Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MAGISTRAŢII AU DECIS: Soţia deputatului Drăghici îşi află prima sentinţă în dosarul penal în care este inculpată 

Publicat

in

Soţia deputatului PSD Mircea Drăghici, fostă şefă a TSD Arges, Georgiana Drăghici, va sta cu mari emoţii până la începutul lunii mai, dată la care va afla o primă decizie a magistraţilor în dosarul în care a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru presupuse fapte de corupţie. Zilele trecute, mai exact vineri, 12 aprilie, Tribunalul Bucureşti a încheiat faza audierilor si administrarea probatoriului dar şi judecata in sine şi a amânat pronunţarea sentinţei pentru data de 7 mai. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată alţi doi argeşeni, Cristian Meleşteu, fost director în Ministerul Tineretului şi Sporturilor, şi Doru Bălăşoiu, un apropiat al familiei Drăghici. Alături de aceştia , Georgiana Drăghici are calitatea de inculpat. Cauza a ajuns la Tribunalul Bucureşti în decembrie 2016. Reamintim că toată povestea penală a început în noiembrie 2013, când organizaţia TSD Argeş, la acea vreme condusă de Georgiana Drăghici, a organizat o tabără politică la Braşov plătită din fondurile Ministerului Tineretului şi Sportului. După demararea investigaţiilor, soţia deputatului a renunţat la politică şi şi-a dat demisia din fruntea tineretului social-democrat argeşean.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură dată de Senat! Nu se mai pot scoate din țară produsele agricole și de masă lemnoasă. Închisoare de la 5 la 10 ani

Publicat

in

De

Miercuri în Parlamentul României la camera Senatului s-a adoptat de către senatori un proiect inițiat de senatorul PSD Șerban Nicolae, care prevede interdicția cu caracter temporar a scoaterii din țară a unor produse provenite din activități agricole și de exploatare forestieră din România, cei care încalcă aceste dispoziții riscând închisoarea de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

Potrivit iniţiatorului, „se interzice scoaterea din ţară a produselor de masă lemnoasă constând: în buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030”.

De asemenea, „se interzice scoaterea din ţară în scop comercial a cerealelor şi plantelor oleaginoase, precum şi a produselor rezultate din prelucrarea acestora, până la noua recoltă din anul 2020. Dispoziţiile legii se aplică şi produselor agroalimentare contractate pentru comercializare în afara României, indiferent de stadiul de producţie sau transport al acestora, dacă nu au părăsit teritoriul României, la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

Conform proiectului de act normativ, bunurile care fac obiectul acestor infracțiuni se confiscă.

Şerban Nicolae a declarat în cadrul dezbaterilor că măsurile prevăzute de proiectul de act normativ sunt necesare atât în perioada stării de urgenţă, cât şi în perioada următoare, pentru „protejarea unor interese legitime ale populaţiei şi economiei României, prin interzicerea scoaterii din ţară, în scop comercial, a unor produse agroalimentare la care cantităţile existente sau preconizate, raportate la necesităţile de consum intern, sunt deficitare”.

„Am propus interzicerea scoaterii din ţară a masei lemnoase în regimul stabilit pentru contrabandă. Propunerea de amendament făcută de senatorul USR Goţiu, prin care să înlocuim scoaterea din ţară cu interzicerea exportului, vine pe aceeaşi filieră a unei scamatorii penibile prin care de fapt nu interzicem nimic (…). Produsele de masă lemnoasă să fie considerate în categoria produselor pentru care se interzice, pe o perioadă de zece ani, scoaterea din ţară”, a mai precizat Nicolae.

În replică, senatorul PNL Daniel Fenechiu a arătat că o asemenea măsură prevăzută în proiectul aflat în discuție nu este altceva decât una prin care PSD încearcă să blocheze acțiunile Guvernului Orban.

„Noi credem că o asemenea măsură, să interzici exportul de lemne până în 2030, să interzici exportul de cereale, fără ca în prealabil să ai un studiu de fezabilitate, fără să cunoşti nişte date privind consumul din România, nu este nimic altceva decât o nouă măsură prin care PSD, care deţine controlul în Senat, încearcă să blocheze acţiunile Guvernului Orban, din aceste motive senatorii PNL vor vota împotriva acestui proiect de lege”, a spus Fenechiu.

Proiectul face parte din categoria legilor organice, Senatul este prima Cameră sesizată.

Citește și:

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Uluitor! Care este motivarea eliberării din închisoare a lui Cristi Borcea. Judecătorii au ținut cont de participarea la activitățile culturale

Publicat

in

De

Tribunalul Ilfov arată în motivare că judecătorii l-au eliberat pe Cristian Borcea deoarece nu a avut, în detenție, abateri disciplinare. Acesta a participat la peste 150 de activități educative și a muncit în toate penitenciarele prin care a trecut, deși este bolnav.

Judecătorii Tribunalului Ilfov spun, în motivare, că l-au eliberat condiţionat pe Cristi Borcea pentru că a avut un comportament adecvat în detenţie, a participat la cursuri religioase şi artistice.

În ciuda problemelor de sănătate, Borcea a muncit la toate penitenciarele prin care a trecut: Slobozia, Poarta Albă, Valu lui Traian, Jilava. El a lucrat la centrala termică, la spălătorie, la punctul de preluare deţinuţi.

„Petentul (Borcea, n.r.) a arătat că nu figurează cu nicio sancţiune disciplinară, participând în total la peste 150 de activităţi socio-educative constând în concursuri tematice, cursuri, recenzii de cărţi”, arată motivarea instanţei.

Judecătorii au apreciat că fostul patron al FC Dinamo a participat la cursuri tematice şi a absolvit nu mai puţin de 58 de cursuri artistice, culturale, religioase, sportive. De asemenea, a luat parte la 24 de dezbateri din penitenciar organizate pe diverse teme.

Borcea a fost condamnat anul trecut la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor (alături de Radu Mazăre), iar instanţa a contopit pedeapsa cu cea din dosarul privind transferul jucătorilor. Rezultatul a fost 7 ani şi 6 luni de închisoare.

El a fost eliberat în noiembrie anul trecut.

Citește și:

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend