Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mahmoud Abbas, vizită medicală și întâlnire cu Angela Merkel în Germania

Publicat

in

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în vârstă de 86 de ani, se deplasează în Germania, unde va fi supus unor consultaţii medicale “de rutină” şi va avea o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel.

“Mahmoud Abbas a părăsit, luni, cartierul său general din Ramallah (Cisiordania) la bordul unui elicopter iordanian”, a declarat un oficial palestinian, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

Mahmoud Abbas va fi transportat cu elicopterul în Iordania, de unde va lua un avion care îl va duce în Germania, a precizat oficialul citat.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene va fi suspus unor examinări medicale “de rutină” în Germania, iar ulterior va avea o întrevedere cu Angela Merkel.

Informaţiile au fost confirmate de surse citate de publicaţia germană Der Spiegel.

Deplasarea lui Mahmoud Abbas în Germania are loc în cotextul în care, în luna mai, Autoritatea Palestiniană va organiza alegeri parlamentare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Victor Ciutacu, REACȚIE FULGER: După ultimul premier general a venit comunismul

Publicat

in

De

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat rapid după decizia PNL de a-l propune pe ministrul Apărării ca premier. Nicolae Ciucă este propunerea pentru funcția de premier cu care delegația PNL se va prezenta la consultările de la Cotroceni.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, este propunerea pentru funcția de prim-inistru cu care liberalii se prezintă la consultările de la Palatul Cotroceni, au decis, în unanimitate, liderii liberali.

“După ce ș-au antrenat cu vaccinarea și situațiile de urgență, titularii de cașchetă și porthart preiau direct și la vedere guvernarea. Bun venit în Argentina anilor 70! Ne mai lipsesc doar Kempes, Maradona și Messi… Ultimul premier militar al României a fost generalul Rădescu, după el a venit comunismul”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

India a administrat un miliard de doze de vaccin împotriva Covid-19: 30% dintre indieni au fost vaccinaţi complet

Publicat

in

De

India a administrat joi doza de vaccin împotriva covid-19 cu numărul un miliard, a anunţat Ministerul Sănătăţii, la şase luni după un val devastator de cazuri, care a alimentat temeri cu privire la prăbuşirea sistemului de sănătate indian, relatează AFP.

Potrivit Guvernului, aproximativ trei sferturi dintre adulţii din India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost vaccinaţi cu o doză de vaccin anticovid, iar aproximativ 30% dintre indieni au fost vaccinaţi complet.

India a înregistrat în aprilie un vârf important – 400.000 de îmbolnăviri şi 4.000 de morţi din cauza covid-19 pe zi -, numeroase spitale erau incapabile să facă faţă valului, iar crematoriile au fost depăşite, conform news.ro.

Numărul cazurilor de covid-19 a scăzut între timp puternic – la mai puţin de 15.000 de îmbolnăviri pe zi -, iar majoritatea activităţilor a revenit la normal.

India a devenit a doua ţară care a administrat un miliard de doze de vaccin împotriva covid-19, după China – care a administrat peste 2,4 miliarde de doze de vaccin anticovid, potrivit Guvernului de la Beijing.

Premierul indian Narendra Modi le-a mulţumit angajaţilor din sănătate.

Anunţuri speciale s-au făcut în gări şi aeroporturi, iar monumentele au fost iluminate în culorile naţionale, pentru sărbătorirea acestei etape importante.

Ministrul indian al Sănătăţii Mansukh Mandaviya urma să prezinte un cântec inedit, interpretat de către cântăreţul Kailash Kher şi o producţie audiovizuală la Fort Rouge, un loc isrtoric la New Delhi.

”Felicitări Indiei” Este rezultatul conducerii competente a vizionarului premier Modi”, a scris pe Twitter ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend