şi Miodrag Belodedici. Nu au fost locuri la primul meci, dar vor fi prezenţi acum, la meciul Ucraina – Macedonia de Nord. Cei trei vor avea statut oficial, în tribună oficială. (n.r. – despre jucătorii Generaţiei de Aur)
  • Ar fi absurd să se aştepte la fiecare meci renunţări de locuri la tribună oficială pentru a plasă 60 de fotbalişti în postura de VIP. Nu e realist acest plan. În plus, va spun că personalităţi ale fotbalului, care sunt membri ai Comisiei Tehnice a FRF, au locuri tot acolo, vizavi de tribună oficială. Şi vorbim aici de domnii Geolgau, Camataru, Ticleanu, Titi Dumitriu, Ionel Augustin şi alţii. Ei nu ar trebui avuţi în vedere pentru locuri VIP? Şi totuşi, au bilete alături de Gică Popescu şi Gică Hagi”.
  • Este un protocol bine stabilit de UEFA, cine stă la VIP şi cine nu. Aş spune întâi de toate că vorbim de o tribună oficială, nu de un regim VIP ca la meciurile obişnuite. Fiind vorba de tribuna oficială, sunt invitaţi oameni cu diferite demnităţi în stat, în administraţie. UEFA doreşte să folosească aceste evenimente internaţionale pentru acţiuni de <public affairs>, în beneficiul fotbalului. În tribună oficială veţi vedea şi veţi fi văzut deja şi unele dintre persoanele cu funcţii de decizie care au contribuit la organizarea EURO.
  • Văzând că nu se înscriu în protocolul UEFA al tribunei oficiale, FRF a preluat iniţiativa şi a făcut acele invitaţii pentru 60 de foste glorii. Unde? În cele mai bune locuri de pe stadion pe care UEFA le-a vândut în afară tribunei oficiale. FRF a şi precizat, UEFA are alte criterii de împărţire a tribunelor”, a declarat Mitroi potrivit News.ro.

„Vad ca sunt foarte multe discuții în jurul faptului ca noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua.

A fost alegerea Federatiei Române de Fotbal.

Eu și Gică Hagi am ales sa stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete in valoare de multe mii de euro.

Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi, am umplut țara de bucurie!

Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piata Unirii la Piata Romana!

Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat” – Gică Popescu.

Informația a fost publicată în spațiul public de colegii de la Gazeta Sporturilor.

Te-ar putea interesa și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Aproximativ 120.000 de persoane au intrat marţi în România; aproape 11.000 – cetăţeni ucraineni

Publicat

in

De

Aproximativ 120.000 de persoane au intrat marţi în România, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,63% faţă de ziua precedentă), a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES, marţi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control – atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire – aproximativ 230.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 58.300 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 119.469 de persoane, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 6,63% faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 09.08.2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.873.608 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 70 de fapte ilegale (40 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 193.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 22.000 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 40 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Copil de 14 ani, decedat într-un accident de pe DN 2

Publicat

in

De

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc miercuri dimineaţa pe DN 2, în zona localităţii Cristeşti din judeţul Iaşi, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU Iaşi, în accident au fost implicate un TIR şi un autoturism, rezultând patru victime, dintre care două erau încarcerate în autoturism.

„La faţa locului acţionează o autospecială de intervenţie cu module de descarcerare un echipaj de prim ajutor calificat SMURD de la Secţia de Pompieri Paşcani cu 8 subofiţeri şi o ambulanţă cu medic de la SAJ. Echipajele sosite la locul intervenţiei au constatat că sunt 2 victime conştiente, încarcerate, o victimă conştientă, neîncarcerată şi un copil de 14 ani, decedat, prins sub autoturism. Cauza producerii accidentului rutier va fi cercetată de organele în drept”, au anunţat reprezentanţii ISU Iaşi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend