Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mai mult de o cincime dintre danezii infectați cu varianta Delta sunt complet vaccinați și dețin un pașaport Covid

Publicat

in

Experții din domeniul sanitar sunt de părere că regulile privind pașaportul de sănătate Covid trebuie schimbate. Mai mult de o cincime dintre danezii infectați cu varianta Delta a coronavirusului, mai contagioasă, sunt complet vaccinați și dețin un „pașaport Covid”, avertizează State Serum Institute (SSI).

22% dintre cetățenii testați pozitiv pentru varianta Delta aveau un pașaport valid, care în Danemarca poate fi emis după prima doză a vaccinului.

„Primele teste pe care le-am făcut arată că vaccinurile oferă o protecție bună după prima doză. Studiile respective au dus la aprobarea serurilor. După ce varianta Delta a devenit dominantă, nivelul eficienței a scăzut”, spune șeful SSI, Palle Valentiner-Branth, pentru Danish Radio.

Potrivit unei estimărilor SSI, 91,2% dintre noile cazuri sunt provocate de varianta Delta, în Danemarca.

Totuși, autoritățile sanitare încurajează cetățenii să se vaccineze. „Cel mai probabil vei suferi o formă mai ușoară decât dacă nu ai fi vaccinat”, subliniază Palle Valentiner-Branth.

Jørgen Eskild Petersen, profesor al Departamentului de Medicină Clinică de la Universitatea Aarhus, crede că este „îngrijorător” că oamenii pot încă să circule liber cu ajutorul pașaportului de sănătate, deși pot fi infectați cu varianta Delta și propune ca documentele de acest tip să fie eliberate doar după vaccinarea cu a doua doză.

„Nu vaccinurile s-au schimbat de când au fost introduse, pur și simplu a apărut un nou virus, care este rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri”, afirmă el, citând un studiu britanic care a demonstrat că serurile produse de AstraZeneca și Pfizer oferă o protecție de doar 30% după prima doză. În această situație, nu este rezonabil să poți obține un pașaport Covid după o singură doză, concluzionează el.

Politicienii danezi, atât cei de la guvernare, cât și cei din opoziție, nu sunt de acord cu schimbarea regulilor. În prezent, pașaportul de sănătate din Danemarca devine valid după 14 zile de la administrarea primei doze.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend