Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mai nou, aleşii câmpulungenilor nu mai pot lua hotărâri din lipsă de cvorum

Publicat

in

Scandalul acordării titlului de Cetăţean de Onoare 2015 este departe a fi finalizat. Faptul că la nivel de primărie Câmpulung au stat ascunse alte memorii ce propuneau şi alte persoane pentru decernarea onorificului titlu a cauzat o întreagă isterie în rândul unor persoane cu interese mai mult sau mai puţin directe.
Foarte interesant că vocea străzii, alături de reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Muscelul” l-ar fi văzut cel puţin propus pentru a primi titlul şi pe fostul director al ARO Câmpulung Victor Naghi, propus pentru a deveni Cetăţean de Onoare la ediţia Zilelor municipiului din anul 2000, proiectul de hotărâre fiind respins de aleşii câmpulungenilor de la acea vreme.
Nostalgia ARO s-a reîntors peste câmpulungeni amintirile fiind scormonite odată cu decernarea titlului prof. univ. dr. Constantin Ciotei, un om despre care părerile sunt mult prea împărţite în pro şi contra.
În acelaşi timp, aşa cum am precizat şi-n ediţia trecută a ziarului nostru, Ion Gheorghe Petrescu, jurnalist sub pseudonimul de Radu Petrescu Muscel, şi Academia Română – Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, sub semnătura prof. acad. dr. Radu Ciuceanu, au făcut mai multe memorii către primăria Câmpulung, Consiliul Local al municipiului Câmpulung şi prefectura Argeş, pentru a fi acordat postmortem titlul de Cetăţean de Onoare al Câmpulungului şi de a fi atribuite nume de străzi pentru doi câmpulungeni persecutaţi în timpul regimului comunist, respectiv inginerul minier Nicolae T. Vasilescu, zis Colorado, şi de lt. col. Gheorghe I. Arsenescu.
După dezvăluirile făcute de Ziarul Profit, în plină desfăşurare a Zilelor municipiului, aleşii locali s-au întrunit în mare taină, miercurea trecută (15 iulie 2015) în cadrul unor şedinţe de comisii pe masă având memoriile cu propunerea celor doi martiri. Numai că, discuţiile dintre aleşi s-au terminat aşa cum au început pentru că nu a existat cvorumul necesar la întrunire. Cu alte cuvinte, nu toţi consilierii locali chemaţi la şedinţa de comisie au răspuns prezent, că doar nu sunt plătiţi din banul public să îşi piardă timpul pe la primărie cu şedinţe de comisie, cu şedinţe de îndată sau extraordinare, că şi aşa unii fac chiar mari eforturi pentru a fi prezenţi la şedinţele ordinare!
De aici şi concluzia că problemele comunităţii, propunerile sau doleanţele alegătorilor sunt mult prea nesemnificative în faţa problemelor personale sau de afaceri pe care unii dintre aleşi le au. Nu conta care ar fi fost părerea domniilor lor, dacă ar fi fost pro sau contra. Conta ca problema în cauză să fie discutată deschis. Dar de ce am mai face comentarii? Pentru că, oricum am scrie şi ce am scrie e posibil să zică cum e corect, dar să facă tot cum le pică bine!
Este de punctat că nimeni din familia prof. univ. dr. Constantin Ciotei nu a fost prezent la Deschiderea oficială a Zilelor municipiului Câmpulung pentru a ridica placheta cu titlul de Cetăţean de Onoare, de fapt şi unicul titlu decernat de Consiliul Local Câmpulung în ediţia 2015.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Clotilde Armand, ieșire în forță: ‘Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1. Nu ne lăsăm’

Publicat

in

De

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că procurorii DNA au deschis un dosar penal cu privire la modul în care o companie înfiinţată de fostul edil al sectorului şi de angajaţi ai primăriei a încheiat „contracte de sute de mii de euro” pentru a face publicitate unei machete de spital.

„Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1 şi a administraţiei PSD. Este vorba despre modul în care o companie înfiinţată de fostul primar & angajaţii primărie au încheiat, printre altele, contracte de sute de mii de euro cu principalele televiziuni de ştiri şi cu mai multe site-uri apropiate de PSD pentru a face publicitate unei machete de spital”, a scris Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit edilului, este vorba despre urmărire penală pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

De asta sunt unii pesedişti atât de disperaţi şi vor să ne demită. Pentru că nu mai curg banii cetăţenilor către televiziunile şi firmele lor de casă. Nu-i nimic. Nu ne lăsăm. Mergem tot înainte. Până la capăt”, a adăugat Clotilde Armand, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1! Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Valeriu Gheorghiță trage un puternic semnal de alarmă: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de cazuri pe zi

Publicat

in

De

Coordonatorul campanie naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că situaţia este gravă, predicţiile specialiştilor fiind reevaluate. Potrivit ultimelor date, am putea avea o medie săptămânală de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic. ”Situaţia e cât se poate de serioasă”, susţine Gheorghiţă, care anunţă că nu se poate să nu fie luate măsuri – cum ar fi certificatul verde – doar pentru că sunt nepopulare.

”Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a declarat, vineri seară, la B1 TV, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că specialiştii au reevaluat predicţiile:

”Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă. Ne aşteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend