Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maia Sandu: Oriunde ne-am afla, este important să mergem la vot

Publicat

in

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a încheiat vizita în Italia cu o discuție cu diaspora moldovenească din Milano. Aceasta a fost întâmpinată de zeci de conționali cu flori, pâine și sare.

„Oameni frumoși care, oricât de adânci ar fi rădăcinile pe care le-au dat aici, cu gândul tot acasă sunt. Mi-au vorbit despre problemele lor, dar și despre așteptările pe care le au de la noi, cei care ne-am angajat să facem ordine în Moldova. M-au întrebat cum pot să ne ajute ca să se facă schimbarea”, a spus doamna Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului le-a mulțumit cetățenilor pentru implicare și a accentuat că meritul lor deja este mare, ei de ani de zile ajutând, prin banii pe care îi trimit acasă, sute de mii de familii.

„Acum, oriunde ne-am afla, este important să mergem la vot. Numai prin vot și numai împreună ne putem obține șansa de a moderniza țara – de la sănătate și educație până la reforma justiției și lupta cu corupția; de la sprijinul micilor afaceri până la mari proiecte de dezvoltare regională și de infrastructură”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului a spus că va continua să muncească pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora, prin diverse acorduri interguvernamentale, dar mai ales pentru a construi o societate în care, atunci când vor reveni, să se simtă cu adevărat acasă.

Reamintim că președintele Republicii Moldova s-a aflat într-o vizită oficială în Italia, unde a avut întâlniri cu Președintele Republicii Italiene și alți oficiali.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ungaria nu vrea să-i antreneze pe soldații lui Volodimir Zelenski: ‘Vrem să trecem nu la război, ci la pace!’

Publicat

in

De

Ungaria nu intenționează să instruiască militarii ucraineni pe teritoriul Ungariei, deoarece consideră că acest lucru nu va face decât să exacerbeze conflictul din Ucraina, a declarat secretarul de stat pentru cooperare bilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Tamas Mentzer, în legătură cu participarea mai multor alte state la misiunea de instruire a Uniunii Europene pentru armata ucraineană.

„Unele țări europene instruiesc soldați ucraineni. În Ungaria, acest lucru nu se va face. Am spus nu. Vrem să trecem nu la război, ci la pace”, a scris reprezentantul Ministerului de Externe pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul săptămânii trecute, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat că peste o mie de soldați ucraineni au fost deja instruiți în cadrul misiunii de instruire a UE care a început în noiembrie. Inițiativa, pentru care vor fi alocate 106,7 milioane de dolari, prevede instruirea a 15 mii de militari ai Ucrainei în doi ani. Instruirea lor se va desfășura pe teritoriul Poloniei, Germaniei și al altor țări.

Ungaria a declarat de la început că nu va participa la misiune și nu intenționează să aloce fonduri pentru aceasta. Anterior, invocând interesele de securitate națională, Guvernul ungar a refuzat să furnizeze echipamente și arme militare armatei ucrainene și să asigure tranzitul acestora pe teritoriul său din alte țări.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Maia Sandu, solidară cu Ucraina: Condamnă atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor

Publicat

in

De

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina, a obiectivelor civile și a celor de infrastructură critică, anunță Rador.

Ea a lansat un apel către comunitatea internațională să-și crească presiunile asupra Moscovei pentru a opri aceste atacuri. Fragmente dintr-o rachetă au fost descoperite într-o livadă din orașul Briceni din nordul Republicii Moldova, care se învecinează cu Ucraina. Ministerul Apărării la Chișinău nu a oferit detalii, menționând doar că deocamdată se face o anchetă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend