Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mai multe blocuri din Sfântu Gheorghe au fost debranșate de la rețeaua de apă din cauza datoriilor

Publicat

in

Primăria Sfântu Gheorghe a intervenit pentru reluarea alimentării cu apă potabilă a mai multor blocuri de locuinţe din municipiu cărora Gospodăria Comunală le-a sistat acest serviciu joi, pentru neplata datoriilor.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire în cadrul căreia se vor căuta soluţii pentru a nu fi afectaţi şi locatarii care sunt cu plăţile la zi.

„Având în vedere situaţia creată de sistarea apei potabile în mai multe blocuri de locuinţe din Sfântu Gheorghe din cauza datoriilor acumulate de asociaţiile de proprietari, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a făcut demersuri pentru reluarea furnizării apei potabile în cursul zilei de astăzi. De asemenea, săptămâna viitoare va avea loc o discuţie la care vor participa reprezentanţi ai Primăriei, ai operatorului regional Gospodărie Comunală S.A. şi ai asociaţiilor de proprietari pentru încercarea găsirii unei soluţii care să nu afecteze persoanele care sunt cu plata facturilor la zi, dar şi pentru recuperarea datoriilor de peste 500.000 lei acumulate în ultima perioadă”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.ro.

Operatorul regional Gospodăria Comunală SA a întrerupt joi furnizarea apei potabile la şase asociaţii de proprietari din Sfântu Gheorghe: Gars-Viitorului 6, Garsoniera 5, 3D, 3E, Garsoniera 8 şi Varadi Jozsef 13 (bl.2/A, 2/B).

Conducerea societăţii a menţionat că locatarii au fost notificaţi printr-un afiş cu privire la această măsură în data de 19 aprilie, precizând că reluarea alimentării cu apă se face doar după achitarea tuturor obligaţiilor de plată şi a taxei de debranşare/rebranşare.

„Se poate reporni serviciul şi în baza unui angajament ferm (în scris) din partea reprezentanţilor asociaţiilor de locatari pentru plăţi lunare către Operatorul Regional, plăţi ce vor acoperi cel puţin valoarea facturii curente plus 5% din datoriile acumulate şi prezentând dovada achitării primei rate lunare. Nerespectarea acestui angajament atrage după sine întreruperea imediată a furnizării serviciilor”, menţionează conducerea societăţii într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

La începutul acestei luni, conducerea Gospodăriei Comunale Sfântu Gheorghe, care asigură servicii de apă şi canalizare în 19 unităţi administrativ-teritoriale, adică aproape jumătate din judeţ, a anunţat că are de recuperat peste 4 milioane de lei de la rău-platnici.

Potrivit directorului societăţii, Kozsokar Attila, în perioada pandemiei COVID-19, legea nu a permis sistarea serviciilor către populaţie, însă odată cu ridicarea restricţiilor această regulă nu mai e valabilă, prin urmare societatea va recurge la măsuri drastice pentru a-şi recupera creanţele.

Kozsokar Attila a menţionat, de asemenea, că societatea se confruntă cu dificultăţi şi din cauza majorării preţului la curentul electric, costurile de funcţionare a sistemului de apă şi canalizare, respectiv a staţiilor de pompare, epurare şi tratare, crescând de trei ori faţă de anul trecut.

„Noi le-am trimis notificări, somaţii, dar acum, că s-a terminat starea de alertă, suntem nevoiţi să recurgem la măsuri mai drastice, la debranşări, ca să ne recuperăm datoriile, cu atât mai mult cu cât costul energiei a crescut enorm. Nu am mai făcut acest lucru de mult timp, dar acum vom sista furnizarea către consumatorii care au acumulat datorii grave şi nu au intenţia de a le achita”, a declarat Kozsokar Attila pentru AGERPRES.

Acesta a mai spus că, în contextul creşterii costurilor de exploatare, societatea a fost nevoită să majoreze tarifele la apă şi canalizare cu peste 40% începând de luna viitoare.

Noile preţuri au fost avizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AQUACOV, precum şi de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi cuprind atât rata inflaţiei, cât şi o cotă de dezvoltare a infrastructurii de 35 de bani pe metrul cub, care va permite acumularea sumei de 3,3 milioane de lei pe an pentru investiţii.

Potrivit noii scheme de tarifare, de la 1 mai un metru cub de apă va costa 6,66 lei cu TVA, iar un metru cub de apă uzată 4,68 lei, cu TVA inclus.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend