Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MAI PUŢINĂ BIROCRAŢIE ! S-a votat legea privind eliminarea ștampilei din administrația publică

Avatar

Publicat

in

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind eliminarea ștampilei din administrația publică.  Proiectul a fost inițiat de către senatorul USR Cristian Ghica.  Potrivit unui comunicat al USR, proiectul adoptat prevede că instituțiile administrației publice nu vor mai fi obligate să utilizeze ștampila în relația cu cetățenii sau cu alte instituții. Asta înseamnă că documentele vor putea circula mai ușor, în format digital, nu va mai fi necesar exemplarul „original” pe hârtie cu ștampilă și totul va putea fi trimis și primit online, cu semnătură electronică. Vor rămâne în uz doar parafele speciale, cele care sunt stabilite conform unor legi precise, cu instrucțiuni clare de utilizare.
„Marele merit al noii legi este că ea creează premisele digitalizării și simplificării birocrației. Practic, nicio primărie și niciun minister nu vor mai putea să refuze trimiterea și primirea documentelor în format digital, cu semnătură electronică. Asta înseamnă că oamenii nu vor mai fi purtați pe drumuri ca să plimbe hârtii între instituții. Înseamnă că nu vor mai sta la coadă la ghișeu, ci vor putea trimite și primi documente pe email, înseamnă că interacțiunea cu administrația va fi mai simplă și mai eficientă. Evident, lucrurile nu se vor întâmpla de pe o zi pe alta. Dar acest prim pas, eliminarea obligativității ștampilei, va genera un efect de domino în ceea ce privește modernizarea administrației. Am eliminat practic ultima reminiscență a birocrației de tip medieval ce se practica încă în România”, a declarat senatorul USR Cristian Ghica.
Legea privind eliminarea obligativității ștampilei în instituțiile publice este printre foarte puținele proiecte care au fost inițiate de Opoziție în acest mandat și care au trecut de votul final al Parlamentului.
Printre acestea sunt Legea privind interzicerea hărțuirii și cea privind înființarea Registrului agresorilor sexuali, precum și legea privind expertizarea seismică a unităților de învățământ.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Joi, prima ședință ordinară din 2021 a CL Curtea de Argeș – Desemnarea managerului Centrului de Cultură și alte 10 puncte pe ordinea de zi

Avatar

Publicat

in

De

Aleșii locali din Curtea de Argeș au fost convocați joi, 28 ianuarie 2021, la prima ședință şedinţa ordinară din acest an a Consiliului Local. Pe ordinea de zi figureaza 11 proiecte de hotărâri care vor fi dezbătute și supuse votului CL. Cele mai importante par a fi proiectele care vizează organizarea si desfășurarea concursului pentru funcția de manager al Centrului de Cultură şi Arte “George Topîrceanu” și cel referitor la concesionarea prin licitație a unui imobil .

Iată ordine de zi completă a ședinței C.L. Curtea de Argeș din data de joi, 28 ianuarie 2021:

 1. Proiect de hotărâre pentru conferirea unor diplome.
 2. Aprobarea proceselor verbale încheiate în şedinţele anterioare.
 3. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de dare în folosinţă gratuită către Clubul Copiilor Curtea de Argeş a unui spaţiu locativ.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de atribuire pentru concesionarea prin licitaţie publică a unui bun imobil.
 5. Proiect de hotărâre privind închirierea unui spaţiu locativ cu destinaţia de sediu de partid.
 6. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului unor contracte de închiriere.
 7. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unui bun proprietate publică.
 8. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management a conducerii Centrului de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”, pentru aprobarea calendarului concursului şi pentru desemnarea reprezentanţilor autorităţii deliberative în comisia de concurs şi în comisia de soluţionare a contestaţiilor precum şi pentru aprobarea condiţiilor cumulative necesare unei persoane fizice pentru participare la concurs.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni sau lucrări de interes local pentru anul 2021 care urmează a fi prestate de beneficiarii de ajutor social.
 10. Proiect de hotărâre privind utilizarea parţială a excedentului bugetului local pentru finanţarea unor obiective de investiţii.
 11. Diverse

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș urmează o săptâmână cu umezeală – VEZI PROGNOZA PE ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Avatar

Publicat

in

De

După un weekend de primăvară, vremea in județul Argeș schimba foaia si aduce in judet o vreme capricioasă de toamnă tîrzie, potrivit datelor oferite de satelitul EUMETSAT. Astfel, luni, prima zi a acestei saptamani, va fi dominata de ploi insemnate cantitativ si temperaturi in scadere situate in jurul valorii de maxim 5 grade Celsius. Marti, continua procesul de racire usoara, cerul va fi mai mult noros iar in cursul noptii de marti spre miercuri ploile se transforma in lapovita si ninsoare.

La jumatatea saptamanii, miercuri si joi, temperaturile pe timpul zile vor coborî pana la maxime de cel mult 2 Grade Celsius iar in cursul noptilor de miercuri si joi se vor semnala lapovițe și ninsori. Abia spre spre sfarsitul acestei saptamanii vreme isi revine iar soarele va predomina vineri si sambata.

Detalii pentru aceasta saptamana, in graficul de mai jos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend