Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mai sunt și vești bune: Au început lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti

Publicat

in

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al secţiunii 1, Sibiu – Boiţa, din cadrul autostrăzii Sibiu – Piteşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Contractul de proiectare şi execuţie pentru acest lot, cu o valoare de 612,64 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR şi Compania Porr Construct SRL.

Citește și: Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Potrivit prevederilor contractului, a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni ca perioadă de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioadă de garanţie.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a apreciat că semnarea ordinului de începere a lucrărilor reprezintă debutul lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

„Am promis că vom începe lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti şi ne ţinem de cuvânt. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, deschidem noi şantiere pentru obiectivele de infrastructură aşteptate de români. Menţinerea şantierelor deschise şi accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România. Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Piteşti. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenţilor economici din zonă, dar şi prin atragerea de noi investiţii. Proiectele pe care le aşteaptă românii şi pe care le-am asumat prin Programul de Guvernare sunt prioritatea zero a mandatului meu”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Citește și: Coronavirus: Companiile auto din România vor să facă ventilatoarele mecanice, dar nu avem proiect pentru ele .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Education general strike: Gov’t comes up with same offer that teaching staff rejected (AUR)

Publicat

in

The Alliance for the Union of Romanians (AUR) accuses the government of defying the teachers, after presenting them with an offer to increase their incomes that the trade unions have already rejected.

„Today, the Government of Romania came with exactly the same offer that the teaching staff rejected. It is a joke on the part of the governing coalition towards the teachers and towards the Romanian education. The government’s announcement comes like a nut in the wall! It is a proof of irresponsibility to come before having new discussions with the teachers’ representatives with the same proposal. Through this action, the government only irritates and mocks the teachers,” said AUR, on Sunday, in a press release.

Citeste mai mult

NATIONAL

Preotul Matei Vulcănescu: Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Ori pisica ori Hristos!

Publicat

in

Controversarul preot ortodox Matei Vulcănescu susține că oamenii care au pisici sau câini drept animale de companie vor ajunge în Iad. Acesta consideră că oamenii au ajuns să își iubească mai mult animalele de companie decât rudele și din această cauză nu vor moșteni Împărăția Cerurilor.

„Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend