Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mai mulți oficiali ai armatei americane amenință că vor demisiona dacă vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu

Publicat

in

Republicanul Thomas Massie susține că a fost informat de mai mulți membri ai armatei SUA că își vor da demisia dacă vaccinul anti-Covid va deveni obligatoriu pentru trupele militare – decizie luată după ce un raport transmitea că sediul central al armatei i-a avertizat pe comandanți să fie pregătiți pentru vaccinarea obligatorie care va începe în septembrie, potrivit smartradio.ro

„Am fost contactat de membri voluntari ai armatei care spun că vor demisiona dacă vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu. Am introdus ordonanța HR 3860 pentru a împiedica orice obligație ca un membru al armatei să primească un vaccin anti-Covid. Are acum 24 de susținători”, a scris Massie pe Twitter.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel…

Nu este clar cum ar putea un membru al armatei să-și dea demisia sau cât de mulți își vor dori să o facă. Odată ce un membru începe serviciul militar, este obligat să rămână în cadrul armatei. Oricine pleacă fără aprobare este declarat dezertor.

Politicianul republican a făcut referire la un raport publicat de Army Times în weekend, care detaliază un ordin executiv trimis de Departamentul Central al Armatei care instruiește comandamentele să fie pregătite să administreze vaccinuri anti-Covid începând cu 1 septembrie.

„Comandamentele vor continua vaccinările anti-Covid și se vor pregăti pentru directiva de a face serul obligatoriu pentru membrii armatei, așteptând aprobarea completă din partea FDA.”

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Grupul DIGI a virat taxe şi impozite în valoare de 99 de milioane de lei în contul bugetului de stat

Publicat

in

De

Grupul DIGI a virat în luna noiembrie 2021, în contul bugetului de stat, taxe şi impozite în valoare de 99 de milioane de lei, informează vineri compania.

“Datorită dezvoltării şi creşterii constante a business-ului din România, compania reprezintă astăzi unul dintre cei mai importanţi contribuabili ai bugetului de stat, după ce doar în trimestrul al treilea al anului 2021, a achitat 275 milioane lei, o contribuţie record în cei peste 28 de ani de activitate ai companiei pe piaţa locală. În luna octombrie 2021, compania a contribuit cu suma record de 111 milioane de lei, reprezentând taxe şi impozite”, se spune într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, compania a pus în practică o viziune de business solidă, bazată pe investiţii durabile şi pe extinderea continuă a serviciilor, cu scopul de a satisface nevoile tot mai diverse ale clienţilor.

Astfel, DIGI ocupă astăzi poziţia de lider de piaţă pe segmentul serviciilor de televiziune şi internet fix în România şi, totodată, este unul dintre cei mai mari angajatori din ţară, cu peste 14.700 de angajaţi dedicaţi operaţiunilor derulate de societăţile grupului pe piaţa locală, potrivit Agerpres.ro.

DIGI, prin operaţiunile companiei de telecomunicaţii RCS & RDS şi a tuturor entităţilor sale care îşi desfăşoară activitatea în România, aduce pe piaţă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile de cea mai bună calitate, la preţuri avantajoase, de care se bucură milioane de abonaţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

E CHESTIUNE de priorități: Bugetul pentru creșterea pensiilor e APROAPE cât cel pentru vouchere

Publicat

in

De

Bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale are nevoie în 2022 de o suplimentare de 11 miliarde de lei pentru plata pensiilor, a declarat, vineri, ministrul de resort, Marius Budăi, la finalul unei dezbateri despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi. “Cu siguranţă bugetul (Ministerului Muncii, n.r.) va trebui suplimentat (anul viitor, n.r.), impactul bugetar va fi discutat în coaliţie şi în Guvern şi cu siguranţă le veţi regăsi în construcţia bugetului pe anul 2022. Este vorba de 11 miliarde pentru pensii, 1,8 – 1,9 miliarde pentru alocaţii, avem vreo 212 milioane pentru a institui cea de-a treisprezecea indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi”, a afirmat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a apreciat că statul român este obligat să acopere aceste creşteri de cheltuieli, deoarece Constituţia obligă Guvernul să aibă grijă de cetăţeni. “Statul român e obligat să le suporte (majorările de fonduri solicitate la bugetul Ministerului Muncii, n.r.). Toţi cetăţenii din România, indiferent că vorbim de copii, angajaţi, persoane cu dizabilităţi, pensionari, sunt cetăţenii acestei ţări. Statul, prin Constituţie, este obligat să aibă grijă de cetăţenii săi”, a menţionat Marius Budăi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend