Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maia Sandu: Parcursul nostru UE depinde de ce se va întâmpla în justiție

Publicat

in

Parcursul nostru european depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în justiție, de ce se va întâmpla în Procuratură. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, la PRIME TIME de la Prime TV, transmite publika.md.

Șeful statului, spune că Veronica Dragalin va prelua mandatul de șef al Procuraturii Anticorupție în luna august, iar așteptările ei și ale cetățenilor în privința noului președinte al PA sunt extrem de mari.

„Nu am avut un dialog cu doamna Dragalin. Din câte știu va ajunge în țară la sfârșitul lunii iulie și va prelua mandatul în august. Așteptările mele și ale cetățenilor sunt extrem de mari. Parcursul nostru european la această etapă depide foarte mult de ce se va întâmpla în sectorul justiției, în Procuratură.

Cât de repede se vor face reformele, cât de repede se va curăța sistemul, cât de credibile vor fi investigațiile, acțiunile procurorilor și judecătorilor. Depindem de ei. Parcursul nostru european depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în justiție”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că Veronica Dragalin a câștigat concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor. La proba interviului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a acumulat cel mai mare punctaj: 72,15.

În prezent, ea activează în SUA, procuror adjunct în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei. Dragalin își va începe activitatea din 1 august.

Ea a înaintat o cerere în acest sens, pe motiv că urmează să-și finalizeze activitatea pe care o realizează în prezent.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tichete de creșă 2022: Valoarea unui tichet va crește cu 50 de lei – proiect

Publicat

in

De

Valoarea tichetelor de creșă va crește cu 50 de lei, până la 570 de lei, începând cu luna octombrie din acest an, potrivit unui proiect lansat vineri în dezbatere publică.

La creșăFoto: Diego Cervo / Panthermedia / Profimedia

  • „Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 lei.
  • Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023.”, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

În prezent, valoarea tichetelor de creșă este de 520 lei, sumă se aplică din aprilie până în septembrie 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mircea Lucescu și războiul din Ucraina: „Jucătorii mei ar fi murit în prima zi pe front”

Publicat

in

De

Mircea Lucescu a reușit să o țină pe linia de plutire pe Dinamo Kiev și a ajuns până în play-off-ul Champions League. După ce a pierdut prima manșă a dublei cu Benfica Lisabona, antrenorul român a vorbit despre dificultățile prin care trec jucătorii săi, care se gândesc tot timpul la războiul din Ucraina.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antrenorul a părăsit Ucraina la începutul războiului, împreună cu jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk și familiile acestora.

„Il Luce” a afirmat că jucătorii nu ar fi reușit să reziste pe front, în cazul în care ar fi fost obligați să se înroleze în armată.

„Eu și doi prieteni de-ai mei am făcut tot ce am putut pentru a scoate jucătorii din Ucraina. Dacă ar fi trebuit să meargă la război, ar fi murit în prima zi.

Scopul lor este să redea acestei țări imaginea unui stat care continuă să trăiască prin intermediul sportului. Eu am fost unul dintre cei care au dat o mână de ajutor, alături de Federația Română de Fotbal și președintele UEFA, Ceferin.

Am fost alături de jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Fotbalul îi face să nu se mai gândească la ce se întâmplă (n.r. în Ucraina), iar când văd fețe triste, simt că trebuie să-i înveselesc. Singurul lucru care îi poate înveseli cu adevărat este reprezentat de rezultatele pozitive din meciuri. Așa merg mai departe” – Mircea Lucescu, citat de sport.ua, potrivit AS.ro.

Dinamo Kiev va juca probabil în grupele Europa League

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă cu 2-0 de Benfica Lisabona, miercuri, în prima manșă a play-off-ului Champions League.

În meciul disputat la Lodz, Polonia (echipa din Ucraina a fost considerată gazdă), Benfica a punctat prin Gilberto (‘9) și Goncalo Ramos (’37).

Returul se va jua marți, 23 august, pe Estadio da Luz din Lisabona.

Învingătoarea va merge în grupele Champions League, iar pierzătoarea va evolua în grupele Europa League.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend