Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Mai mult de o cincime dintre danezii infectați cu varianta Delta sunt complet vaccinați și dețin un pașaport Covid

Publicat

in

Experții din domeniul sanitar sunt de părere că regulile privind pașaportul de sănătate Covid trebuie schimbate. Mai mult de o cincime dintre danezii infectați cu varianta Delta a coronavirusului, mai contagioasă, sunt complet vaccinați și dețin un „pașaport Covid”, avertizează State Serum Institute (SSI).

22% dintre cetățenii testați pozitiv pentru varianta Delta aveau un pașaport valid, care în Danemarca poate fi emis după prima doză a vaccinului.

„Primele teste pe care le-am făcut arată că vaccinurile oferă o protecție bună după prima doză. Studiile respective au dus la aprobarea serurilor. După ce varianta Delta a devenit dominantă, nivelul eficienței a scăzut”, spune șeful SSI, Palle Valentiner-Branth, pentru Danish Radio.

Potrivit unei estimărilor SSI, 91,2% dintre noile cazuri sunt provocate de varianta Delta, în Danemarca.

Totuși, autoritățile sanitare încurajează cetățenii să se vaccineze. „Cel mai probabil vei suferi o formă mai ușoară decât dacă nu ai fi vaccinat”, subliniază Palle Valentiner-Branth.

Jørgen Eskild Petersen, profesor al Departamentului de Medicină Clinică de la Universitatea Aarhus, crede că este „îngrijorător” că oamenii pot încă să circule liber cu ajutorul pașaportului de sănătate, deși pot fi infectați cu varianta Delta și propune ca documentele de acest tip să fie eliberate doar după vaccinarea cu a doua doză.

„Nu vaccinurile s-au schimbat de când au fost introduse, pur și simplu a apărut un nou virus, care este rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri”, afirmă el, citând un studiu britanic care a demonstrat că serurile produse de AstraZeneca și Pfizer oferă o protecție de doar 30% după prima doză. În această situație, nu este rezonabil să poți obține un pașaport Covid după o singură doză, concluzionează el.

Politicienii danezi, atât cei de la guvernare, cât și cei din opoziție, nu sunt de acord cu schimbarea regulilor. În prezent, pașaportul de sănătate din Danemarca devine valid după 14 zile de la administrarea primei doze.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Un deputat rus propune construirea de sanatorii în Cuba pentru soldații răniți în Ucraina

Publicat

in

De

Un parlamentar rus a propus ca militarii forțelor armate ale țării care au fost răniți în luptele din Ucraina să fie trimiși în stațiuni din Cuba unde Rusia să construiască sanatorii pentru aceștia, relatează Interfax.

CubaFoto: Gabriel Bejan

„Să propunem Cubei ca sanatorii, stațiuni de sănătate, în special pentru personalul militar, să fie construite cu fondurile Federației Ruse, după ce au primit niște teritorii de pe minunata coastă a Cubei”, a propus marți Oleg Nilov, secretar adjunct al partidului O Rusie Justă – Pentru Adevăr, în Duma de Stat.

O Rusie Justă este unul dintre partidele nominal de opoziție despre care se crede că sunt controlate de Kremlin.

Prezența militarilor ruși în Cuba, un mesaj pentru Statele Unite

Nilov a mai afirmat că astfel de sanatorii ar putea ajuta „la reabilitarea și la tratarea, printre altele, a luptătorilor care sunt acum răniți și mutilați în Ucraina”

El a precizat însă că „bazele de sanatoriu-stațiuni pot avea un alt rol, de a-i calma pe cei care nu sunt departe, la 80 de mile de Cuba”, o referință la Statele Unite.

Deputatul rus și-a exprimat încrederea că Havana va fi de acord cu propunerea.

În ultimul său bilanț privind pierderile pe care le-ar fi provocat forțelor armate ale Rusiei, armata ucraineană afirmă marți că acestea au pierdut 29.500 de militari de la declanșarea invaziei pe 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 90-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Legi semnate de Klaus Iohannis: sunt vizate penitenciarele, spitalele, AEP și TAROM

Publicat

in

De

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 24 mai 2022, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 (PL-x 424/08.10.2019);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 139/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat Societății „Compania națională de transporturi aeriene române – TAROM” – S.A. și Societății Blue Air Aviation – S.A. pentru compensarea pierderilor economice suferite în contextul pandemiei de COVID-19 (PL-x 577/30.09.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene şi a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 (PL-x 366/12.06.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2021 privind stabilirea numărului de paturi pentru care se pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă cu furnizorii privați până la data de 31 decembrie 2022 (PL-x 354/20.09.2021);

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor (PL-x 387/24.06.2020);

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 10/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice (PL-x 465/18.10.2021);

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 138/2021pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi pentru modificarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților, precum şi pentru organizarea şi funcționarea Autorității Electorale Permanente (PL-x 72/28.02.2022).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend