Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maia Sandu: Aderarea la UE nu este doar un vis frumos pentru noi, este şansa noastră de a rămâne o ţară democratică

Publicat

in

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că aderarea la Uniunea Europeană este „şansa” Republicii Moldova „de a rămâne o ţară democratică”. „Este şansa noastră de a rezista într-un context geo-politic tot mai complicat, este cea mai sigură cale spre stabilitate şi dezvoltare”, afirmă Sandu, care face apel la politicienii români să susţină interesele ţării vecine pe parcursul integrării în Uniunea Europeană, potrivit news.ro.

NATIONAL

Serie A: AC Milan învinge Juventus cu scorul de 1-0, obținând un loc în grupele Ligii Campionilor. Tătărușanu a fost doar rezervă

Publicat

in

Formaţia AC Milan, cu Ciprian Tătăruşanu rezervă, a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Juventus, în penultima etapă a campionatului Italiei, informează news.ro.

Golul a fost marcat de Giroud, în minutul 40.

Citeste mai mult

NATIONAL

O folosim zilnic, dar puțini cunosc orginiea expresiei ‘OK’

Publicat

in

Una dintre cele mai folosite expresii la nivel mondial şi, cu siguranţă, cel mai folosit ”americanism” în rândul românilor este expresia ”OK”. În Anglia şi America, ”OK” era deja o expresie răspândită în urmă cu un secol. În Europa, „OK” a intrat în rândul expresiilor uzuale după Primul Război Mondial. Românii au adopat expresia ”OK” după anii 90 şi în prezent o folosesc ca şi cum ar face parte din vocabularul fundamental al limbii române. Românii spun ”OK” atunci când vor să spună ”Da”, ” Sunt de acord” sau ”Este bine”, scrie historia.ro.

Originea expresiei ”OK” a fost îndelung comentată de-a lungul anilor. Cea mai veche atestare a expresiei”OK” datează din 1839 şi invenţia este atribuită unui editor al ziarului Boston Morning Post. Se spune că inventatorul cuvântului ar fi Charles Gordon Green, un editor al ziarului din Boston care obişnuia să creeze acronime pentru cititorii săi. Green scria pe marginea articolelor sale acronime precum ”NG” (no go-nu merge”) sau ”GC”(gin cocktail). În data de 23 martie 1839, editorului a notat pe marginea unui articol legat de o dispută cu rivalii de la Providence Journal, expresia ”OK”, însemnând ”all corect” (totul corect).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend