Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mai mulţi episcopi au propus ideea unui "noviciat" înainte de căsătorie la Sinodul asupra familiei

Publicat

in

Mai mulţi episcopi care participă la Sinodul asupra familiei de la Vatican au evocat sâmbătă necesitatea unei mai bune pregătiri înainte de căsătorie şi chiar instaurarea unei perioade de “noviciat” înainte de sfântul legământ, relatează AFP. 

Peste 75 dintre intervenţiile din ultimele 24 de ore au insistat asupra faptului că vocaţia căsătoriei trebuie să fie considerată la fel de “demnă şi de importantă” ca şi sacerdoţiul sau viaţa religioasă, au relevat participanţii într-un document remis presei. 

Aşa cum este nevoie de ani de pregătire pentru a deveni preot, tot aşa trebuie să existe şi o pregătire pentru căsătorie pe care biserica îl consideră un legământ sfânt indiferent de vicisitudinile vieţii, au subliniat sursele. 

Unul dintre episcopi a propus să fie refuzată celebrarea căsătoriei în parohii “fără cel puţin şase luni de noviciat”, au relevat sursele. 

Fără să intre în detaliile practice ale acestui “noviciat, sursele a explicat că este vorba de a pune în aplicare o perioadă de pregătire pentru a ajuta cuplurile să-şi elaboreze, înainte de căsătorie, proiectul de viaţă comună. 

Cum să se maturizeze, cum să ierte greşelile celuilalt, cum să menţină bucuria în familie şi mai ales cum să depăşească tristeţea, suferinţele, crizele şi să suporte în mod creativ eventuale perioade grele ale căsniciei, se arată în document. “Singura garanţie a căsătoriei şi a familiei este dragostea matură între două fiinţe imperfecte”, notează documentul.AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

România vinde vaccinurile anti-Covid – Sute de mii de doze vor ajunge în Irlanda, anunțul a fost făcut de presa de acolo

Publicat

in

De

Presa din Irlanda anunţă că ţara ar fi cumpărat cel puţin 700.000 de doze de vaccin de la România. Vaccinurile ar urma să fie livrate luna aceasta, notează mediafax.

Premierul irlandez Micheál Martin a spus că vaccinurile reprezintă un impuls pentru programul naţional de vaccinare şi că vor fi utilizate pentru a satisface cererea mare.

„O veste fantastică şi un impuls binevenit pentru campania noastră, care continuă să aibă un sprijin imens”, a descris acordul premierul irlandez Micheál Martin.

Un purtător de cuvânt al premierului a precizat pentru televiziunea locală rte.ie că cele 700.000 de vaccinuri fac parte dintr-un acord încheiat cu România luna trecută pentru 1 milion de doze în urma unor discuţii între premierul irlandez Micheál Martin şi preşedintele român Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii din Irlanda, Stephen Donnelly, a declarat că vaccinurile vor fi livrate pe parcursul acestei luni şi „vor permite extinderea programului de vaccinare”.

Dozele ar urma să fie primite direct de la Pfizer reprezentând o redistribuire a livrărilor care fuseseră comandate iniţial de România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Noi tensiuni în Coaliția de guvernare! Cristian Băcanu, atac la adresa lui Stelian Ion: ‘Ministrul Justiției nu înțelege că e la putere’

Publicat

in

De

Deputatul PNL Cristian Băcanu îl critică dur pe ministrul Justiției, Stelian Ion, și consideră că este principalul responsabil pentru lipsa reformelor din domeniul Justiției.

”Din păcate, pe zi ce trece, observ că ministrul Justiției nu înțelege că e la putere, că românii nu au validat prin vot o majoritate PNL – USR-PLUS – UDMR ca să audă lamentări și scuze. Un ministru trebuie să rezolve problemele spinoase din domeniul pe care-l gestionează, că acesta este motivul pentru care a fost învestit.

Nu am niciun dubiu că Stelian Ion are cele mai bune intenții în a reforma sistemul judiciar din România, dar remarc și eu, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc și nici legile justiției nu sunt gata. Trebuie găsite soluții rapide, acestea sunt promisiunile făcute cu surle și trâmbițe de USR-PLUS în campania electorală.

Da, nimic nu este simplu când ești la guvernare, dar de asta ești ministru, nu doar pentru activități curente. Trebuie să îți asumi politici publice, să găseşti soluții şi livrezi cetățenilor care aşteaptă să vadă schimbări”, a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend