Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mâine are loc slujba de înhumare a Cinematografului “Sebastian Papaiani”

Avatar

Publicat

in

Construit în 1905 şi dăruit piteştenilor pentru a se delecta şi culturaliza aici cu spectacole de teatru şi film, fostul conematograf “Modern” rebotezat, în mod ipocrit Cinema “Sebastian Papaiani” , de mai marii democraţiei de carton care s-a instaurat după 1989 în toată ţară,  şi –a trăit ultimele clipe din viaţă. Într-o perioadă de o profundă criză culturală şi morală care macină societatea românească, emblemele Piteştiului se năruiesc una după alta sub povara intereselor de grup. Cei care sunt puşi în funcţii să facă performanţă ne aduc numai deservicii şi pentru asta au explicaţii care sfidează bunul simţ. Căci directorul RADEF România Film şi-a explicat decizia prin necesitatea unor economii pe care , chipurile, ar trebui să le facă- economii care se ridică la circa 209 lei pe lună.Vi se pare jignitor ? E mai mult decât atât căci un popor care nu e capabil să îşi susţină copiii, bătrânii şi cultura, e condamnat la pieire.

Anul acesta a mai murit un simbol cultural care părea a prinde aripi la Piteşti . Este vorba despre Festivalul Internaţional 3Fest, ale cărui penultime două ediţii au fost, aşa cum declară organizatorul Ania Cazan, găzduite chiar de către cinematograful simbol al Piteştiului căruia i-a venit rândul să dispară.

În memoria a ceea ce a fost pentru piteşteni, a ceea ce ar fi putut deveni dacă patrimoniul RADEF ar fi fost administrat  şi nu jefuit, în memoria actorului Sebastian Papaiani, a Festivalului 3Fest şi a tuturor poveştilor de dragoste care s-au povestit şi s-au trăit aici, mâine, la ora 17, are loc slujba de înhumare. Să venim cu toţii să mai aprindem o lumânare la căpătâiul culturii din Piteşti . Este pentru ultima oară când  mai puteţi vedea acest cinematograf  aşa cum a fost căci în locul culturii unii aleg pentru noi decandenţa.

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Radu Cristescu îi atacă extrem de dur pe Raed Arafat și pe Vlad Voiculescu: ‘Pe ascuns, noaptea, ca hoții și idioții. Bată-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD Radu Cristescu îi avetizează pe șeful DSU Raed Arafat și pe ministrul Sănătații Vlad Voiculescu, ”românii îi vor lua în furci pe acești idioți criminali, care scuipă pe sănătatea, viața și demnitatea umană!”.

”Opriți sălbăticia nazistoidă din spitale!

Sălbăticia șocantă de la Spitalul Foișor arată încă o dată ce sub-oameni animalizați conduc România.

Arafat și Voiculescu, cei doi vătafi-fuhreri ai sistemului medical, tratează spitalele ca pe niște lagăre de concentrare naziste.

Peste noapte, cei doi călăi în costum aruncă afară bolnavii operați, ca să elibereze astfel paturile pentru aberantele lor planuri anti-pandemice, clocite în mințile bolnave ale cretinilor liberalo-useriști. Pe ascuns, noaptea, ca hoții și idioții!

Bată-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor, nici măcar înainte de Paști nu vă opriți din idioțeniile voastre criminale!

Aceste animale sălbatice în costum trebuie să plece imediat din funcții! Altfel, românii îi vor lua în furci pe acești idioți criminali, care scuipă pe sănătatea, viața și demnitatea umană!”, a scris Radu Cristescu pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Scandalos! USR PLUS îl acoperă pe Vlad Voiculescu în cazul incidentului de la Spitalului Foișor: ‘Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși’

Avatar

Publicat

in

De

USR PLUS consideră că directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, pentru că sunt vinovaţi de modul „inacceptabil” în care a fost gestionat transferul pacienţilor.

„Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie să plece! Modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil. Managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor în spital COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor. Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi. Spitalul Foişor aparţine de Primăria Bucureşti, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă şi acum de oamenii numiţi fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, transmite USR PLUS.

Potrivit sursei citate, consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei încă de anul trecut, iar rezultatul este că aceste spitale sunt „conduse dezastruos”, „sunt pline de cazuri de corupţie, furt din bani publici”.

„Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul preelectoral care permit începerea reformei”, precizează USR PLUS.

„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB şi efectuarea de concursuri corecte, transparente şi accesibile tuturor pentru funcţiile de conducere a spitalelor care aparţin de Primăria Bucureşti”, a declarat Horia Tomescu.

USR PLUS menţionează că oamenii puşi de Gabriela Firea, „fie din incompetenţă, fie din rea voinţă”, vor continua „dezastrul din sistem”.

„Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienţii vulnerabili. Lucrul acesta este inacceptabil. Cerem, aşadar, de urgenţă, primarului general al Capitalei Nicuşor Dan: demiterea directorului Spitalului Foişor, demiterea directorului ASSMB, deblocarea reformelor în spitalele care aparţin de Primăria Bucureşti prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma”, se mai arată în comunicat, notează agerpres.ro

Citește și: 

Ordinul privind evacuarea Spitalului Foișor a fost avizat de Vlad Voiculescu! (document)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend