Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mâine se află câştigătorii expoziţiei concurs "Rugămu-ne Ţie"

Publicat

in

expozitie calinic

foto arhiva

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” va găzdui mâine, la ora 16:00, festivitatea de premiere a celei de-a XVI- a ediţii a Expoziţiei-concurs Naţionale de Icoane „Rugămu-ne Ţie”. Evenimentul este organizat Consiliul Judeţean Argeş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte.
Premii în bani vor primi cei ale căror lucrări vor fi desemnate cele mai bune iar restul concurenţilor vor primi diplome de participare. Fiecare instituţie care acordă un premiu la acest concurs va primi icoana pe care a premiază, conform regulamentului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR): ‘Mediul de afaceri va continua să susțină Guvernul în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spațiul Schengen’

Publicat

in

De

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) au declarat că mediul de afaceri va continua să susţină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spaţiul Schengen.

Economia românească pierde oportunităţi importante prin decizia nefondată de neacceptare. Mediul de afaceri va continua să susţină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spaţiul Schengen, astfel încât împreună cu statele membre să contribuim şi mai mult la unitatea şi dezvoltarea economiei europene. Rămânem optimişti că eforturile şi evoluţia României vor fi recunoscute cât mai curând la nivelul întregii Uniuni Europene„, se arată într-un comunicat al organizaţiei, informează agerpres.ro.

Organizaţiile membre CDR au urmărit atent procesul de monitorizare şi au susţinut în mod activ aderarea României la spaţiul Schengen prin întâlniri cu autorităţile, declaraţii publice, adrese către ambasade, discuţii cu organizaţiile de afaceri din ţările membre din Uniunea Europeană, subliniind multiplele avantaje economice, nu doar pentru ţara noastră, dar şi pentru întreaga economie europeană.

Potrivit sursei citate, beneficiile economice şi sociale ale aderării României la spaţiul Schengen sunt stimularea economiei, facilitarea comerţului cu celelalte ţări europene, creşterea atractivităţii României ca destinaţie pentru investiţii, reducerea costurilor şi timpului de transport, o mai bună integrare a României în comunitatea europeană, dar şi oportunităţi diverse pentru agenţii economici autohtoni care caută alternative pentru amplasarea investiţiilor.

Toate acestea nu ajută doar la dezvoltarea ţării noastre, dar reprezintă şi oportunităţi de afaceri şi călătorii, fluidizarea comerţului transfrontalier, reducerea costurilor cu transportul şi mărfuri pentru celelalte state membre UE. Una dintre valorile CDR este apartenenţa României la Uniunea Europeană, cu toate avantajele şi responsabilităţile ce derivă din aceasta. Reprezentanţii CDR cred cu tărie că România merită să fie parte din spaţiul Schengen prin îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare aşa cum a fost atestat de rapoartele tehnice ale reprezentanţilor statelor UE, dar şi de către Comisia şi Parlamentul European„, se menţionează în comunicat.

CDR reuneşte în cele 20 de asociaţii membre reprezentanţi ai investitorilor, antreprenorilor români şi companiilor internaţionale şi este condusă de un Consiliu Director format din preşedinţii şi vicepreşedinţii a opt asociaţii de business: Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) şi Romanian Business Leaders (RBL).

Coordonarea Coaliţiei este asigurată prin rotaţie de către una dintre organizaţiile membre în Consiliul Director, pentru o perioadă de şase luni, în prezent coordonarea fiind asigurată de FIC prin reprezentarea de către Daniel Anghel.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

MAI CEVA CA LA ORAȘ – S-a deschis noua piață agroalimentară din Lerești

Publicat

in

De

Începând de astăzi, comuna Lerești are una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din județ. O investiție mai mult decât necesară, atât pentru producătorii din Lerești, cât și pentru cei din zonele limitrofe. Proiectul a fost finanțat din bugetul local, dar și cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș.  

Încă de la deschidere au venit sute de persoane, atât producători, cât și cumpărători. Slujba oficiată de soborul de preoți din localitate a impresionat pe toți cei prezenți.  

„Am realizat un vis al nostru, al tuturor, de a avea condiții civilizate pentru comercializarea produselor din această zonă. Ne-am dorit foarte mult ca producătorii locali, cei care comercializează produse precum carne, lactate, brânzeturi, legume, fructe, produse apicole, produse de panificație să aibă o posibilitate de a-și vânde marfa” – Marian Toader, primar comuna Lerești. 

La eveniment au mai fost prezenți –  deputatul Nicolae Pavelescu, subprefecții Ciprian Neculăescu și Bogdan Minciunescu, primari din zonă, șefi de instituții.  

Piața agroalimentară din Voinești, Lerești, are o suprafața totală construită de 544 mp. Sectorul de lactate și brânzeturi este dotat cu vitrine. De asemenea, pentru fiecare sector de lactate și brânzeturi, carne și pește, dar și cel agroalimentar (conserve, produse apicole, produse de patiserie sau orice alt produs preparat în gospodărie) a fost construită câte o cameră frigorifică. Piața este racordată la energie electrică și la rețeaua de gaze naturale, iar pentru încălzire a fost montată o centrală termică. Incinta pieței este dotată cu internet, astfel încât comercianții își pot conecta casele de marcat la rețeaua de internet. Nu lipsesc camerele video și sistemele de alarmă. Au fost amenajate vestiare și toalete special pentru comercianți. Piața agroalimentară din Lerești oferă comercianților și opt locuri de cazare. Au fost amenajate două dormitoare, cu câte patru paturi, fiecare dormitor fiind dotat cu duș. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend